Mousse de mure

Ma speriasem ca trece vara si eu nu mananc mure!! Dar nu a fost asa, intrucat Buni cea voinica a mers la cules de mure si a adus niste mure gicantice. Cred ca s-a batut cu ursul pentru ele! Dupa ce am devorat o jumatate de galeata sub pretextul ca sunt insarcinata si murele sunt o sursa importanta de fier m-am gandit ca ar fi frumos sa impart murele cu cei dragi, sub forma de mousse.

Fara gluma, murele sunt alimente extreme de importante pentru sanatatea voastra, intrucat previn aparitia diverselor forme de cancer si ajuta la functionarea corecta a stomacului si la usurarea tranzitului intestinal, datorita continutului mare de fibre. Asa ca merita sa incercati reteta, zic eu!

Pentru mousse de mure aveti nevoie de:
– 600 gr de mure
– 6 albusuri de ou
– 3 linguri de zahar
– un plic de gelatina

Daca aveti un robot de bucatarie care scoate si samburii, folositi-l cu incredere pentru mure. Daca nu, asta e, procedati ca mine: dati murele rpin blender pana se face un pireu, pe care pireu il trecem apoi prin sita pentru a elimina samburii.

Urmatoarea operatiune: pune la inmuiat gelatina in putina apa, pana cand se umfla. Apoi topeste gelatina in bain-marie, fara insa a o lasa sa fiarba!! Bate albusurile spuma tare, adauga zaharul doar la sfarsit. Acestea fiind spuse, amestecati pireul de mure cu spuma de ou si gelatina topita. Turnati spuma in cupe si dati la rece.

Pentru aspect dar si pentru gust, puteti pune pe fundul cupei musli, bilute de ciocolata, nuca de cocos etc.

6 Comments

  1. Bianca

    Azi la somnul de pranz am visat mousse-ul tau, jur! :))
    Cum nu aveam mure sa fac, m-am multumit cu o felie de paine cu gem de mure, dar tot mi-e pofta.

    Te pup,
    Andra.

  2. greu cu visele astea din somnul de dupa amiaza… eu ma chinui cu cele de noaptea, cand vises carnati 😀

    sunt sigura ca inca mai gasesti mure la piata ca sa incerci mousse-ul.

  3. Anonymous

    pentru cite portii e reteta ta?

  4. Roxana

    Buna Teo, as vrea sa te intreb daca reteta aceasta se poate face si cu afine.
    Merci!

  5. ramona

    eu pe langa albusuri am bagat si frisca si are un gust foooarte bun :*

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.