Piept de pui cu miere si portocala

O reteta adaptata dupa o reteta mai veche de-a mamei. Nici macar nu va inchiputit cat e de buuuuuunnnnnnn puiul facut asa!

Deci, pt un orgasm alimentar garantat, avem nevoie de:
– 2 piepti de pui
– o portocala feliata
– miere
– condimente pt pui, busuioc

Se spala bine puiul si se taie fiecare pipt in doua. Se freaca bine fiecare bucata cu condimente. Apoi se ungu puiul cu miere, cu ajutorul unei pensule (stratul de miere sa fie cat de gros).

Se cresteaza fiecare bucata de pui in doua parti, pe diagonala. In fiecare crestatura se pune cate o felie de portocala.

Apoi se aseaza puiul intr-o tava unsa bine cu unt si se da la cuptor 30 de min, la foc mic. cu 5 min inainte de a se scoate din cuptor, se intoarce, ca sa se rumeneasca mierea…si gata!

Eu am servit puiul cu garnitura de orez si un sos f bun, facut astfel: se taie o vanata cubulete, se prajeste in putin unt. Cand vanata se inmoaie, se adauga sos de tomate si mult busuioc. Se serveste f cald. Vanata in combinatie cu puiul cu portocala e fff buna!

59 Comments

  1. Anonymous

    Am facut reteta asta si a iesit atata de buna ca nici nu pot sa iti explic. Atata am vrut sa iti spun :). Mersi mult pentru idei si te pup si pe tine si pe bebe :*

    Roxana

  2. roxana, am bucur mult ca ti-a placut si daca mai incerci retete sa imi spui si mie. Te pupam si noi :*

  3. Anonymous

    azi o fac si eu….sper sa iasa bine

  4. iti tin pumnii sa iti iasa bine

  5. Anonymous

    Am aplicat ieri reteta , a iesit foaarte bine! Doar garnitura a fost cartofi aurii(sotului meu nu-i place orezul), cred ca ii trebuie un sos.Si habar n-am de care.
    Alina

  6. Anonymous

    vara asta am inceput sa gatesc si eu mai serios, nu de alta dar la toamna plec la facultate si n-as vrea sa depind numai de fast-food. 🙂 foarte folositor ce faci tu, apreciez efortul de a face si poze. reteta asta sigur o s-o incerc 😀 faci lucrurile sa para atat de simple..

  7. domnul.jâ

    deci teo multumesc pt tot ce faci aici 🙂 chiar mi-ai trezit apetitul pt. indeletniciri culinare … sunt baiat 🙂 si am debutat cu reteta aceasta si prietena mea e foarta mandra de mine 😛 … a iesit foarte bine ! … keep up the good work

  8. Sa iti fie de cel mai bine! Asa e, cand incepi cu dreptul, prinzi elan si gatesti orice 🙂 sa imi spui ce ai mai gatit si ce impresie ai facut. Spor!

  9. andrutza

    Am aflat de blogul tau zilele trecute dintr-o revista (cred ca era “Pe tocuri”, nu-mi amintesc sigur). Am intrat aseara si am inceput sa salivez… era prea tarziu ca sa mai fac cumparaturi asa ca m-am culcat cu gandul la mancarea ta 🙂
    Azi am facut pui cu miere si portocala si acum am la cuptor prajitura “Desteapta”.
    Am innebunit dupa ce am papat puiul cu orez. Nici nu a mai fost nevoie sa-i fac vreun sos pt ca nu a iesit uscat asa cum ies de obicei pieptii de pui. Ce sa zic? Absolut delicios.
    Abia astept ziua urmatoare cand va trebui sa fac mancare ca sa vad ce bunatati mai aleg de la tine. 🙂

  10. Andra scumpa, sa iti fie de bine :* Sa imi mai spui ce mai gatesti si cum iti iese! Mult spor iti doresc 🙂

  11. iuliana

    si cum se face puiul la cuptor doar cu putinel unt? e in vas ena? cu capac?..eu puneam la pulpe si in general la carnea de la cuptorniste apa in care sa fiarba un pic. te rog lamureste-ma ca vreau sa incerc reteta sa imi surprind iubitul. pupici

  12. puiul se face foarte bine, crocant. Vasul e de yena si nu are capac. Daca pui apa, iese pipet de pui fiert, adica super sec si fara gust.

  13. phoebe

    Teo am vazut bilele acelea de orez si vroiam sa te intreb daca faci in ceva special orezul ca e foarte legat(am mancat la o prietena orez facut intr-o oala speciala din japonia care il face asa cum e in poza ta si fff bun).ms mult pup.

