Supă de gulii

Acum am facut prima data supa de gulii cu jambon afumat, reteta lui Buni si pot spune ca am fost efectiv incantata: foarte simplu si rapid de facut si mai ales foarte usoara si gustoasa.

Buni spune ca ne trebuie:
– 2 litri de apa
– 250g de jambon afumat
– 250g de smantana
– 2 oua
– 4 gulii
– patrunjel verde
– o lingura de vegeta sau Secretul gustului, sare dupa gust

Procedura nu ar putea fi mai simpla de atat: taiem jambonul in bucatele foarte mici, apoi curatam guliile si le taiem cubulete si le punem la fiert in apa cu sare. O sa fiarba destul de repede in cca 20 de minute. Separam ouale, albusul il punem cu furculita in supa in timp ce fierbe, galbenusurile le amestecam cu smantana.

Tragem oala de pe foc, o lasam sa se linisteasca si adaugam smantana cu ou, putin cate putin. Eu am luat intai un polonic bun de supa, l-am pus peste smantana, am omogenizat si abia apoi am turnat in oala. Mai lasam 5 minute la fiert, punem si patrunjelul verde, taiat marunt si lingura de vegeta sau “Secretul gustului”

Cam asta e, reteta pentru supa de gulii invatata de la Buni. Nu contest ca sunt zeci de alte retete de supa de gulii, dar pentru asta sunt pregatita sa pun mana pe plita ca e foarte buna 😀

10 Comments

  1. Nu am facut niciodata supa de gulii.ACum cred ca e timpul.Arata excelent,si sigur mi-o place!Merci !

  2. mariana

    Incercati sa puneti in ea galuste mici de faina!daca va intereseaza scrieti!e super!

  3. maya ti-o recomand din suflet, e super buna!!!

  4. salut mariana, mi-ai mai zis de galustele de faina, dar nu stiu la ce te referi exact,c a in zona mea nu se practica. CHiar te rog sa imi scrii cum se fac si o sa incerc 🙂

  5. DiAnais

    Am si eu tot de la buni a mea o reteta de supa de gulii care difera insa prin faptul ca dupa fierbere guliile se piseaza. Iese un fel de supa crema. Prepararea dureaza insa mai mult. Nu m-am gandit pana acum ca as putea sa le tai cubulete…multumesc de idee :).

  6. Cammie

    Am facut si eu supa. A iesit delicioasa.

  7. Si totul a inceput cu supa de guli 🙂
    adevarul e ca ,facuta dupa reteta ta supa a iesit delicioasa , de atunci sotul meu ma roaga mereu sa o prepar
    multumesc

  8. asa sa nu uit tot azi am facut si supa de gulii ca aveam 2 gulii si nu stiam ce sa fac cu ele. iar la servici ma uitam cu o colega pe blog (le-am zis tuturor!!) si ea uite supa de gulii1 cum am venit acasa am facut ,tot pt cea mica, dar am mincat si eu ca nu m-am putut abtine. nu prea s-au fiert cubuletele, dar am bagat putin mixerul apoi si acum e numai buna de mincat de catre bebe.

  9. ramorezata

    DELICIOASA.

  10. Mie nu prea mi-a iesit…nu s-a facut crema…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.