Rafaelo, Raffaelo, Raffaello

Zilele trecute am rasfoit impreuna cu mama caietul ei de retete si am dat peste reteta de “Bomboane Rafaelo…Raffaelo..Raffaello” cu 3 titluri pt ca tanti de la care a luat mama reteta nu stia exact cum se scrie, daca sa o ia pe varianta romaneasca, italieneasca sau o abordare proprie si personala :))

Vorba mamei “mai stii cum te amageam prin ’90 si ceva ca asta e Raffaello adevarat?” Si asa era, ne amagea pe mine si fratele meu ca e “pe bune” si sincera sa fiu, chiar si acuma, la mai bine de 10 ani distanta, chiar cred ca seamana foarte tare cu reteta adevarata!

Pt Raffaello avem nevoie de:
– 150g zahar pudra cu vanilie
– 200g lapte praf
– 200g nuca de cocos
– o tabla de unt
– 2 foi de napolitane cu vanilie
– 100g migdale intregi

Acestea fiind spuse, mixam untul impreuna cu zaharul pudra pana obtinem o spuma, adaugam laptele praf, nuca de cocos si cele 2 foi de napolitane maruntite bine-bine.In ceea ce rpiveste foile de napolitane, eu prefer “foile pt vafe” de la Vel Pitar, care sunt fine si foarte sfarmicioase, perfecte pt ce avem nevoie. Obtinem o pasta pe care o tinem 30 de min la frigi. Din pasta luam cate putin, punem o migdala in centru si facem bilute pe care le dam prin nuca de cocos.

Desi e ceva de munca (ca si la toate prajiturile facute bucata cu bucata) eu zic ca merita si ca rezultatul va fi peste asteptari: chiar are gust de Raffaello si… chiar arata a Raffaello:

95 Comments

  1. Teo, interesanta ideea cu foile de napolitane. Data viitoare cand fac reteta asa o sa fac.
    Asa e, seamna f mult cu originalul (cu atat mai mult cu cat a ta are si napolitan in ea..)
    Muuuah

  2. Mersi…nu a fost ideea mea sa pun foile, asa era reteta mamei. Si intr-adevar dau bine, pt ca fac bomboanele mai crocante! Te puuuupp

  3. Paula

    Arata superb prajiturelele Raffaelo! De acum inainte nu-mi mai cumpar din magazin, o sa mi le fac singura. Am dat bookmark la blogul tau. O sa te vizitez mai des!

  4. Anonymous

    Buna, ma numesc Diana. Pe 13 martie fetita mea Alexia implineste 3 anisori. Vreau sa pregatesc ceva cu totul si cu totul special pentru ingerasul meu si am ales muuulte din delicioasele preparate pe care le prezinti tu aici. O sa iti spun cum mi-au iesit si ce parere au avut musafirii. Cu siguranta ca le voi povesti de minunatul tau site. Mii de multumiri pentru toate retetele, esti cu adevarat magnifica. Diana

  5. Draga Paula, chiar te rog sa incerci reteta de Raffaello si o sa vezi ca e atat de apropiata de bombonelele adevarte, incat de acum o sa fac tot timpul!

    Ma bucur f tare ca m-ai vizitat si te astept aici oricand! Te pup si spor la gatit!

  6. Diana, atat de mult mi-a placut mesajul tau si nici nu stii cat sunt de mandra ca ai ales sa prepari din retetele mele pentru ziua fetitei tale! La Multi Ani Alexiei, ii doresc toate zambetele din lume!

    Iti multumesc pt toate aprecierile, Diana si iti doresc o primavara suberba!

  7. Alexandra

    O sa incerc si eu aceasta reteta,mai ales ca raffaelo sunt preferatele mele si ale fetitei mele.Deja am luat foi de napolitane.O sa iti spun cum mi-au iesit..Pupici!

  8. Anonymous

    Am cautat si eu f mult pe google o reteta de rafaello dar nu am fost multumita de niciuna insa reteta ta mi-a placut f mult si am sa fac bombonelele rafaello.Merci mult mult de reteta!!!