  14. phoebe, nu am fierbator pentru orez, asa ca il fierb putin mai mult si il las sa devina mai lipicios si apoi il modelez sub forma de bilute cu lingura de inghetata 🙂

  15. Anonymous

    salut Teo

    azi avem musafiri si vreau sa incerc retzeta ta …
    arata excelent si sunt atat de curioasa cum va iesi ….iti voi zice maine ….
    merci de idee
    Dora

  16. Anonymous

    Buna Teo

    Am facut retzeta si a avut un succes nebun : a placut la toata lumea, dar mai ales prietenei mele care s-a servit de trei ori!!!Deci si sigur i-a placut !!!
    Merci pt idee …
    Abia astept sa mai incerc alte retzete.Te voi tine la curent cu succesul lor.
    Dora

  17. Anonymous

    Abia acum am descoperit acest site. Toate retetele sunt super!Mi-am propus sa incerc multe din ele!
    O sa-ti dau un semn sa-ti sp cum au iesit. Eu nu prea eram pasionata de gatit, dar tot ceea ce faci tu mi-a dat aripi si mai ales idei!!Felicitari pentru initiativa, rabdare si ingeniozitate!

  18. Veronica

    Draga Teo, vreau sa iti spun ca esti absolut fenomenala! Am facut multe dintre retetele tale si vreau sa spun ca sunt delicioase!

    As avea o intrebare in legatura cu reteta aceasta: cu ce alta garnitura as putea sa o servesc? Nu de alta, dar vin socrii mei in vizita si as vrea sa impresionez 🙂
    Multumesc!

  19. se poate servi cu orice fel de garnitura, depinde de gusturile fiecaruia 🙂

  20. Paulina

    pe orezul de la garnitura ce ai pus? Bulion?? Nu ar merge si jumatate de cheryy tomatoes?

  21. moatza

    Super super super reteta. Gustul e fenomenal. A iesit asa bun, incat am revenit si cu frigarui de pui cu portocale pentru pachet (la fel de bune). Multumesc pentru reteta!!!

  22. Anonymous

    Buna Teo,

    Sunt asa de incantata ca am gasit blogul tau. De fiecare data cand nu stiu ce sa gatesc ,apelez “la tine” ceea ce face lucrurile mai usoare:)
    Ma gandeam eventual,pe viitor sa inceri sa folosesti condimente si verdeatza proaspata,gen: marar ,busuioc,patrunjel sau orice altceva.
    Mai nou in supermarketuri gasim o larga varietate de verdeturi si condimente proaspete!

  23. Anonymous

    Acuma am bunatatea aceasta la cuptor. De abia astept sa vad cum iese. Imi place ca e foarte usor de facut (eu nefiind chiar o experta, desi imi place sa gatesc). Tine-o tot asa Teo! Multumesc. Sa-ti creasca Luca mare si sanatos.
    Lucia

  24. speranta

    Astazi incerc si eu reteta asta. Am musafiri si merg pe mana voastra. Ati laudat asa de mult reteta ca sunt convinsa ca o sa fie apreciata.

  25. Anonymous

    Buna teo,
    Sunt Adina din Resita (C-S) si am nevoie de sfatul tau.
    Am primit de curand de la mama o rata…am mai gatit din ea dar acum mi-a ramas pieptul si as vrea sa-l gatesc intr-un fel mai aprte.
    Ce spui ar merge gatit cu miere si portocale ca si pieptul de pui?
    Ce garnitura imi recomanzi?

  26. corry

    Teo, desi am povestit si in alt comentariu despre aceasta reteta, nu ma pot abtine: este absolut delicioasa si foarte simplu de gatit.
    Sotul meu a fost incantat si a infulecat cu pofta pana si ultima bucatica!
    Eu am servit ca si garnitura cartofi cu ierburi aromate la cuptor si ciuperci umplute (trebuia sa fac ceva cu ele sau sa le arunc 🙂 )

  27. Buna Adina, personal nu am gatit niciodata rata, insa am salvat acu ceva vreme o reteta de piept de rata cu sos de zmeura, de pe un site american. Ai nevoie de pipe de rata, 4-5 linguri de gem gem de zmeura, sucul de la o lamaie verde, 2-3 linguri de migdale macinate si prajite, 2-3 linguri de nuci macinate si prajite, 2 linguri d eierburi de provance, sare si piper. Prajesti in tigaie de teflon, fara adaos de grasime pipeptul de rata, pe ambele parti, pana e bine rumenit. Intr-un mojal, amesteca bine alunele, migdalele, uleiul de masline si ierburile de provance. Cu o pensula, ungi pieptul de rata, pe ambele parti, cu amestecul de ulei, ierburi si alune. Dai carnea la cuptor, la fic mediu, 15 minute.

    Intre timp faci un sos din sucul de la limette, putin piper si gemul de zmeura.

