Ciuperci cu maioneza

Anul acesta am incercat doua variante din salata de ciuperci cu maioneza. Am folosit 2 cutii de ciuperci, 300g de sunca, o capatana mare de usturoi, 2 cartofi mijlocii, 500g de maioneza.

Am fiert ciupercile 10-15 minute, le-am amestecat cu cei 2 cartofi fierti si maruntiti, maioneza si usturoiul, apoi jumatate din cantitate am amestecat-o cu sunca si maioneza. Astfel am avut si varianta simpla de salata de ciuperci cu maioneza si ciuperci cu sunca.

12 Comments

  1. Draga Teo,
    Ma pregateam sa incerc aceasta reteta si am o nelamurire: ai folosit ciuperci proaspete sau din conserva? M-a incurcat chestia cu 2 cutii…
    Multumesc, Dana

  2. Dana, chiar pentru reteta asta am folosit la cutie deoarece nu am gasit ciuperci proaspete… dar se poate face cu orice fel de ciuperci… in special champignon proaspete 🙂

    Spor la gatit!

  3. Am cumparat ciuperci proaspete… Cum imi recomanzi sa le pregatesc? Le fierb sau le calesc in tigaie?

    Din nou Dana
    PS: Luca este atit de dulce!!! Mai posteaza poze cu el!

  4. Dana draga, eu zic ca le cureti, le tai marunt si apoi le fierbi in apa cu sare..le oparesti de fapt, ca daca le fierbi ff mult se inmoaie teribil.

    Sa imi zici cum ti-au iesit! pupici

  5. Anonymous

    eu amestec ciupercile cu castraveti murati (ii taie din greata maionezei) usturoi si maioneza. e super buna.

  6. moatza

    Eu pun ciuperci, usturoi pisat, maioneza, iaurt si patrunjel. Are succes de fiecare data! 🙂

  7. sarah0815

    cele mai bune ciuperci cu maioneza ies daca le culegi proaspete, hai sa nu mai apelam doar la champignoane..exista galbiorii!!sunt exceptionali

  8. @Teo: o capatana MARE de usturoi sau ai vrut sa scrii un catel????

  9. cu siguranta nu am vrut sa spun un catel :)) CATELUL e o parte a capatanii si e cat o unghie. Cum sa pui 1 catel la 500 de grame de maioneza si 2 cutii de ciuperci? :))

  10. Anonymous

    am incercat reteta..a iesit super delicioasa
    multumesc!!!

  11. Anonymous

    Si noua ne plac ciupercile cu maioneza. Eu pun si cascaval ras, e mai bun. 🙂

  12. Ale Alexandra

    Buna Teo, eu fac ciupercile cu maioneza in alt fel si sunt foarte gustoase.
    Cele mai gustoase sunt ciupercile proaspete, de padure, cum sunt ghebele sau cele mai carnoase, dar in lipsa lor, sunt bune si cele champignon sau cele la conserva. Le las pe foc la scazut, foarte putin ulei adaug pentru a nu se lipi de vas. Dupa ce au eliminat apa si s-au racit, le dau pe robotul de bucatare pentru a le marunti, sau masina de tocat. Apoi adaug maioneza si usturoi, sare si piper. Ciupercile sunt maruntite, iar amestecul rezultat se poate unge pe paine si este nemaipomenit 🙂 Pofta buna.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.