Clatite umplute cu mere

Clasicele clatite le-am mancat cu totii, asa ca am zis ca e cazul sa incerc ceva nou. Pentru aluatul de clatite am folosit asa:

– 400ml lapte
– 250g faina
– o jumatate de pahar de apa minerala
– o lingura buna de coaja de lamaie
– un plic de zahar vanilat
– 2 linguri de zahar pudra
– un plic de praf de copt

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o maia lichida (nu exagerat de lichida). Merele, doua la numar, le-am taiat felii si le-am presarat bine cu scortisoara.

In tigaia de teflon se pune un strop de ulei (la propriu un singur strop, pt ca daca e foarte bine incinsa e de ajuns) si se toarna un polonic de aluat si se intinde bine prin rotirea tavii. Aceste clatite se fac mai groase decat cele obisnuite, in ideea ca ele trebuie sa prinda scoarta pe partea din tigaie, dar sa ramana inca moi in partea de sus, pentru a se lipi umplutura si clatita. Se aseaza feliutele de mere in centru clatitei, apoi se pliaza clatita la jumatate si se lipeste bine, de aceea spuneam ca e important ca in partea de sus sa fie inca necoapta. Clatita umpluta se coace bine pe ambele parti.

Avand in vedere ca au avut mare succes am mai facut o tura, pe care insa le-am umplut cu banane pt ca nu mai aveam mere. Au fost la fel de bune 🙂

12 Comments

  1. maryahs

    eu fac clatitele cu mere rase si calite, sunt o bunatate. asa faceam cand eram mai mica si incepusem sa invat din tainele bucatariei.
    super retete si ne este de ajutor blogul tau, multumim si multa sanatate si lui bebe

  2. ciao,am aflat duminica de blogul tau si de atunci te citesc cum am un pic de timp.i-mi place!i-mi place sa gatesc,dar sa fac prajituri pur si simplu ma incanta.clatitele le fac la fel ca tine cu apa minerala dar cu fructe nu am incercat.cred ca in seara asta o sa le incerc.si an seara asta mai fac tot o reteta de a ta shaorma.sper sa-mi iasa. merci si tine-o tot asa!

  3. Anonymous

    blogul tau este super am incercat niste retete si mi-au iesit foarte bune.cu toate ca am 12 ani gatesc destul de bn dar blogul tau m-a ajutat foarte mult sa avansez prin retele geniale si usoare! multumesc mult

  4. Ella_Camy

    Teo, esti cea mai tare! eu nu ma pricep mai deloc sa gatesc, insa retetele tale si felul cum le explici ma ajuta pana si pe mine care fac orice numa sa nu stau in bucatarie 🙂 !
    FELICITARI!

  5. Anonymous

    pur si simplu excelente. eu nu-s fan clatite , dar astea…….ffffff bune.

    FELICITARI

    Irina, Iasi

  6. Anonymous

    Arata grozav clatitele cu mere!
    As avea o intrebare: am auzit ca exista asa-numitele "frigadelli" – compozitia seamana putin cu a clatitelor, doar ca atunci cand sunt prajite au marimea unor chiftele plate, iar la servire se toarna peste ele miere si se presara cu scortisoara. Stii cumva aceasta reteta, Teo? Mi-ar placea foarte mult sa ne- impartasesti. Multam, Natalia

  7. Un mare "senchiu veri maci" pet toata lumea! Natalia, nu stiu exact la ce reteta te referi, dar o sa investighez!

  8. Buna Teo….eu obisnuiesc sa pun si oua in compozitie. Tu de ce nu ai adaugat? Sunt mai bune fara ou ? Multumesc,

  9. Anonymous

    buna Teo! felicitari pentru retete si inspiratie.
    Asa cum a spus si kiki vroiam sa stiu si eu de ce nu ai folosit ou in compozitia aluatului?

  10. Pentru clatite nu e musai oul 🙂 In plus, sunt mai putin calorice daca nu au ou 🙂 Dar, daca doriti, puteti sa il adaugati fara nicio problema

  11. Portali

    este cu adevar ceva gustos ,mai ales din mere proaspete

  12. Anonymous

    foarte bune!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.