    Carnea face o glzura foarte frumoasa si crocanta. Tai puiul felii si il iservesti stropit cu sosul de gem. Il poti face alaturi de cartofi natur sau legume.

  28. Mi a iesit super reteta…si k aspect busuiocul a avut un mare aport. parca erau niste furnicutze 😀 super…prietenului meu i a placut…am servit cu garnitura de orez(cu bobul pufos).Intradevar ii trebuie un sos:D dar nu tot dulce:)) Va pup:D

  29. Oprea raluca

    Buna Teo,te-am descoperit de curand si vreau sa-ti spun ca ai niste retete foarte interesante. Eu insa le adaptez pentru baietelul meu de 10 luni(care e un mancau)si e foarte entuziasmat.SI sotulmeu la fel. Fac in schimb pentru bebe fara usturoi,prajeala etc.In rest toate bune si multumim pentru retete.

  30. Alexandrina

    Teo, reteta asta e fenomenala, am pregatit-o de ziua mea, si acum cateva zile am repetat-o. E tare gustos pieptul de pui pregatit asa. Prima data am facut si eu sosul cu vanata, ce gust deosebit! Am facut o cantitate mai mare… sa ma satur 🙂

  31. Anonymous

    teoo dar miere la o anumita temperatura nu isi pierde proprietatile???stiu ca nu mai e buna de papa, ca sa nu zic altfel sa sperii lumea(poate nu stiu eu bine)????sau in apa fierbite clocotita?????

  32. Anonymous

    buna gospodinelor, am incercat si eu reteta cu grefa in loc de portocala (asta aveam in casa) si garnitura am facut orez cu legume. data viitoare o sa pun si putina apa in tava ca sa aiba in ce sa fiarba pieptul(s-a cam inegrit pe fund tava doar cu unt) sunt o "proaspata" gospodina ca sa zic asa dar cu ajutorul vostru ma fac eu mare 🙂
    mersi de reteta

  33. Teo,am gatit pieptul cu miere si portocale si a iesit delicios…super bun si foarte usor si rapid de facut…am facut si sosul cu vinete-foarte bun…prima data am auzit de pui cu miere si porto pe blogul tau,nu stiu de ce nu e mai populara reteta asta ca e foarte foarte buna…pupici tie si lui Luca

  34. Anonymous

    dar ce condimente de pui sunt in acea punga?k aici unde locuiesc eu sunt alte tipuri de produse..mersiiii

  35. claudia

    da, am executat azi puiul cu portocale: minunat, rapid si foaarte gustos. nu ma asteptam sa imi placa asa tare, am "consumat" pui cu portocale la un restaurant chinezesc si nu am fost prea incantata. reteta asta in schimb e minunata. eu una nici nu am mai dezosat pieptul, l-am crestat adanc si asa l-am azvarlit in cuptor. garnitura: orez brun, simplu. ceva mai incarcat cred ca ar fi luat din savoarea puiului. excelent! o sa incerc insa si varianta cu vinete. excelenta reteta,…multam!!!

  36. Anonymous

    Salutari! Dupa ce am salivat timp de o saptamana pe aici, ieri am facut prima mea incercare cu aceasta reteta. A iesit extra, cu o mica problema si cu o mica modificare. Problema a fost ca nu a iesit foarte crocant, probabil pentru ca tava a fost mica, iar mierea, untul si ce a mai lasat si puiul au format destul de mult sos…. Modificarea pe care am facut-o a fost sa inlocuiesc portocala cu lamaie. Barbatelul meu nu inghite "inovatii" culinare (aici intra orice se abate de la bucataria traditionala romaneasca) asa ca am zis sa nu il bulversez prea tare. Verdictul mofturosului a fost "probably the best ever" :)) Problema e ca de acum trebuie sa ma ridic mereu la nivelul asta :(. Multumesc pentru retete si instructiuni si poze! O sa devin clienta fidela. Azi voi incerca lasagna :p tine-mi pumnii. Ioana

  37. Buna teo….ieri ma uitam pe blog tau si am descoperit reteta aceasta deci e o minuneeeeee si puiu si sosul:X:X sunt incepatoare la gatit(17 anisori) dar reteta a fost foarte usoara:X … te pup 🙂

    Tina, Timisoara

  38. referitor la reteta, tava treuie acoperita cand vine pusa in cuptor?

  39. nu, nu e necesar sa o acoperi

  40. Azi am gatit si eu pieptutul de pui dupa aceasta reteta. A iesit foarte bun, si mamei i-a placut (mai ales sosul), ea fiind mai traditionalista cand vine vorba de papa. Eu am presarat si foarte putina scortisoara (m-am cam lasat purtata de vanticelul asta rece, prevestitor de Sarbatori de Iarna si voie-buna). Noua ne-a placut :D. Ah, si un mare avantaj al acestei retete e ca dupa ce am savurat pieptutul, nu mai simt nevoia de desert :D. Super! Te pup.
    P.S. : Ca tot vine postul, mi-as dori sa publici si cate-o reteta , doua, de post. Merci!

