Pastă de ton

Peste 3 saptamani incepe postul Pastelui, asa ca m-am gandit sa fac direct ceva de dezlegare la peste hahaha. Pasta de ton se face in maxim 5 minute, asta daca nu vreti sa dati mixerul pe turbo.

Avem nevoie de:
– o cutie de ton
– un pachet de unt moale
– 2 cepe mijlocii

Se freaca untul spuma, bine bine cu mixerul, apoi se adauga ceapa tocata marunt marunt si tonul din conserva, pe care in prealabil il puteti stoarce de ulei asa cum fac eu pt ca nu imi place ca pasta sa fie uleioasa.

Cam asta e, mie imi place foarte mult pe paine prajita. Enjoy!

30 Comments

  1. Draga mea Teo, am ales postul asta cu -pasta de ton- si fiindca sint fan ton si-mi place mult cum ti-a iesit (mai ales pestisorul-ornament 😛 )…dar si pentru a te felicita pentru premiul Nice Matters Award, pe care ti l-am acordat cu toata dragostea! 🙂
    La mine pe blog poti citi mai multe despre premiu, la “trofeele mele”.
    Daca vei avea timp si placere vei putea si tu, la randul tau, sa oferi premiul acelor bloggeri care iti plac mai mult. Succes in toate!

    Cu drag, Laura

  2. Teo, ti-am trimis un mesaj important 😛 …inca de ieri… dar vad ca nu a aparut…
    Te astept in blogosfera cat mai curand! 🙂

  3. Cinezee

    din asta fac si eu contant , la care ii mai adaug putin marar si cateva felii de castraveciori tocati mic

  4. Miha, ai dreptate cu castraveciorii, ma gandesc ca mai drepe putin gustul si nu e salata atat de uleioasa!

  5. gabriela

    teo draga,inca ma aflu la tine pe blog,dupa cum vezi! aici este alta reteta pt ton,zic eu,mai putin grasa.conserva de ton se amesteca,cu maioneza.dar…pana la urma,tot grasa e!te pup!gabriela

  6. Asa eg, Gabriela, daca mai pun si maioneza, mi se face rau instant, mai ales acu cu bebe. De aceea pun unt ct mai slab si storc bine tot uleiul din conserva, ca sa nu fie grasa

  7. Am incercat si pasta de ton… ;)) Am facut cartofi fierti umpluti cu pasta de ton (am mai adaugat un pic de lamaie si cateva masline verzi la reteta ta).
    Dupa cum vezi, nu doar ca intru zilnic, ci iau retetele la rand… :b

  8. Lila, sa va fie de bine :*

  9. catalina

    Eu fac o pasta din conserve de peste cu doua cutii de file de hering (din cele mari si plate)si trei cutii de sardine in ulei, toate scurse, un pachet de unt, zeama de lamaie dupa gust si ceva mustar. (stiu ca suna ciudat, si eu am gandit la fel cand am citi despre mustar, dar am incercat, cu o cantitate mica, gustat, adaugat si tot asa)

  10. Anonymous

    in loc de unt se poate folosi crema de unt, ii da gust mai fin, iar ceapa se poate rade pe razatoarea mica. Si mai merge si un pic de zeama de lamaie. 🙂

  11. Crema de unt e f ok, insa ceapa data pe razatoare mica nu e ok pentru ca lasa foarte multa apa si risti sa ti se taie pasta 😉

  12. Anonymous

    Daca stoarce-ti si putina zeama de lamaie e si mai delicioasa:D

  13. da….cu zeama de lamaie, boabe de porumb dulce si patrunjel proaspat tocat….eu asa mai procedez

  14. Anonymous

    o parere critica: in post e dezlegare la peste nu si unt care este facut din lapte(sau exista si unt de soia) asa ca draga mea teo fi ma atenta ca pacatuiesti recomandand asemenea mancaruri
    PS: de cand nu teai mai spovedit???

  15. Un raspuns critic: asa cum poate tu nu stii, religia ortodoxa nu este singura de pe pamantul asta si asa cum am mai spus, dragul meu anonim, eu sunt greco-catolica, postul se tine doar de la carne si deci pasta de ton este o mancare perfecta pt dezlegarea la peste.

    Nu cred ca e cazul sa ma tragi tu la raspundere, e treaba mea cand m-am spovedit.