  9. Alexandra

    Buna Teo!Sa sti ca am facut reteta ta de Rafaelo si mi-a placut tare mult … o sa o pun si eu maine pe blogul meu si o sa specific de unde vine reteta originala.Te pup!

  10. Alexanda, ce ma bucur ca ti-a iesit bine si ca ti-a plcut :*:* Nu stiam ca ai blog, poate imi dai si mie adresa sa il vad 😀

  11. Alexandra

    alexandrat.blogspot.com
    Nu am avut timp sa adaug bomboanele pe blog..poate diseara!Pup!

  12. DiAnais

    Draga Teo, de mult vreau sa iti scriu dar uite ca nu ma hotaram. Aseara am facut si eu aceasta minunata reteta si sunt uimita cat de mult seamana cu bomboanele adevarate. Urmaresc de mult blogul tau si am incercat multe din rettetele prezentate de tine si vreau sa iti multumesc din tot sufletul. Eu fiind incepatoare si un pic mai..neindemanatica in bucatarie, retetele tale cu poze si explicatii mi-au salvat de multe ori reputatia in fata prietenului meu mofturos. Felicitari pentru talentul acesta si numai bine.
    Diana

  13. Super reteta!Exact asa o am si eu in caietul meu si e prima data cand o regasesc si la altcineva,caci am vazut fel de fel de variante ale acestor delicioase bomboane,dar numai aceasta se apropie foarte mult de ceea ce se gaseste in magazin.Imi place tare blogul tau!Adaugat la favorite!;)

  14. Teo, reteta este delicioasa si foarte rapida. Am incercat-o ieri si a avut un succes nebun. Si eu o voi include in meniul de aniversare al primului an din viata Marei.

    Imi place tare mult blogul tau si promit sa-l vizitez cat mai des. Numai bine,
    Dana

  15. Facut reteta. Au iesit foarte gustoase bomboanele, din pacate s-au terminat incredibil de rapid. 😀
    Un singur comentariu – compozitia iese destul de tare – si mi-am rupt un brat de la mixer in ea. Asta e, se mai intampla, se cumpara altu. Spor la gatit!

  16. imi pare foarte rau pentru incidentul cu mixerul, dar sunt sigura ca nu se rupea daca foloseai bratele pentru framantat, acelea in forma de spirala. oare alea s-au rupt?

    ma simt vinovata…

  17. Anonymous

    ciao,sant noua in blogul tau dar parca nu a-si mai iesi.i-mi place mult sa stau in bucatarie,mai ales sa fac prajituri.eu raffaelo le fac cu biscuiti coconitos(stau mai mult prin staini dar de cite ori merg acasa i-mi fac un stoc).i-mi plac mult si o sa incerc si varianta ta.merçi de tote retetele!=d>

  18. camelia

    Eu sunt noua pe aici, am doi baietei carora le plac f mult bombonelele Rafaelo. As vrea sa le fac dar chiar nu stiu despre ce napolitane e vb si unde le gasesc?
    Si ce inseamna foi? Foi din acelea lica cat o prajitura de mari?
    M-as bucura daca mi-ati raspunde

  19. roberta

    Buna! Am descoperit de ceva vreme blogul tau super, dar abia acum m-am hotarat sa incerc una din retete, Raffaello. Am doar o intrebare: trebuie pastrat in frigider sau e ok si afara? Oricum multumesc anticipat si sarbatori fericite!

  20. Camelia, acelea sunt foile de napolitana, cele lica pentru prajituri 🙂

    Roberta, eu iarna pastrez afara cam tot..ce nu mai incape in frigider, asa ca e foare ok 🙂

  21. ionela

    super bune bombonelele le-am incercat si eu azi.Mersi de reteta

  22. Mersi pentru reteta. Am facut si eu azi, un pic personalizate. Au iesit super-bune; am scris/pozat pe blog un articol.

  23. wow, arata foarte bine! felicitari 😀

  24. ionela

    suuuuuuuuuperrrrr!!!!!!!!

