Articol furat de ATAC

In primul rand, ii multumesc celui sau celei care mi-a atras atentia (nu si-a scris numele, dar apreciez gestul) ca una dintre retetele mele este furata de revista ATAC. Articolul se numeste: Cristian Tabara va propune cremes fals si este copiata cuvant cu cuvant de aici, cu poza inclusiv.

Au avut si nesimtirea sa isi puna watermark pe poza mea… nesimtirea nu are margini, se pare. Mi-e greu sa cred ca insusi Cristian Tabara a furat reteta ad-literam si a furnizat-o revistei Atac, dar daca e asa, m-a dezamagit si el profund, desi sper ca nu e cazul. Pentru ca nu citesc presa de genul asta (daca se poate numi presa si cei ce scriu in ea jurnalisti) nu stiu care sunt sansele sa fie scris de Cristi Tabara pe bune sau au furat ei.

Situatia e clara: blogul meu e protejat si voi lua masuri in acest sens. Atata nesimtire mai greu iti e dat sa vezi, dar din pacate nu e prima oara. Alte “gospodine” au furat pozele de pe blogul meu si alte bloguri culinare si s-au inscris cu ele in concursul mama anului (organizat de Dr. Oetker), in nesimtirea lor mai si comentau ce buna le-a iesit prajitura… PENIBIL.

Alti si altele (chiar si alte reviste online) mi-au furat atatea retete si poze incat mi-e si groaza sa ma apuc sa ii numar. Asta e mentalitatea romanului, ca tot ce e pe internet e gratis si poate fi folosit dupa bunul plac. Ei bine, nu e. Ce a facut ziarul Atac se numeste furt intelectual si au si indraznit sa-si puna mizeria de watermark pe o poza facuta de mine.

RUSINE, HOTILOR LA… INTERNETUL MARE !

22 Comments

  1. mda, ce penibil. ce o fi asa greu sa dai sursa de unde ai luat informatia?

  2. Viviana

    TEO! Intr-adevar sunt niste MAGARI / MAGARITE si e josnic ceea ce ti se intampla si e normal sa iei masuri pentru ca aceste furturi sa inceteze!

  3. Cat tupeu!!! Ma indoiesc ca dnul Tabara are vreo legatura. Stimabilii de la ATAC trebuie trasi la raspundere.

  4. Si eu sunt aproape precisa ca nu are Cristi Tabara legatura cu ceea ce s-a intamplat! Eu il stimez si nu il cred capabil de asa ceva!

  5. Anonymous

    naspa rau, eu zic ca trebuie luate masuri. Cristian Tabara nu stiu si nu prea cred sa fi avut vreo implicatie. Insa daca frunzaresti revista sau ce pna mea o fi iti dau seama ca sunt numai tampeni pt a face vanzare, deci… sa luam masuri

  6. ISABELA

    Cate nerusinare, de la ziarul asta poti sa te astepti la orice :((

    Teo nu fi suparata si mie mi-au luat retele altele, tot cu poze. Asta inseamna ca suntem vizitate des pe blog si ca retetele sunt bune. 😛
    te pup

  7. Anonymous

    Eu zic ca toti suntem oameni si suntem supusi greselii. Sau oare voi cei care sunteti asa de inversunati nu gresiti niciodata? Poate cel/cea care a preluat informatia de pe acest blog nici nu a realizat ca incalca un drept. Haideti sa fim mai buni si sa acordam o sansa celorlalti!

  8. Poftim? nu a stiut ca incalca un drept? hai ca asta e deja de scoala generala si ma faci sa rad. Cand suntem in clasa 1 si luam caietul de caligrafie al colegului si ne punem eticheta cu numele nostru peste, ne mustra constiinta ca am furat, nu? ne scade nota la purtare daca e prinde si o luam pe coaja de la parinti. daca in clasa 1 te duce capul sa nu faci asta pt ca se numeste furt, sa te duca si ca redactor a unui ziar. Daca sunt redactori ar trebui sa fie jurnalisti si sa stie ce inseamna a te inspira dintr-o sursa sau a fura intelectual o informatie. Nu ma luati pe mine cu prostii de genul hai sa fim ingaduitori.

    reteta de prajitua destapta sau inteligenta sau cremes fals este in multe locuri pe net. Eu am invatat–o de la o cunostinta si am scris aici varianta mea de reteta. Si m-am straduit sa fac poze cu tot procesul si am explicat frumos si am pus poza cu rezultatul final.

    Si vine unu sau una si copiaza ca in codru si mia mult, isi atribuie poza mea.

    astefl de comentarii nu isi au locul, te rog sa te abtii.

