Supă cremă de conopidă

De 8 Martie toate meritam ceva special…asa mi-am dorit s eu sa mananc o supa speciala, moale, delicata, racoroasa…asa ca mi-am facut o supa crema de conopoida. E prima data cand fac dar de acum va deveni constanta in meniu, pt ca a fost chiar ffff buna!

Pt supa cremoasa, avem nevoie de:
– 1 conopida
– 2 cartofi maricei
– 1 morcov
– 1 gulie
– 1 ceapa mare
– putin ulei
– 1 lingura de faina
– un borcanel de smantana (300 gr)
– 2 oua
– sare
– vegeta
– verdeturi (patrunjel, cozi de telina)

Intr-o oala cu apa, sare si putina vegeta, punem la fiert: cartofii cubulete, gulia maruntita, morcovii taiati rondele, conopida desfacuta in buchetele. Cand s-au fiert, strecuram legumele si pastram spua in care au fiert. Paseram legumele cu un blender (sau cu mixerul, sau cu ce aveti la indemana).

Intr-o oala punem putin ulei, calim ceapa taiata marunt. Cand ceapa s-a sticlat, punem si faina, amestecam putin si adaugam si pireul de legume. Amestecam bine, bine, turnam cca 1 litru de supa de leguma (in functie de cat de groasa dorim sa fie supa). POtrivim supa cu sare, verdeturi. Dregem supa cu smantana amestecata cu 2 galbenuse. Omogenizam bine si…POFTA MARE!!!!

LA MULTI ANI DE 8 MARTIE TUTUROR GOSPODINELOR CARE MA CITESC SI FETELOR DIN LISTA MEA, PE CARE LE VIZITEZ ZILNIC 🙂

18 Comments

  1. LA MULTI ANI, TEO! (cum nu ai cbox ti-am scris aici :P)

  2. Isabela

    La Multi Ani si de la mine si o primavara cu multe realizari muahhh

  3. Ginette

    La multi ani Teo !!! Am mai simplificat putin, poate acum se incarca mai repede 🙂
    N-am facut niciodata supa crema de conopida, dar cum imi place conopida, am sa fac si eu.

  4. Multumesc, Edith, ti-am transmis si eu (pe calea cboxului tau) un mesaj de primavara. Enjoy it!

  5. Aliza, atata vreau sa iti spun :-*

  6. Ginette, multumesc de urari si sper din suflet ca de acu incolo o sa reusesc sa intru zilnic pe blogul tau, fara nici un fel de problema 😀

  7. nadina

    Am gustat Teo din FANTA, dupa cum bine sti, e perfecta….o sa incerc si eu

  8. Anonymous

    Pentru ca mi-a lasat gura apa mi-am cumparat blender special pentru reteta asta. si chiar mi-a iesit grozav de buna. 🙂

  9. wow, asa chiar ca nu mi-a mai scris nimeni!! ma bucur mult ca ti-a plcut supa de conopida si sa te uiti ca mai sunt multe retete la care am folosit blenderul 😀 acuma, daca tot ai afcut achizitia, sa-l folosesti si pe viitor 😀

  10. draga Teo,acum am putin timp si caut o reteta pt.maine.m-am hotarat sa fac supa crema de conopida,ma duc sa-mi cumpar ingredientele.desert am sa fac papanasii,le-am inebunit pe colegele mele,cu papanasii tai am facut si le-am chemat la mine,au fost foarte incantate de o asa delicatese,am facut portie dubla.nota 10 de la 5 fete pofticioase.pupici

  11. Anonymous

    E foarte fina supa asta, acuma am terminat-o, insa in loc de gulie si vegeta am pus ceapa la fiert, piper si foaie de dafin. E excelenta, credeam ca doar la restaurant poti servi asa ceva 🙂

  12. Anonymous

    Tot eu cu supa fina… am avut si musafiri la masa, sunt undeva prin Europa, si am decorat-o cu patrunjel si cu paine prajita cu cascaval ras dat la cuptor, ca nu am avut timp sa fac crutoane si am primit complimente… cum ca nici mama nici sotia unuia din invitati nu a reusit sa faca o supa crema cu consistenta ca a ta 🙂 Multam fain!!

  13. Ma bucur ca ti-a placut, e intr-adevar o supa deosebita 🙂

  14. wuou…ce bunatate de supa,chiar e super delicioasa,n-ea placut foarte mult.mersii pt. retete,mai fur si eu macar una pe saptamana.ceau

  15. impresionata teribil de supa-crema si nu doar eu ci si ce-i care mi-au golit toata cratita…:D

  16. Anonymous

    buna teo. Esti o salvare pentru multe gospodine intrate in pana de idei!Pacat ca noi de pe meleaguri straine nu avem acces la aceleasi ingrediente care exista acasa (uratii astia nu stiu sa faca o branza, un carnat, n-au ierburi, etc..).dar, adaptam. ))
    Si, pentru ca te admir atat de mult as vrea sa-ti dau un sfat- incearca sa nu mai gatesti cu rantas(faina prajita). este periculos pt stomac, inima si poate duce chiar la cancer.Asta stiu de la medici, nu de la babe. Stiu ca asa se gateste in Ardeal (eu sunt din Bv)si noi gateam, dar e mult mai sanatos fara.
    No, sanatate multa iti doresc si tine-o tot asa cu blogul.

  17. Anonymous

    Buna Teo! Numele meu este Dana si as vrea sa te rog sa imi spui daca supa asta de conopida se poate face si fara ceapa prajita si faina, si chiar fara vegeta si sare. Sotului meu ii place conopida, dar din pacate este bolnav si are regim fara prajeli si fara sare 🙁 Multumesc mult si felicitari!

  18. se poate face foarte simpla, ca si pentru bebelusi. Fierbi legumele, poti fierbe si carne si le dai prin blender cu smantana sau iaurt dietetic, daca trebuie sa tina regim. Sigur va iesi foarte buna. O poti condimenta cu ierburi aromate si atat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.