Retete culinare Carte de bucate Ce-ai prin frigider Retete culinare video Blogroll Contact

Foietaj cu branza si ciuperci

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.7/5 (3 votes cast)

Va sugerez aceasta reteta in special cand Panipatul e inchis. Foarte bun si foarte simplu de facut!

Avem nevoie de:
– o punga de foi de placinta 400g
– branza sarata (de burduf) 500g
– un ou
– o cutie de ciuperci
– o ceapa
– marar
– smantana 2 linguri
– margarina

Foile se scot din pachet pt decongelare, se inting si se tin acoperite cu un prosop pentru a-si pastra umiditatea (daca le lasati sa se usuce, nu veti mai putea lucra cu ele).

Pentru umplutura de branza: se pune intr-un vas branza, oul (am nimerit unul cu doo galbenushuri), mararul si smantana. Se amesteca bine cu mixerul pana se obtine o crema omogena.

Pentru umplutura cu ciuperci: se taie ceapa marunt marunt si se caleste. Apoi se pun ciupercile si se lasa putin la calit impreuna.

Se intind foile, cam2-3 una peste alta. Se pun cam 2 linguri de umplutura (fie branza, fie ciuperci) si apoi se impatura astfel incat sa nu aiba pe unde sa iasa umplutura.

Se aseaza intr-o tava bine unsa cu margarina sau ulei si se dau la cuptorul incins la 180 de grade. se lasa cam 10-15 min, pt ca foietajul se coace f repede.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.7/5 (3 votes cast)
Foietaj cu branza si ciuperci, 2.7 out of 5 based on 3 ratings

8 Comentarii la Foietaj cu branza si ciuperci

  1. Laura spunea:

    Teo, am si eu o intrebare: pot sa combin cele doua compozitii si sa iasa o singura umplutura? Ar fi buna asa?
    Te pup!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Teo spunea:

    Laura, mie mi se pare putin dubios.. dar daca tu crezi ca ar fi pe gusturile tale, combina-le si spune-mi cea iesit 🙂

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  3. lara spunea:

    sint unse foile, inainte de a fi impaturite? in poza 3, peste foi si sub umplutura, ce este?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Teo spunea:

    este unt 🙂 nu e musai sa fie unse, insa e ok daca sunt. Poti folosi unt, unt topit, galbenus sau albus de ou.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Anonymous spunea:

    sa inteleg ca au fost foarte gustoase din moment ce nu ai mai postat poza cu produsul finit:))

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Anonymous spunea:

    mersy mult de retzeta…dar am shi eu o intrebare…pot peste produs sa presor cashcaval???cred ka va fi super nu???

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *