Amandine

amandine

Mi-am promis ca dupa sarcina se termina cu rasfaturile culinare, nu in sensul ca nu le mai fac pentru voi, ci in sensul ca nu le mai gust eu 😀 Asa ca mi-am zis sa imi fac o ultima placere culinara, cat mai ciocolatoasa cu putinta. In mod normal nu imi place ciocolata si aleg orice e pe baza de vanilie, dar se pare ca bebe e de alta parere si drept urmare, m-am dat pe cioco. Reteta da amandine e o combinatie intre reteta de mini-amandine propusa de Pocahontas si reteta de amandine din caietul de retete culinare al mamei (oricum, erau apropape identice).

Pentru blat, avem nevoie de:
– 6 oua mari
– 200 gr de zahar
– 40 ml de apa
– 40 ml de ulei
– 3 linguri cu varf de cacao
– 200 gr de faina
– un pliculet de praf de copt

Incingem cuptorul la 180 de grade. Separam cu mare grija albusurile de galbenusuri; galbenusurile le frecam cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile le batem spuma tare tare, cat sa nu se desprinda de pe paletele mixerului. Cand spuma e tare, punem zaharul, apa, pasta de galbenusuri si amestecam cu o spatula de lemn, cu miscari de sus in jos. Punem apoi, in ploaie, faina amestecata cu cacao si praf de copt.

Vom obtine o compozitie omogena pe care o turnam intr-o tava unsa cu grasime (eu am folosit unt) si tapetata bine cu faina. Dam tava la cupor cca 30 de minute, pana cand trece testul scobitorii (adica infingem scobitoarea in diverse parti ale blatului si daca iese curata, inseamna ca blatul e copt).

Pentru siropul de zahar ars avem nevoie de:
– 500 ml de apa
– 250 gr de zahar
– 2 plicuri de cappucino de ciocolata
– 2 fiole de rom

Intr-o craticioara (cam de sacrificiu, pentru ca se curata foarte greu apoi), punem la topit zaharul impreuna cu 2 linguri de apa. Cand zaharul este caramelizat, respectiv este de un auriu frumos, punem restul de apa, incalzita in prealabil. Daca zi se strange tot zaharul, nu va panicati, lasati siropul sa fiarba linistit si zaharul se va topi frumos. Cand zaharul e topit, punem pliculetele de cappucino si romul. Luam siropul de pe foc si il lasam sa se racoreasca.

Pentru crema de ciocolata avem nevoie de:
– 3 galbenusuri
– 150 gr de zahar pudra vanilat
– 250g unt 82% grasime (da, in 2008 am folosit margarina, nu e o rusine 🙂 )
– 4 linguri de cacao
– rom

Margarina trebuie sa fie moale, dar NU topita. Frecam margarina pana devine ca o crema subtire, apoi punem zaharul pudra si mixam bine de tot pana se omogenizeaza complet. La sfarsit punem cacao, galbenusurile si romul. Crema se face foarte rapid si este foarte aromata.

Scoatem blatul de la cuptor, il taiam in jumatate pe lungime si il lasam sa se raceasca complet. Atentie, daca blatul e cald, crema se topeset si se strica toata combinatie. Insiropam prima jumatate de blat cu jumatate din cantitatea de sirop de zahar ars, apoi punem crema de cacao. Peste crema punem al doilea blat, pe care il insiropam cu restul de sirop. Dam amandina la frigider 3-4 ore.

Pentru glazura, folosim un plic de glazura de cacao, glazura pe care o intindem peste fiecare prajitura in parte. Eu am ornat cu un mot de frisca si migdale, pentru ca altceva nu aveam la indemana.

Amandinele au iesit foarte bune, mai bune ca la cofetarie, zic eu! Sunt cu atat mai aromate cu cat nu va zgarciti cu romul din sirop si mai ales insiropat blatul foarte bine. Mersi Poca, daca nu vedeam ce frumusele ti-au iesit tie amandinele, poate nu ma apucam de ele 🙂

amandine

amandine

amandine

amandine

amandine

amandine

171 Comments

  1. Mama, ce bunatate! Teo, asa zic si eu, ca dupa ce nasc, fac asa si pe dincolo. Noi sa fim sanatoase. Am o prietena care a nascut acum sase luni, nu se poate opri din papat cioco (desi alapteaza, dar se pare ca bebe n-are nimic impotriva) si a slabit super frumos, arata mai bine ca inainte. Oricum amandinele tale arata asa de delicios incat nu rezist sa nu incerc si eu.
    Iti mai urez o data nastere usoara si sa fiti sanatosi – si tu si bebe.