  25. Anonymous

    am facut si eu insa mi’au iesit cam dulci..cred ca laptele praf era de vina:(

  26. Anonymous

    am incercat si eu si sunt super gusoase chiar mai bune decat cele de la magagzin si iesi chiar mai ieftin….nu e chiar atat de greu de facut eu in 15 min maxim am terminat sunt chiar minunate mersi pt reteta

  27. Anonymous

    ce sau cat inseamna ‘o tabla de unt’?

  28. 200 de grame

  29. Anonymous

    wow… i’v been looking for this for months…… so deliciosssssss:).

  30. dorina

    wow… cautam reteta portivita de mult timp. au iesit niste raffaelo grozave.

  31. Anca7c

    eu asa stiu reteta…este si alta?:D

  32. cam aceeasi reteta o am si eu…doar ca in loc de foaie de napolitana pun un pachet de napolitane de 100 gr Naty de vanilie, pe care se sfarm cu mana. In felul acesta impusc 3 iepuri dintr-o lovitura : napolitana, zahar si vanilie.Bininteles ca mai pun si zahar, dar numai atat cat e necesar, dupa cat le vreau de dulci. Plus de asta, sunt mult mai accesibile in comert. Spor la prajituri fetelor!

  33. madalina

    Am sa incerc si eu,sper sa-mi iasa.

  34. Anonymous

    Sa stii ca te felicit am incercat si eu reteta ta si a iesit super… o sa mai incerc si altele … :*

  35. Anonymous

    Teo,acuma ma-m apucat sa incerc bobmbonelele “Raffaello”,acuma sta in frigider pt. 30 de minute.
    Sunt extrem de fericita ca pana acuma am reusit sa vad cum imi va iesi.La noi sotul este persoana care da verdictul.Ar fii totusi extrem de bine daca ai putea face si aici o filmare.Nu stiu daca am facut bine la amestecarea untul cu zaharul pudra.Te rog nu ma judeca dar am doi copii mici si din pacate nu am avut si nu am de la cine sa invat sa gatesc dulciur.Te pup fff dulce si mersi inca o data pt idee

  36. Bianca

    In ingrediente apar 200 gr nuca de cocos. Se foloseste toata cantitatea in compozitie, sau se lasa si pentru a se da bomboanele la final ? Compozitia iese moale sau sfaramicioasa? Mersic.

  37. Anonymous

    e sooper! sunt incantaa ca am intrat pe blogul tau! o sa te mai vizitez!

  38. Anonymous

    farfuria este superba…ca si raffaelo

  39. am facut reteta asta si e f buna:) nu am pus foi de napolitane ca nu am gasit atunci la hipermarket, si data viitoare voi pune mai putin zahar

  40. Anonymous

    Felicitari pentru toate retetele postate,sunt minunate.
    Eu acum vreau sa ma apuc de aceasta reteta, doar ca avand o familie mai numeroasa as vrea sa stiu cu aproximatie cam cate ies din ingredientele mentionate mai sus, sa stiu daca dublez sau nu gramajul ;))
    O zi frumoasa va doresc la toate !

  41. Daiana

    Am descoperit acest site ieri si sunt f bucuroasa. Intradevar retete minunate si chiar posibil de facut. Teo am si eu o reteta de la raffaelo, diferenta este ca untul il pun pe foc imreuna cu zaharul pana se ingroasa putin si devine sirop iar apoi restul compozitiei il pun pestesi se amesteca bine si se pune la frigider dupa care se fac cocoloasele. Am zis sa scriu si eu o sugestie. Untul nu se simte. Eu zic sa incercati, sunt delicioase

  42. Daiana

    Am uitat ceva f important in mesajul trecut, impreuna cu untul si zaharul se adauga si 200ml de apa:). Scuze

  43. superrr. sper sa imi iasa si mie. am o intrebare. daca pun napolitante cu vanilie, are ceva? si trebuiesc date prin robot? ca nu prea se sfarama bine, sau asa trebuie? sa ramana bucati mai mari de napolitana?

  44. Anonymous

    esti o scumpa! e super buna reteta!