  41. Anachen

    Buna Teo!
    am incercat si eu de cateva ori retetele tale si vreau sa iti spun ca au iesit extraordinare!
    Pieptul de pui a iesit extraordinar! La orez,eu am optat pentru un sos alb.O nebunie ce sa mai!
    Mult succes in continuare si sanatate!

  42. Anonymous

    A iesit foarte bun, arata foarte bine, un singur lucru insa nu l-am inteles, de ce portocala a capatat un gust amar pe care l-a lasat si in pieptul de pui 🙁

  43. Anonymous

    Excelent si foarte usor de facut. Merci pentru idee! Asa am reusit sa-i adun pe toti la cina.

  44. Am gatit si eu si nu numai o singura data aceasta reteta. M-a dat pe spate atat pe mine, cat si pe prietenii mei. A fost una din primele retete cu care i-am cucerit.
    Spor la treaba si multumim Teo!

  45. Anonymous

    Ieri am facut puiul cu portocale, o nebunie…am mancat ceva asemanator inntr`un restaurant cu specific chinezesc..asemanator:)foarte fina reteta Teo,multumim…insa..nu faceam asocierea asta niciodata(orgasm?)dar sa stii ca-i numa buna:))..mi-e drag cum scrii.. DnaR

  46. Izabela

    Buna din nou,

    Cum iti spuneam, revin cu impresii. Aseara am facut puiul cu miere si portocale. Un deliciu!!! L-am lasat, insa, ceva mai mult in cuptor, mi-a fost teama sa nu fie in sange, pt ca asta chiar nu-mi place. In total, l-am lasat cam 45 de min si a iesit excelent! Mai ramane doar sa-l "convertesc" si pe prietenul meu la bucataria asta fusion, pt ca el e genul care nu mananca decat combinatii "cuminti". Dar a mancat jumatate de portie, asa ca e un inceput! De-abia astept sa fac si ananasul umplut! Te pup!

  47. Izabela

    Am uitat sa-ti spun ca e absolut delicioasa garnitura din vinete! Si se face super-mega rapid! Puuup

  48. da'mely

    numai dupa poze me se face o poftaaaa! delicios arata! merita incercata! pieptul se unge pe ambele parti cu miere?
    pupici si la multe retete gustoase impartasite cu noi!

  49. Alexandra

    Ufff ce bine arata !! Maine fac si eu 😀 Vinerea luam pranzul 'intre fete' si eu o fac pe bucatareasa mereu 😀

  50. Anonymous

    aseara am facut pieptul de pui…a fost gustos! unica problema: cam uscat…si acum ma simt un pic greu la stomac
    vero

  51. Anonymous

    buna!! am facut si eu aceasta reteta si a iesit super atat ca aspect dar mai ales la gust… mi-am cucerit iubita cu asta …multumesc si sper sa vii cu idei noi :D…..

  52. Anonymous

    Am facut azi reteta.Mie mi-a placut fffff mult,sotzul mananca aproape orice fara sa comenteze dar a spus ca e reusita.Socrii mei (care erau si ei la masa)…..apropo sunt bulgari(Sofia) ,nu pot spune ca au fost f impresionati asta pentru ca mancarurile dulci nu prea sunt pe gustul lor preferand chestii picante dar,si-au pus nu stiu ce condimente dupa si au lins farfuriile.Mie imi place tot ce-i dulce,gustul a fost super dar totusi a iesit putin cam uscat.Este veun secret sa nu iasa uscat????
    Deseori ma inspir din retetele tale……felicitari si multumim pentru ca iti faci timp sa le imparti cu noi.Mult succes in continuare,Lili

  53. Anonymous

    Nu am o tava atat de mica incat sa intre la fix bucatile de pui. O sa se intample ceva dezastruos daca ii pun in centrul unei tavi intinse?

  54. petronela

    foarte bun……e atat de gustos….felicitari pt blog……sunt multe retete pe care vreau sa le fac…..

  55. mihaela.tanasa

    Teo, ce inseamna foc mic ? cam cate grade?

    multumesc!

  56. Mihaela, 180 de grade e ok 🙂

  57. E grozava reteta!!!

    Multumesc pentru retetele tale, Teo. Esti super!

  58. Carmen

    Delocioooos! Sotul meu mi-a spus ca nu a gustat nici la restaurant ceva la fel de bun!
    Merci 🙂

  59. Lizzie

    Wow, Teo, am descoperit reteta asta postata acum atat de multa vreme si a iesit excelenta – best of the best so far!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.