  2. aoleu cum arata!! te baga in boala, ca sa zic asa 🙂

  3. Anonymous

    felcitirai pentru prajiturile minunate. Am si eu o intrebare, ai cumva o reteta penru glazura de ciocolata de casa, si care sa se intareasca dupa aia?

    • cristea luminita

      Anonymous spunea:

      felcitirai pentru prajiturile minunate. Am si eu o intrebare, ai cumva o reteta penru glazura de ciocolata de casa, si care sa se intareasca dupa aia?
      4 linguri zahar,4 linguri cacao,4 linguri apa ,vanilie,se amesteca la foc mic pana se topeste zaharul se da deoparte si se pune putina margarina amestecand continuu,este o glazura usor de preparat si f buna.

  4. Lavinia

    buna Teo! azi am descoperit blogul tau si e extraordinar! imi e foarte util pt ca de sapt viitoare ii promisesem prietenului meu ca voi incepe sa gatesc pt el :">. oricum o sa te anunt cum decurg "experimentele" avand in vedere ca nu am mai gatit pana acum :).

    ps: as avea o rugaminte, nu stii cumva ceva mancare traditionala albaneza? sunt foarte curioasa cum e si i`as face o imensa surpriza prietenului meu :D. mersi mult si multa sanatate si mult spor in continuare!

  5. Buna!
    La reteta de amandine am o nelamurire: la crema, galbenusurile de ou raman crude? Nu se baga crema la bain marie deloc? Vreau s-o incerc maine si, pentru ca amandinele au fost mania mea in sarcina si se pare ca am ramas cu ele dupa ce am nascut, as vrea din tot sufletul sa imi iasa.
    Multumesc,
    Laura

  6. Laura, galbenusurile raman crude, da! Crema se face incredibil de repede si usor! Eu sunt sigura ca o sa iti iasa!

    Va multumesc pentru comentarii, sunteti niste dragute si daca ar mai fi amandine, v-as invita pe toate la o cafea si o amandina 🙂

    Lavinia, imi pare rau, dar nu stiu nici o reteta albaneza 🙁 dar am cautat pe net si am gasit cateva link-uri, sunt in engleza dar sper sa te ajute

    http://www.united-albania.com/albinfo/Recipe.htm

    http://www.albaniantranslators.com/recipes.html

    http://www.joycesfinecooking.com/albanian_recipes.htm

    • Raluca Reu Høirup

      Draga Teo,
      Minunate retete ai, ma inspir foarte mult din ele, atunci cand mi-e pofta de mancare romaneasca. Eu locuiesc in Danemarca de vreo 12 ani. 🙂 Am totusi o mica nelamurire:de ce folosesti margarina, si nu untul de casa, care este cu mult mai sanatos si mai gustos decat toate uleiurile din margarina, rafinate termic…si toxice? S-ar putea sa fie pentru ca prajitura sa semene cu cele de la cofetarie. Cofetariile fac asta din pacate, doar ca la le iasa mai ieftina productia. Este posibil ca tu sa nu fi stiut asta.Nu o spun ca o critica. Dupa mine, toate mancarurile facute in casa ar trebui sa contina unt adevarat, sau ulei de migdale sau masline(si nu de floarea soarelui.In rest sunt foarte foarte multumita de toate retele tale. 🙂 Tine-o tot asa!!

  7. Piperlina

    Trebuie neaparat sa le incerc!!!…O sa-ti zic cum au iesit…:*:*:*:

  8. Anonymous

    Buna Teo, o sa le fac saptamana viitoare pentru micul dejun la birou al prietenului meu. Intrebarea este ce cantitate inseamna ‘un cub de Rama’? Pot sa folosesc unt in schimb? Nu am de unde cumpara Rama si cum nici amandine nu am de unde culege asa ca iti multumesc din toata inima mea si a prietenului meu pentru reteta, ca ne era extrem de dor de amandine! bafta cu micutul! Marina

  9. Piperlinush, abia astept sa imi spui cum ti-a iesit! pup!!

    Marina, un cub de rama inseama o rama intraga, adica 250 gr de margarina. O poti inlocui cu altfel de margarina, sau cu 250 gr de unt 🙂 o sa iasa minunate amandinele, sunt precisa!

  10. Anonymous

    Teo ..asa minunatii faci!!!
    dar de ce trebuiau sa fie cu galbenusuri crude??? de ce oare? la fel si Tiramisu’??!!??!
    Imi fac greata de la ou crud..si nu pot manca.

    Asta nu-i vina ta desigur 🙂
    Daca se poate face altfel…(desi ma indoiesc)..recomanda-mi te rog.

    Liana M.