  9. Anonymous

    Teo, nu se merita sa te superi, stresezi tzestoselul scump… oricum Atac e o fituica ieftina. Dar imi place ca ai luat atitudine! Pup, Ioana85.

  10. ce idioti…acum chiar si watermark…. si eu am scris aseara un articol si azi il vad cuvant cu cuvant pe un site…lipsea ultima propozitie…macar a avut obraz si a pus link catre mine, asa mi am dat seama 🙂 si site ul poarta numele de Britney…deci am iertat 😛 dar tu ar trebui sa iei legatura cu ATACUL ala…
    te pup

  11. Ioana draga de tine cum te preocui tu pt tzestos :*:*:* te pup de 1 trilard de ori!

  12. Iza draga, noi stim ca suntem bune si daca nu ne fura retetle ca in codru 😀 Asa e cum zici, am facut si eu la mama anului poze pe care scria ALIZA si nu le-ai postat tu 🙁 atata ii duce capul pe unii

  13. Livia, am incercat sa sun la redactie…de 2 ori mi-au zis c ma suna redactorul sef mai tarziu. Apoi m-a sunat si eram al dentist…am sunat eu si mi-a zis ca revine cu telefon si nu a mai sunat veci….oricum, nu am nici o speranta ca se va rezolva cumva 🙁

  14. Livia

    da… sincer la cate se invart in tara asta…slabe sanse…:( da-i in codru sa le stea cremesu in gat si gata:P Tu sa fii sanatoasa impreuna cu bebeul 🙂 , aia e important acum, asa ca nu are rost sa te mai consumi…:( te pup si take care :-*

  15. Faptul ca ti-a luat si poza e chiar nesimitire… Ca oricum retetele odata postate pe net sunt de domeniu public. Cu pozele e insa alta treaba…
    Oricum e un ziar de doi bani si tot nu o sa rezolvi nimic…

  16. Edith, retetele postate pe blogul meu, cu cvintele mele si nu copiate cuvant cu cuvant dintr-o carte de bucate sau de pe alt site, SUNT PROPRIETATEA MEA. Tine de drepturile de autor.

    Daca prin “e de domeniul public” te refecri ca are oricine acces la ea, asta asa e, are acces poate sa o rescrie (si nu sa o copieze cuvant cu cuvant) sau sa precizeze sursa in cazul in care a dat copt paste.

    Daca cei de la Atac scriau “Un blogger de pe internet ne propune cremes fals” si puneau link inspre mine, nu ma deranja atat de tare.

    Sa stii ca ai dreptate, nu rezolv nimic, pt ca redactorul sef refuza sa vb cu mine, am tot amana. Si asta ma doare cel mi mult, ac e o revista de rahat, pe care nu dau doi 2 si nu imi doresc sa fiu asociata cu ea.

    Asta e, o sa ii fac de rahat oriunde pot…

    Te pup, Edith :*

  17. PiticStyle

    Sunt curios daca reusesti sa faci ceva, macar scuze sa isi ceara sau sa iti dea 100 de euro acolo. Sunt curios cine se sesizeaza, eu zic sa mergi pana in panzele albe incar deja e prea de tot!

  18. nu am nevoie de banii lor, am nevoie sa precizeze sursa si sa-si ceara scuze ca au furat ca niste neseriosi!

    din pacate, “pana in panzele albe” e destul de limitat in romania.

    oricum merci pt ca ma sustineti

  19. Andrei

    Se face o prea mare confuzie intre articolele si fotografiile “la liber” si cele cu drepturi de autor, desi in cazul tau fotografiile iti poarta semnatura…
    Imi pare rau pentru cele intamplate si desi sunt nou pe acest blog, te sustin!

  20. intr-un final am reusit sa vorbesc cu redatorul sef de la Atac, care si-a cerut scuze si a scris pe site-ul lor o erata cu litere de 1 mm :))

  21. Geostefan

    CE NESIMTITI!!! 🙁

  22. Retete ilustrate

    Draga Teo, sa-ti povestesc un furt tare!!! Reteta ce apare la adresa http://vinul.ro/culinar/porc/656/costita-de-porc-la-cuptor.html si la adresa http://gatesti-ingenios.ro/Costita_de_porc_la_cuptor este furata de pe blogul meu: http://reteteilustrate.blogspot.com/2010/06/costita-de-porc-la-cuptor.html. Chestia tare e ca domnul care a furat-o si a pus-o pe http://www.vinul.ro a si castigat cu ea!!! Ce zici de asta???

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.