  45. Anonymous

    usoara reteta,am sa o incerc si eu ,am si eu o reteta dar cu biscuiti in loc de foi,as dori sa fac foi de napolitane umplute cu crema de lapte praf, dar nu gasesc, ma poate ajuta cineva,TEO tu nu ai cumva ratacita prin retetele mamei tale. ELENA

  46. Anonymous

    buna sunt interesata de reteta asta lucrez in spania si imi cer sefii mei sa o fac intrebarea este cam cate bombonele imi ies? ma refer un platou mare mic mijlociu.mersi esti f amabila.ioana

  47. Anonymous

    Compozitia mi-a iesit foarte tare si se sfarama, abia se pot face bilute.Si daca reusesc sa fac, se sfarama. Am respectat intocmai cantitatea ingredientelor si eu cred ai uitat sa precizezi ca doar jumatate din nuca de cocos trebuia pusa in compozitie iar cealalta deasupra. Probabil voi mai pune unt pt. a se inmuia, nu stiu cum ti-a iesit tie pasta…

  48. Anonymous

    Buna..si eu fac rafaelo la fel ca si reteta dar doar atat k in loc de migdale pun alune de padure..incearca si asa pt ca sunt delicioase 🙂 spor la treaba:D

  49. Anonymous

    ajutati-ma si pe mine cu o chestie. eu stiu ca la raffaello pe care le cumpar, inainte de a fi date prin nuca de cocos, este o chestie moale pe ea, parca e budinca, sau sos, si nu vad sa fie in nici o reteta, dar mi-ar placea sa fac si cu aia, e mult mai bun. ce parere aveti? in general mie imi ies foarte bune, chiar si fara sa iau o reteta de pe net, daca stii ce anume trebuie pus ,ca am vazut ca cineva a spus ca nu i-a iesit. poti jongla cu ingredientele si cu cantitatea lor. dar ce este acea crema dinainte de cocos? asta ma nedumereste. pana la urma cred ca voi inventa eu ceva.

  50. rasfatzata

    buna Teo! in primul rand FELICITARI pentru ceea ce faci… este extraordinar cata rabdare ai sa mai faci si poze :)iti urmaresc blogul de fiecare data cand aprind calculatorul (cam 1 data pe zi :D) ti am scris abia acum pentru ca am o mica nelamurire… unde pot sa gasesc si eu foi de napolitane? pt ca am cautat de "mi a venit rau" (precizez ca locuiesc in bucuresti si am luat la rand carrefour, cora, auchan, mega image etc. toate hipermarketurile mari inclusiv alimentarele de la coltul blocului) deci, daca imi dai un mic indiciu unde le gasesc ti as multumi din suflet 🙂 oricum iti multumesc pt toate retetele pe care le faci :* numai bine si sanatate tie si familiei tale :*

  51. rasfatzata

    cred ca nu ai avut timp sa mi raspunzi la mesaj… nu i nimic 🙂 am gasit pana la urma (dar am cautat de mi a venit rau, ca sa zic asa) si am facut…. mi au iesit o minunatie 🙂 merci mult pentru tot eforul tau si pentru retete si multa sanatate familiei 🙂

  52. Anonymous

    Draga mea Teo, nu stiu, laptele praf il lasam crud?Nu ne doare stomacul?Cred ca ar trebui ceva la fiert…

  53. Anonymous

    vreau sa spun ca acuma am incercat reteta si este superba nu trebuie adaugat apa sau alte ingrediente.am incercat sa amestec cu mixerul dar mai bine a mers ca pe vremea bunicii adica cu mana.o recomand.este superba.este acelasi gust ca si rafaelo din magazin.m-am gandit data viitoare cand fac rafaelo sa las crema fara cocos si fara foi dupa ce scot crema de la frigider sa fac bilutele sa le dau prin foaia maruntita sa mai pun crema si dupa aceea cocos binenteles cu migdala in mijloc 😛 cred ca putem sa ne punem si imaginatia in joc nu? 😛 va multumesc mult pentru reteta,de mult o cautam.va doresc numai bine.spor la gatit.va pup.

