Pizzeria Tortuga

Recunosc: uneori sunt o lenesa si chiar mi-e groaza sa fac ceva papa bun… sincer, nu de lenea gatitului, ci de oroarea spalatului de vase :)) Asa ca am sa fac o sectiune speciala pe blog, unde am sa scriu pe unde si ce am mai papat noi bun si parerea mea proprie si personala despre diverse restaurante, fast fooduri etc…

De inceput, cred ca e musai de povestit despre o pizzerie-restaurant unde am mancat sambata, si anume Tortuga.

Pizzeria Tortuga e pe strada Motilor nr 81, cred, Cluj Napoca, normal ! La intrare au un mic salon de nefumatori, protejat elegant cu o cortina.. neinteresant partea cu nefumatorii pt noi, asa ca am purces la etaj 🙂

Restaurantul e pe 3 nivele, noi am stat la o masa de la etajul din mijloc. Chiar daca amenajarea interioara nu e neaparat deosebita, ii salveaza tablourile cu si despre pirati care sunt peste tot pe pereti. De mare efect! Chiar si la baie, pana faci una-alta, poti citi despre ce metoda foloseau piratii pt a jefui alte vase, regulamentul de ordine interioara de la vasele lor etc… foarte foarte mult mi-a placut asta!

Dar sa revim la mancare, ca doar nu m-am dus la Tortuga ca sa citesc despre pirati pe peretii din baie :))

Au un meniu foarte variat, in special la pizza, adica pe langa pizzele tipice (Canibale, Calzone, Diavola, Campagnola, Quatro Formaggi, Quatro Stagioni etc) este o explozie de alte pizza, cu denumiri rupte din “Pirates Of The Carribean”. In meniu sunt impartite cum mai rar vezi la noi: pizza cu topping de peste, de pui, de vita, 100% vegetala (de retinut astea, pt ca in curand incepe postul). Pe langa pizza, au meniul tipic de restaurant: ciorbe, supe, grilluri, diverse preparate cu pui, peste, vita, deserturi, cocktailuri etc. Poate ma repet, dar chiar am fost f impresionata de meniul bogat. Noi ne-am luat o pizza Tortuga mareeeee, adica 1,2 kg la 26 ron (…foarte rezonabil, zic eu). Pe langa asta, am mancat eu o salata Caesar, pe care am garnisit-o cu sos tzatziki.

Despre pizza: un fel de “pizza casei” (de asta se si cheama Tortuga), foarte bogata : salam, sunca, ciuperci, cremwusti, ceapa, mazare, masline, morcovi, ardei, rosii, porumb, carnati, ou, mozzarella…muama… foarte consistenta! Singura problema, sau nu.. remarca este ca eu as pune mozarella la sfarsit, peste toate, ca sa tina multitudinea de ingrediente impreuna…. pt ca se cam dezmembra (si deci nu am putut manca cu mana, asa cum imi place mie sa ma balacesc in pizza).

Despre salata Caesar… pai ce sa zic?
Ingrediente avea: salata, parmesan, bacon, piept de pui la gratar, crutoane, dressing din smantana si maioneza… daca nu as fi mancat salata asta (preferata mea all time de atatea ori si in atatea locuri, poate nu eram asa carcotasa).. dar asa, pot sa zic ca salata putea fi iceberg si nu salata verge normala (care de la dressing se cam flescaieste si isi pierde tinuta, in timp ce iceberg ramane crocanta) … crutoanele puteau fi prajite in cuptor, cu unt, si nu doar paine prajita, baconul il putea taia de la lista de ingrediente si dublam portia de pui grill (pe care nu l-am prea observat), in loc de maioneza puneam un sos mai usor … hai ca sunt rea … per ansamblu a fost o salata ok, iar sosu tzatziki a fost delicios, mai ales ca au dat pe razatoare castravetii si nu i-au taiat bucatele (la problemele mele cu stomacul, ii diger mult mai usor asa).

Cam atat ar fi de spus, o sa mergeti voi clujenii sau cei care treceti prin Cluj Napoca pe la Tortuga si sa va dati cu parerea la randul vostru. Atmosfera a fost ok, mai ales ca pe final am bagat si un shake Tortuga: inghetata de vanilie, cafea, esenta de migdale, lapte, frisca si topping de ciocolata. Sa va fie de folos micutza mea recenzie 🙂

P.S. Chelnerii sunt prietenosi si amabili (o chestiune tot mai rar intalnita).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

10 Comentarii

  1. Teo ma bucur ca ai scris de spre pizzeria asta, am vazut-o si eu si chiar ma gandeam sa mergem la o pizza acolo.

    PS. Ma bucur ca ai vizitat blogul meu, inca nu am terminat ma tot gandesc cum sa sortez retetele. Poate daca ai timp ma ajuti. Pupici !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Gospodini

    Amalia draga, sa inteleg ca tu esti din Cj? Ce fain! Cum sa nu te ajut? cu ce vrei tu! Vbim si vedem cum facem.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. madelei ne

    Am fost si eu la Tortuga 🙂 si mi-a placut foarte mult acolo (am mancat Pizza Coroanei, cu pui). Este adevarat, nu se poate manca cu mana pentru ca blatul este foarte subtire si moale. Insa este delicioasa! 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Anonymous

    Buna Teo!

    Multe Felicitari!
    Vreau sa-ti zic ca m-am indragostit de site-ul tau!
    De cand l-am descoperit intru zilnic sa-ti citesc retetele minunate!!!!

    P.S.:Pot sa-ti dau un sfat???????
    Cred ca te-ai descurca extraordinar de bine daca ai posta si retete pentru bebei….
    Cati anisori are fetita ta?

    Monica

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Buna Monica, am un baietel de 4,5 luni, suntem la inceputul diversificarii si vor veni si retele pentru bebelusi peste cateva luni 🙂

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Anonymous

    Buna Teo!intamplator am dat de site-ul tau si de cateva luni ma sfatuiesc cu el continuuu asupra retetelor pe care le-as pregati:)tin sa iti spun ca am 22 de ani si nu prea le am cu gatitul insa cu ajutorul retetelor tale si a pozelor postate tare am reusit sa progresez!:)acum citeam ca esti din cluj!si eu la fel!multa bafta in continuare!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Super Tortuga face o super pizza

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. Anonymous

    ah, ce dor mi-e de o pizza la Tortuga! insa nu stiu cand mai ajung prin Clun :((

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  9. Anonymous

    Cluj!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  10. Anonymous

    foarte frumoasa descrierea facuta! vroiam doar o precizare mica draga noastra teo!;;) am papat pizza in mai multe tari..italia, spania, irlanda. la mama ei in italia, dar si in spania si irlanda, branza se pune la inceputul pizzei, sunt 100% sigura de lucrul acesta! se pine sosul, mozzarela iar mai apoi toppingurile! te pup! alina

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.