Cartofi umpluti

Am facut reteta asta impreuna cu mama pe post de aperitiv cald la ziua mea. Cartofii s-au dovedit un mare succes, tava a fost linsa in vreo 10 minute.

Pentru cel mai de succes aperitiv, aveti nevoie de:
– 10-12 cartofi medii
– 50g de slaninuta afumata
– 200g kaizer
– 200g sunca presata
– o ceapa mareeeeeeeee
– 100g de cascaval ras
– sare + piper
– o bucatica de unt pentru uns tava

Cartofii se fierb intregi, apoi se curata de coaja, se taie in jumatate pe lung si cu ajutorul unei lingurite se scobeste miezul, cam ca si in poze.

Separat se pune in cratita slaninuta taiata bucatele mici. Eu nu am adaugat deloc ulei sau grasime pt ca atat slaninuta cat si kaizerul lasa destula grasime pentru prajit. Peste slaninuta se pune ceapa si se calesc putin impreuna, apoi kaizerul maruntit, si in final cand toate sunt prajite se adauga miezul scobit din cartofi (pisat cu furculita si se condimenteaza).

Intr-o tava unsa cu unt se aseaza jumatatile de cartofi, se umplu cu cate o lingura buna din compozitia facuta anterior, apoi peste fiecare cartof se aseaza cate o feliuta de sunca presata si cascaval ras. Se dau la cuptorul incins cca 10 minute pana se topeste cascavalul. Nu e nevoie sa stea mai mult la cuptor pentru ca practic toate ingredientele sunt facute, trebuie doar sa se intrepatrunda gusturile.

Cam asta ar fi de spus, nu va pot convinge cu poze cat de bun a fost, ramane sa incercati pe barba voastra.

45 Comments

  1. Anonymous

    Arata super! chiar o sa incerc sa vad cum e

  2. Multu 🙂 Chiar te invit sa ii faci,sa vezi cat pot sa fie de buni, mai ales dupa ce sunt proaspat scosi din cuptor!

  3. Anonymous

    simplu si pare delicios. cu prima ocazie o sa incerc. multumesc de reteta. D.

  4. arata super am sa incerc de ziua mea multumesc

  5. daniela

    salut draga vreau azi sa incerc reteta, ce vreau sa te intreb e daca as putea sa pun altceva in loc de kaizer?Te pup si tine-o tot asa!

  6. daniela

    si am uitat sa intreb la cate grade tre sa pun cuptorul?
    mersi mult, te-am pus la favorite!pupici

  7. Daniela, in loc de kaiser poti sa pui orice…sunculita taraneasca, sunca presata, pastrama de porc…dar kaiserul, fiind mai gras, ii da un gust aparte. Eu nu l-as inlocui cu nimic. Sau daca inlocuiesti kaiserul, sa nu scoti din reteta slaninuta afumata, ca atunci chiar ca isi pierd din savoare.

    Cat despre grade la cuptor, nu cunosc, ca nu am plita electrica. Ii lasi la foc mediu, pur si simplu. Nu au cum se arde. La foc mic se fac mai greu, la foc mare mai repede. Atata tot.

    Spor si sa imi spui cum ti-au iesit 🙂

  8. Daniela

    Draga mea cum ti-am spus m-am pus sa fac ieri cartofiorii, in loc de kaizer am pus carnaciori taiati marunt..ce a iesit?..o bunaciune!am mancat pe saturate si la sfarsit chiar ne-am grabit sa vedem cine ia ultimul ce a ramas.Am facut si poze ca aratau tare bine.Te pup si tot asa sa o tii.

  9. Bravos!!! Ma bucur tare de tot ca e iesit totul foarte bun! sa va fie de bine 🙂

  10. Anonymous

    Draga Teo, de cateva zile tot studiez blogul tau; retetele sunt foarte, foarte apetisante, tentante; ma gandeam sa las un comentariu cand terminam de citit tot, dar cartofii astia chiar m-au dat peste cap 🙂 O sa-i fac cat de curand, ca-s tare ochiosi.
    Sincere felicitari pentru ceea ce faci, site-ul l-am adaugat la favorite. Sarcina usoara!

    Alexandrina

  11. Anonymous

    Salut Teo,ce faci tu acolo e o nebunie,ma incanta retetele tale.Toate par delicioase.Tine-o tot asa.Multi pupici.Gabriela din Cluj.