  54. Anonymous

    Buna teo,am incercat f multe retete de pe blogul tau,am23de ani,ador sa gatesc,si cu ajutorul tau am gatit f multe bunatati si am primit multe felicitari,si pn acum toate miau iesit:)Iti multumesc mult,aici gasim tot,bine explicat,si foarte gustos.Sa fi fericita.Gabriela

  55. Anonymous

    super reteta o sa incerc si eu acum sambata de ziua mamei o sa fac aceasta reteta

  56. Anonymous

    buna ma cheama rafaell si sunt din timisoara am 27 de ani si sunt un culinar foarte bun si am vrut si eu aceasta reteta dar n-am gasit nici unde doar aici am gasit imi place raffaelo dupa gust si dupa ca are numele meu dar defapt el mai are un o in plus ma rog dar va multumesc foarte mult pentru reteta sa mai bagati si alte retete delicoase eu doar acum am descoperit reteta la voi va pup pupici pupici

  57. mh lam gustat si este minunat

  58. Teodora

    Buna ,ma numesc Anghel Teodora ,am 13 ani si imi place foarte mult blogul tau. De obicei nu mananc "Raffaello" cumparate de la magazin pentru ca nu imi plac …. O vecina de a mea a facut "Raffaello" in casa si m-a servit si pe mine….nu pot sa spun decat ca mi-au placut foarte mult …. am cautat reteta si in sfarsit am gasit-o …acum pot sa mananc cant vreau si cand vreau , multumesc.

  59. Anonymous

    am sa incerc si eu reteta….cu siguranta e deliciosa….mmmmmm….te lingi pe degete

  60. Anonymous

    teo, dar nu necesita dizolvare pe foc? multumesc

  61. moatza

    Ai idee cam cat timp rezista? Tinute la frigider, bineinteles.

    Multumesc anticipat.

  62. Anonymous

    felicitari pt retata mio iesit extrem de bune insa cum ai zis tu o iesit compozitia prea tare si am pus jumate d cana d apa…si in loc d migdale am pus alune nesarate:D

  63. Anonymous

    Buna Teo. mi se pare foarte interesanta reteta de rafaello. vreau sa o fac pt o aniversare de nunta. poti sa-mi spui te rog aproximativ cam cate bomboane ies dintr-o portie? multumesc 🙂

  64. Buna 🙂 iti ies in jur de 40 de bombonele, depinde cat de mari le faci. Dar daca le faci de dimensiunea obisnuita a unei bomboane Raffaello, ies in jur de 40. Sper ca te-am ajutat cu raspunsul 🙂

  65. Anonymous

    da, foarte mult. multumesc! acum stiu ce am de facut 🙂

  66. ionutza

    Salut! Eu nu gateam foarte des pana sa intalnesc blogul tau… insa de cand l-am descoperit m-am apucat de treaba 🙂 Am incercat si eu Rafaelo si au iesit super bune!
    Apreciez foarte mult efortul tau! Tine-o tot asa! 🙂
    Ioana

  67. sunt foarte bune,au iesit exact ca cele cumparate:) multumesc!

  68. Teo, ms de reteta mi-au iesit foarte bune si toti musafirii de la Craciun au fost impresionati 🙂

    totusi pt ca nu am gasit foile de napolitane folosite de tine nu am avut curajul sa pun 2 foi dar au iesit bune si cu mai putin deci traiasca diversitatea si inventivitatea :))

  69. Anonymous

    Am citit un comentariu in care se plingea cineva ca iese coca tare eu pun 50 de grame de apa in compozitie si e perfect nici nu mi se mai prinde coca de maini e perfect

  70. Anonymous

    Pentru rasfatzata
    …..foile de napolitane se gasesc in Lidl la 3,5 lei

  71. Anonymous

    multumesc pentru reteta!acum savurez minunatele bomboane rafaelo!mmm… delicios!reteta ta e de nota 20!

  72. Anonymous

    i em a rafaello ninja bum bum

  73. Alpacino

    Am doar 15 ani si visul meu e sa devin bucatar.Am incercat aceasta reteta si a iesit super chiar seamana cu raffaelo cel autentic. Good Job and keep it in that way !!!!