    P.S. – teai se scrie “te-ai”

  16. Anonymous

    In loc de unt se poate pune o cutie de pateu si va fi delicioasa.

  17. Anonymous

    Doamne, cat de buna e! Iti multumesc din suflet! Azi am descoperit blogul tau si il tot citesc de vreo 3 ore… Trebuia sa fac o reteta chiar azi, nu mai aveam rabdare, asa ca am ales-o pe asta (aveam ingredientele necesare in casa). Suna cam aberant ce voi spune, dar… mi-au dat lacrimile de fericire cand am gustat… seamana oarecum la gust cu salata de icre, care e una din mancarurile mele preferate si pe care n-am mai gustat-o de 3 ani, de cand am plecat din Romania. Inca o data, multumesc mult mult!

  18. Bianca

    Sotul meu e inebunit dupa reteta asta… zice si se jura ca e mai buna decat pasta facuta de mama lui.. ms pt asta

  19. Anonymous

    trebuie sa fie buna pasta de ton ,o sa incerc…eu o pregatesc altfel cu porumb(sau masline),putina maioneza(scurg uleiul de la ton),lamiie si putin usturoi,sare,piper….si o servim cu paine prajita…oricum am descoperit multe retete interesante la tine pe blog,felicitari!

  20. Anonymous

    mai exista o varianta la pasta asta de ton : ton oua fierte tari, ceapa si maioneza (tonul recomandabil sa fie natur nu in ulei)
    tonul si ceapa se dau prin mixer iar oul se taie cubulete dupa care se adauga maioneza, sare piper si alte condimente dupa gust, e un deliciu si extrem de racoritor mai ales pe temperaturile ce le suportam vara 😀

  21. Andreea

    o cutie de ton la ce gramaj trebuie sa fie cand pui un pachet de unt?

  22. este conserva clasica, de 185 gr (din care 150 gr de ton)

  23. Anonymous

    eu in loc de unt pun maioneza,zeama de lamaie,patrunzel verde,sare,si ceapa rosie desigur. daca o fac din 2 cutii de ton las uleiul dintr-o cutie si din cealalta o storc.(daca e ton in apa,adaug un pic de ulei de masline)

  24. eu mai pun si masline fara samburi si iese delicios :))

  25. Karmin

    pasta este delicioasa, exact asa o fac eu de muuulti ani,doarca pun o singura ceapa rosie!

    tare faza cu spovedania. de mine s-a luat cineva in parc in timp ce crosetam, face madam dar nu stii ca e sarbatoare azi? zic nu am habar, nu ma iau dupa sarbatorile apr zilnice, mai ales ca nu am de a face cu religia majoritara de la noi din tara 🙂

  26. Anonymous

    Sincere felicitari pentru toata munca si dragostea din munca dvs! Sunt innebunita dupa blog-ul asta!

    Ca tot veni vorba de ton, mi-a spus o sarboaica o reteta faina: o cutie de branza Philadelphia picanta, 1 conserva de ton natur (sau,daca e, scurgi tot uleiul din conserva),1 lingurita de unt,putin arpagic/marar/ceapa (depinde ce aveti in casa) si sare dupa gust. Se freaca intai untul si branza cu o furculita, apoi se adauga tonul ,verdeata si sarea. Iese turbat!

  27. vreau sa spun ca eu tocmai am incercat sa fac pasta asta si, desi nici macar oua prajite nu sunt in stare sa fac ca lumea, mi-a iesit suuuuper… la reteta asta am mai adaugat zeama de la o jumatate de lamaie… cred ca asta e singurul lucru ce l-am facut diferit… imi pare ca pestele si lamaia merg intotdeauna bine impreuna…

  28. Pingback: Retetele mele preferate | Monologurile Roxanei

  29. Gabriela

    Buna! Eu prepar o alta pasta de ton.A mea contine pate si este foarte buna, niciodata nu ramane.
    Ingrediente : o cutie de ton, o cutie de pate 200 gr(eu prefer pateul Sadu) si ceapa taiata marunt.
    Mod preparare : amesteci pateul cu tonul(scurs doar putin de ulei deoarece acesta ajuta la legarea compozitiei) si la sfarsit cantitatea de ceapa dorita.De regula o ceapa de marime medie.

  30. Toma Constanta

    Este f buna si cu ceapa prajita putin si cruda,un pic de mustar ,totul la blender! Incercati!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.