Friptură de porc în untură

Asta e una dintre fripturile mele preferate, executata de Buni de cand imi aduc eu aminte si a fost absolut necesar sa preiau si eu reteta.

Avem nevoie de:
– 500g snitele de porc (ceafa) taiate nici prea gros, nici prea subtire.. cam la 2cm felia
– 3-4 linguri de untura
– apa dupa ochi (cat sa acopere carnea)
– condimente: sare, piper, condimente specifice pentru gratar

Intr-o tigaie, incingem untura si prajim carnea pe ambele parti, pana se rumeneste bine, apoi mutam carnea intr-o cratita turnam peste ea untura in care s-a prajit, apa cat sa acopere bine carnea, condimentam si lasam sa fiarba inabusit la foc mic pana cand se inmoaie carnea.

Cam asta este: o friptura suculenta, moale si aromata, numai buna garnisita cu niste orez cu ciuperci.

5 Comments

  1. Amalia

    Teo buna friptura, mai ales daca ii cu untura in loc de ulei.

  2. sabina

    Vroiam sa te intreb…nu putem sa punem apa direct peste carne si untura..acolo unde am prajit prima oara? 😀
    Nu ma pricep la gatit…deloc..fac totul doar dupa site-ul tau…nu critic,nu judec, doar mi se pare mai usor asa…:)
    e gresit?:D

    ti-am zambit,
    sabina

  3. Sabina, dreptate ai tu 🙂 DAR, cum faci mai multe bucati de carne si nu doar 2-3, o sa ai nevoie de o cratita adanca, care sa iti permita s apui destula apa cat sa acoeper carnea, ca sa se faca cum trebuie, stii? IN plus, eu de multe ori strecor untura pe care o torn peste carne in cratita, ca sa elimin eventualele reziduuri de la prajeli.

    Pusi!

  4. danutza

    Te-am descoperit de curand si in seara aceasta am hotarat sa cer ajutor.Sunt mai la inceput in ale bucataritului si poate ma ajuti si pe mine cu cateva secrete:D:D…Acuma e friptura pe aragaz sper sa iasa.. nu de alta, dar de obicei mi se cam rupeau dintii in ea:D…adica o faceam cam la fel doar ca puneam apa fierbinte treptat..oare sa nu fii pus destula…sau prea multa? Poate suna cam “tampitica” strigarea mea dupa ajutor, dar …nah:D ce sa fac?… omul cat traieste invata:*:)
    Merci anticipat… te pup

  5. buna danutza! cred ca depinde foarte mult de carnea alease pt friptura. daca e foarte “atzoasa” ai toate sansele ca friptura ta sa fie tare ca o talpa de adidas

    nu de alta, dar si eu am patit de cateva ori!

    mai mult succes pe viitor! sper sa-ti iasa bine 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.