Foietaj cu branza si ciuperci

Va sugerez aceasta reteta in special cand Panipatul e inchis. Foarte bun si foarte simplu de facut!

Avem nevoie de:
– o punga de foi de placinta 400g
– branza sarata (de burduf) 500g
– un ou
– o cutie de ciuperci
– o ceapa
– marar
– smantana 2 linguri
– margarina

Foile se scot din pachet pt decongelare, se inting si se tin acoperite cu un prosop pentru a-si pastra umiditatea (daca le lasati sa se usuce, nu veti mai putea lucra cu ele).

Pentru umplutura de branza: se pune intr-un vas branza, oul (am nimerit unul cu doo galbenushuri), mararul si smantana. Se amesteca bine cu mixerul pana se obtine o crema omogena.

Pentru umplutura cu ciuperci: se taie ceapa marunt marunt si se caleste. Apoi se pun ciupercile si se lasa putin la calit impreuna.

Se intind foile, cam2-3 una peste alta. Se pun cam 2 linguri de umplutura (fie branza, fie ciuperci) si apoi se impatura astfel incat sa nu aiba pe unde sa iasa umplutura.

Se aseaza intr-o tava bine unsa cu margarina sau ulei si se dau la cuptorul incins la 180 de grade. se lasa cam 10-15 min, pt ca foietajul se coace f repede.

8 Comments

  1. Teo, am si eu o intrebare: pot sa combin cele doua compozitii si sa iasa o singura umplutura? Ar fi buna asa?
    Te pup!

  2. Laura, mie mi se pare putin dubios.. dar daca tu crezi ca ar fi pe gusturile tale, combina-le si spune-mi cea iesit 🙂

  3. sint unse foile, inainte de a fi impaturite? in poza 3, peste foi si sub umplutura, ce este?

  4. este unt 🙂 nu e musai sa fie unse, insa e ok daca sunt. Poti folosi unt, unt topit, galbenus sau albus de ou.

  5. Anonymous

    sa inteleg ca au fost foarte gustoase din moment ce nu ai mai postat poza cu produsul finit:))

  6. CheiaMagica

    nu stiu cum este dar as incerca sa fac.

  7. Anonymous

    mersy mult de retzeta…dar am shi eu o intrebare…pot peste produs sa presor cashcaval???cred ka va fi super nu???

  8. Anonymous

    vreu sa fac foetaj ..cum sal fac mise pare afi mai gustos de casa?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.