  74. buna, sa stii ca e f interesanta reteta ta! eu sunt incepatoare dar totusi ma pricep toti ma lauda in bucatarie 🙂 momentan locuiesc in italia dar peste cateva zile ma intorc definitiv in romania si o sa stau pt o perioada la soacra. e foarte descurcareata ea in bucatarie si tre sa stiu sa fc si eu cv, nu? de aceea am ales sit-ul tau. ma pot inspira de aici si sunt sigura ca or sa imi iasa retetele si asa o sa fiu si eu pe plac soacrei 🙂 in seara asta o sa pregatesc ciocolata de casa iar maine raffaello… pt scumpul meu sot si iubitul meu fiu. pup si tine-o tot asa

    • Oana, ma bucur ca ai ales sa te inspiri de la mine, vei vedea ca sunt o multime de retete usoare pe care le poti incerca si cu siguranta o sa iti iasa bine 🙂 Bine ai revenit in Romania si spor la bucatarit 🙂

  75. Corina

    Buna. Am facut de cateva ori Rafaello, nu stiam ca se pune si foi de napolitana, dar voi incerca si aceasta varianta. As putea sa mai sugerez sa decojejsti migdalele. E foarte simplu, le pui cateva minute in apa fierbinte si gata, coaja se desprinde singura. Multa bafta la prajiturit!

  76. larissa

    buna teo, am facut azi raffaelo, au iesit delicioaseeee.multumesc pentru reteta.

  77. si eu am mancat azi de la o data bomboanele rafaelo si si mi-au placut mult si am zis sa incer si eu

  78. lenuta

    eu una nu am gasit foi de napolitana, pe aici pe unde sunt eu nu se gasesc, dar am pus piscoturi sfaramate si au iesit super..

  79. Andrada

    Aproximativ cate bucati ies din aceste gramaje ? Multumesc

  80. simina

    foarte bune, un am avut foaie de napolitana, dar au iesit super…..multumesc de reteta….

  81. Buna, tocmai am facut prajiturelele astea dragi, numai ca am o problema, mi s-a stricat mixerul deci am amestecat cu mana (adica cu furculita sa imi fie mai usor) si aluatul a devenit foarte tare nici nu am mai putut sa pun restul napolitanelor maruntite bine pentru ca era imposibil sa mai amestec, acum imi este teama ca nu o sa imi iese! le-am mai facut mai de mult, tot reteta asta, cu mixerul, si mi-au iesit super, aluatul era moale inainte de-al pune in frigider acum era dubluca volum si foarte tare. Acum intrebarea mea este: Ce oare am GRESIT ?XD Sa fie ca nu am utilizat mixerul? multumesc !

    • Amestecat cu mixerul, untul, care e unul dintre ingredientele principale, se comporta altfel. Din pacate, asta a fost problema. Imi pare rau 🙁

  82. Cristina

    teo, imi place foarte mult retetele tale si mare parte din ele nu au scapat fara sa fie probate si refacute.. 🙂

    Am o intrebare, as putea face bomboanele Raffaello cu o saptamana inainte de Craciun, sa le pastrez in congelator 6 zile si dup-asta sa le scot, transport 4-5 ore pe drum si inca sa mai fie bune?
    Multumesc!

  83. Ieri am prins curaj si am facut aceste bomboane rafaelo pentru copilul meu care le adora pe cele din comert.Au iesit minunate si baietelul meu de 12 ani spune ca sunt mai bune decat cele din comert.Multumesc pentru reteta .Sincer nu credeam ca pot fi atat de delicioase.

  84. Alexandra

    Salut Teo, acum am facut pentru prima data Raffaello si … mi-a iesiiiit! Sunt foarte incantata, mai ales ca nu-s deloc talentata la bucatarie :(. Duc o lupta continua cu bucataria si ma bate de fiecare data. Te admir pentru ceea ce stii si pentru ceea ce esti. Nu ne-am stiut noi foarte bine, dar erai si pe-atunci o prezenta foarte placuta. Iti doresc mult success in ceea ce faci!

  85. Andreea

    Bună! Migdalele trebuie sa fie prăjite?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.