  12. domnul.jâ

    uh am zis sa continui, sa nu ma las si azi am facut reteta aceasta, ce sa zic o nebunie 😡 … am mai adaugat de la mine niste condimente, oreganu & altele in umplutura … si a iesit mirific … ms teo ! – blogul tau imi da curaj 😛

  13. Alexandrina, Gabriela ne faceti sa rosim :"> Multumim!

    Domnul meu drag, ma bucur ca v-ati pus serios pe gatit, asa si trebuie!! Sper sa nu ramaneti numai la cartofi, sa treceti si la treburi mai serioase! Mult mult spor!

  14. Anonymous

    Ai niste retete extraordinare. cu ajutorul tau am reusit sa diversific meniul zilnic.sunt si gustoase si ieftine si usor de realizat. tine-o tot asa

  15. Anonymous

    Of Teo, de ce ma omori ,abia uitasem de portia de cartofi umpluti mancati la un restaurant in ucraina dupa care am salivat mult timp….Aveau si coaja, cred ca erau copti initial ,apoi umpluti cu diferite umpluturi:ciuperci cu???, apoi branzeturi cu dif verdeturi,ceva gen sos alb gros ffff gustos
    ca o budinca condimentata si bineinteles ca si cu ceva asemanator cu umplutura data de tine…
    Multumesc de reteta, merg sa fac ravagii in bucatarie..

  16. Anonymous

    o sa fac si eu.
    sarut mana pt reteta.
    abia astept sa vad cat sunt de buni.

  17. pe linga faptul ca arata f.bine sunt si foarteeeee deliciosi. le-a placut la toti.

  18. Anonymous

    Felicitari si nota 10 pentru toate retetele!

  19. Buna Teo,arata minunat reteta aceasta…nu este nici grea,asa ca am sa o pregatesc si eu astazi.ma bucur k am descoperit bloggul,ai niste retete superbe,”pofticioase” si in acelasi timp usor de pregatit.intrebarea mea este…cum reusesti sa intinzi untul atat de bine,mie nu prea imi reuseste,nu se intinde chiar uniform pe tava..:D…pupici

  20. Alina, sincer vorbind.. il intind cu mana.. asa se intinde cel mai bine..

    .. si pentru carcotasi, astept cele 10 comentarii pe tema asta: ca nu e igienic, ca nu e bine etc. haideti, nu va sfiiti

  21. Stephanie

    he.he, asta o sa papam maine!

  22. pofta mare! 🙂

  23. Anonymous

    teo,ajuta-ma, eu stau in grecia, si ce pot sa pun daca nu am slanina???

  24. O poti inlocui cu kaiser sau bacon

  25. Anonymous

    iti scriam pe la papanasi ca am la cuptor cartofii umpluti, si tot eu te-am intrebat cu ce sa inlocuiesc slaninuta, dar am gasit din fericire, la un magazin cu produse romanesti.
    am papat cartofii, vreau sa te anunt ca au iesit bestiali, nu stiu daca exista un cuvant mai potrivit.Sotul inca n-a ajuns acasa,o sa ma iubeasca mai mult pentru reteta asta 😀
    cum eu sunt mai pretentioasa la papa, si nici cu carnea nu ma prea omor, asta o consider reteta mea preferata. te pupsi inca o data merci de retete.

    Keghe din Grecia.

  26. Keghe, magazinele romanesti din strainatate sunt o adevarata comoara… e bine ca gasesti si pe alte meleaguri bunatatile noastre din Romania.

    Sunt sigura ca sotul tau o sa iubeasca cartofii, dar nu mai mult ca pe tine.. iti spun din proprie experienta 🙂

  27. Anonymous

    i-au placut cartofii la nebunie Teo. M-a pus chiar sa-i repet. 🙂 Te pup. Keghe.

  28. Anonymous

    teo, merci mult de reteta…mi-a iesit pana si mie 😀 tocmai i-am dovedit si au fost minunati, te pup, randu

  29. Anonymous

    Sunt unii cartofi care in timpul fierberii parca explodeaza:)
    As vrea sa incerc si eu dar nu stiu ce cartofi sa iau sa nu mai explodeze.

