Prajitura cu iaurt si biscuiti

Cand am citit ultimul numar al revistei “Practic in bucatarie”, mi-a sarit in ochi reteta asta, pentru ca e super usoara (si de preparat si pt stomacel), asa ca am facut mici modificari pe ici-colo si va prezint varianta mea finala.

Avem nevoie de:
– un pachet de biscuiti patrati
– 2 borcanele de iaurt (470g fiecare)
– 10 linguri de zahar
– 2 pliculete de zahar vanilat
– 2 pliculete de gelatina
– o cana de cacao cu lapte si rom
– cateva picaturi de esenta de rom
– un pliculet de nes

Procedam asa:
Intr-un borcanel de iaurt, punem un pliculet de zahar vanilat, 5 liguri de zahar si un pliculet de gelatina topita in prealabil. Pentru celalalt borcanel de iaurt procedam tot asa: tot un pliculet de zahar vaniliat, 5 liguri de zahar, pliculetul de gelatina + pliculetul de nes si putina esenta de rom.

Se inmoaie biscuitii in cacao si se aseaza un strat pe fundul tavii. Deasupra se toarna iaurtul cu vanilie, se mai pune un strat de biscuiti inmuiati in cacao si se toarna iaurtul cu nes. Se pudreaza cu cacao si se da cateva ore la frigider.

Asa arata la sfarsit, o prajitura foarte usoara, nu prea dulce si foarte racoroasa.

14 Comments

  1. Draga Teo…in primul rand vreau sa te felicit pentru ca esti o gospodina extraordinara.Iti multumesc din suflet pentru toate sfaturile si retetele tale.Cred ca sotul tau se simte foarte norocos ca are o femeie atat de minunata alaturi si..cu siguranta micutul tau se va mandri ca are o mamica atat de priceputa.Citesc cu foarte mare drag blogul tau si chiar m-am incumetat sa incerc mai multe retete,desi sunt o incepatoare intr-ale bucatariei.Zilele trecute am incercat aceasta prajitura cu iaurt si biscuiti.Problema e ca nu mi s-a intarit deloc crema.Nu s-a intarit din cauza ca nu stiu cum sa procedez cu gelatina..Te rog sa-mi explici cum se pocedeaza mai exact.In rest toate urarile de bine ,multa sanatate si sa ramai cu un suflet la fel de mare.Te pup cu drag Anda

  2. am facut aceasta prajitura de dragobete. sotul meu cand a ajuns acasa si cand i-am zis cu ce e…sa uitat stramb….de atunci fac la 2 3 zile aceasta prajitura! multumesc pentru reteta! eu nu am cuptorul bun asa ca nu pot coace! te pupik

  3. Anonymous

    Buna.Am facut a 3-a oara aceasta prajitura pt ca ne place foarte mult.Se face foarte usor si in plus este si racoroasa si usoara, numai buna vara.Si tot astazi am facut sote-ul de morcovi cu ficatei si pot spune ca va deveni una din mancarurile nostre preferate alaturi de papricas si mancarea de ficatei cu ceapa care sunt in top.Esti super.Multumesc Teo!Te pup.Cristiana Rosu

  4. Anonymous

    Buna Teo, sunt studenta si urmaresc de mai multa vreme blogul tau. Vanez mai ales retetele care se fac foarte usor pentru ca stau la camin si e mai greu cu bucatareala:). Prajitura cu iaurt si biscuiti mi-a atras atentia insa crema nu prea s-a ingrosat; cred ca am dat-o in bara cu gelatina. Ti-as fi recunoscatoare daca intr-una din zile ai posta la rubrica de sfaturi practice pentru bucatarie si cum se procedeaza cu gelatina. E drept ca scrie si pe plic dar ceva totusi nu a mers cum trebuie. Multumesc frumos si spor in continuare!

  5. Poti vedea cum se prepara gelatina, in reteta video de aici

  6. Catalina Zimbroianu

    Buna Teo! E o prajitura rapida , nu foarte scumpa si cum au zis fetele un surogat de tiramisu! Foarte buna …!!!!!!!!!!

  7. Anonymous

    teo te rog frumos spune mi daca pot face placinta cu iaurt din foietaj, eu sunt in italia si foi de placinta nu sunt aici…cel putin asa cred. te pup si astept raspunsul tau, e extraordinar blogul tau 🙂 elle

  8. Anonymous

    ce cantitate de biscuiti ai folosit????

  9. Anonymous

    Este foarte buna reteta si foarte rapida!!! Si in plus de asta fffffffff racoritoare pt o zi calduroasa de vara!! Imi place:-*

  10. Anonymous

    astazi o sa prepar prajitura….sper sa.mi iasa…!!!
    pare destul de simpla pupici…

  11. Anonymous

    E o reteta rapida, usoara si foarte buna. Am facut-o de mii de ori si e super:)

  12. auramea

    Se pare ca trebuie sa o incerc si eu aceasta prajitura .Ce nu ma prea incanta la ea din start este zaharul ,cred ca voi incerca sa reduc din el .N-e auzim .

  13. bleuciel

    Arata foarte apetisant. Ce cantitate de biscuiti ai folosit? Un pachet de care? Presupun ca mai mare, dar de cat?
    Multumesc anticipat.

  14. Georgia Badea

    O prăji excelenta familia mea o adora

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.