  30. Anonymous

    Hi TEO azi am descoperit blogul tau, toate retetele la care m-am uitat arata delicios,nici nu stiu cu care sa incep maine.Chiar aveam nevoie de retete noi,am sa-mi inebunesc prietenele care erau pana azi niste experte in ale gatitului pentru mine .THANK YOU!! ALYSIA (USA)

  31. Anonymous

    Buna Teo !
    Am pregatit si eu cartofi umpluti pe post de garnitura langa pulpe de pui si frigarui la gratar. La plecare, musafirii , in loc de " La revedere " mi-au cerut reteta cartofilor 🙂 Am fost tare mandra de succesul ce l-am avut cu aceasta reteta super simpla ( eu am fiert cartofii si i-am curatat cu o zi inainte ). Multumesc Teo draga !
    Maria

  32. Anonymous

    buna,teo…
    am si eu o intrebare.am fiert cartofii si knd am vrut sa ii scobesc mi s-au rupt totzi.dc?pt k nu pareau a fi fiertzi foarte tare.cum sa fac?
    multzumesc anticipat!!!
    P.S:esti o comoara!!!

    claudia si raul(madrid)

  33. Depinde foarte mult de tipul de cartofi. Ai folosit rosii cumva? iti sugerea cartofii albi, pe care apoi ii scobesti cu o lingurita usor umezita. Pupici!

  34. Anonymous

    Draga Teo,
    La Multi Ani! Multa sanatate, fericire şi tot ce iti doresti alaturi de familia ta.
    Azi mi-am propus sa fac reteta ta de cartofi umpluti, dar cand ajung acasa, dupa cum arata sunt o minunatie.
    Multumesc mult pentru toate retetele postate.
    Te pup, Laura.

  35. Anonymous

    draguto,multumim k existi!!!
    am incercat mai multe retete de-ale tale si ies suuuppppeeeerrrrr!!!
    astazi merg la cumparaturi k sa incerc si eu reteta asta!ce norocos e bebele tau k are asa o mamica!!!
    pupici din caras severin…..gabitza.

  36. alina-madalina

    Buna Teo!Am facut si eu cartofiorii si sunt tare buni,mai ales scosi imediat din cuptor.Noi i-am servit cu ardei murat.Te invit la o portie la mine pe blog.pupici

  37. Anonymous

    Draga Teo,
    Mai inainte am terminat de papat…a fost mai mult decat delicios si chiar am reusit sa'l impresionez pe tata mai ales ca numai de putin timp am inceput sa gatesc,de fapt dupa ce ti'am descoperit blogul:D…si la desert am avut salam de biscuiti(yummyyyy:D)
    Multumesc pentru ceea ce faci aici!
    Numai bine!

    Adela.

  38. Anonymous

    pare o reteta foarte gustoasa,am sa o incerc si eu:).salutari!

  39. Anonymous

    ohh da..asta am so gatesc astazi…lam pus pe el sa fiarba cartofii pn ajung,si numa bine,asa nu o s dureze mult si o sa fie si bun..pe maine ramane fasolea scazuta..stiam eu k gasesc ceva aici care s m inspire:)

  40. Anonymous

    minunate retete.azi voi incerca ciorba de pui a la grec,pare delicioasa!

  41. Anonymous

    Am terminat ciorbita de pui a la grec,care a iesit super buna,iar pt diseaa cred ca o sa fac niste cartofi umpluti,arata delicios si se fac si repede.multumesc

  42. teooo…acum am cartofi la fiert!!!… de abia astept sa se faca, mi asa de pofta de ei de numa!!!!!!! multumesc pt reteta

  43. Anonymous

    Teo,ai niste retete extraordinare,chiar nu stiam ce sa gatesc in seara aceasta iar cartofii tai imi fac cu ochiul.Pupici pentru tine si familia ta.

    Iulia,Brasov

  44. wishtodream

    retele tale sunt minunate!! imi place foarte mult sa gatesc, iar tu ai niste idei foarte-foarte delicioase. am o intrebare: nu crezi ca ai putea pune si niste retete pentru diete, stii tu, fara multe calorii? felicitari, oricum, imi place blogul foarte mult!

  45. simona

    arata bestial…sunt in meniul obligatoriu weekend-ul viitor!
    multumim!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.