  11. Anonymous

    Buna Teo 🙂 iti citesc blogul de ceva vreme si imi plac foarte mult retele tale …in seara asta incerc sa fac si eu amandine , arata delicios 😀 daca imi permiti as vrea sa-i spun Lianei M. sa nu-si faca probleme cu galbenusul crud ( si eu aveam dubii prima oara ) in creme , nu se simte deloc si nu are de ce sa ti se faca greata 😉 Eu am facut tiramisu de cel putin 10 ori si iese extraordinar si crema o fac cu 3 galbenusuri ( + zahar, mascarpone si frisca bineinteles 🙂 )
    Iti urez multa sanatate si tie si bebelusului .

    Diana

  12. Anonymous

    Draga Teo, eu nu ma mai uit pe blogul tau pentru ca de fiecare data imi ploua in gura, mai am putin si ud tastatura. Imi place foarte mult ceea ce gatesti, imi place ca ai si poze pentru fiecare pas, imi place tot, ce mai. Am incercat si eu cateva retete de aici si au iesit minunate, tin sa zic ca bucatarul (adica eu) a ramas flamand, pt ca s`au mancat ca painea calda. Multe retete bune in continuare (nici nu ma indoiesc de asta). Cristina

  13. Eu acum am descoprit blocul tau si sunt tare incantata.Abia astept sa incerc retetele.

  14. cristina

    am facut azi amandine!!au iesit dementiale!teo esti tare si blogul tau imi este super folositor,imi place foarte mult sa gatesc cu toate ca nu am decat 20 ani in fiecare seara gatesc cate o bunatate si ii duc prietenului meu care este intotdeauna multumit!pupici pentru tine si pentru bebe(tot in burtica sau deja ai nascut?)pupp

  15. Cristina, ma bucur ca ti-au iesit amandinele. Ma bucur sa vad ca va inspir in bucatarie 😛

    Bebe n-a iesit inca… dar nici mult nu mai e 🙂

  16. Piperlina

    Am comis-o iar!!!Am fost asa de ocupati sa mancam amandinele ca am uitat ca tre sa-ti zic cum au iesit!!
    :))…te rog sa ma ierti….
    au iesit foarte bune….
    mi-am facut blog, le-am “tras” in poza…si le-am pus pe blog sa “le fac de râsul lumii”….te astept in vizita…
    Am vazut ca nu ai mai postat nimic…oare vine bebele???????/:)
    sper ca da..si mai sper ca sunteti cu totii bine…te pupesc…si abia astept sa te mai citesc…

  17. Anonymous

    pe duminica la masa de pranz voi avea pe tata socru….care acu’ ii burlac…ca soacra’mea ii la tratament in statiune (iar soacra mea ii mester mare maestru in bucatarie!!) pacat ca nu ma aude:) …asa ca am emotii de asa musafir…dar sper sa imi iasa amandinele! mai scriu luni….oricum arata super bine….

  18. ramona_01052005

    super marfa arata. se vede ca esti gosbodina buna.deabea astept sa fac si eu amandine de sarbatori sti ma duc la soacramea si vreau sa fac impresie buna. sa iti traiasaca bebe

  19. Anonymous

    Am facut amandinele pentru prietenul meu la birou, foarte bune! Insa ca sa ajunga pentru toata lumea am taiat blatul in doua pe inaltime… si au iesit mai subtirele, nu am pus nici frisca. Am sfeclit-o cu glazuta, ca nu am gasit glazura la supermarket asa ca am facut o reteta dintr-o carte de bucate, dar parca nu era ce trebuie 🙂 Multumim, delicioase!

  20. Georgiana

    Le-am facut si eu, sunt extraordinare, intr-adevar mai bune decat cele de la cofetarie!
    Cand o sa-mi rezolv problemele cu calculatorul, o sa postez pozele pe blog!
    MULTUMESC!

    P.S. Si mie a inceput sa imi placa ciocolata tot in timpul sarcinii si nu mi-a mai “trecut” nici pana acum! :))

  21. Am incercat si eu amandina de la tine.Mi-a iesit super si este foarte buna !Are acelasi gust ca aceea de la cofetarie. Multumesc pentru reteta !

  22. Anonymous

    am vrut sa fac ceva mai deosebit pt. revelion.Am facut amandine.Mi-au iesit super.Mai bune ca la cofetarie.Sotul si copiii mei sunt super imcintati.LA MULTI ANI!Multa sanatate tie si la intreaga familie si cit mai multe retete delicioase!

  23. Asa cum am promis, am revenit.
    Foarte foarte bune!
    Si foarte aspectoase!

  24. ada- tgv

    buna Teo.sunt o fidela cititoare a blogului tau.sunt inca incepatoare in ale gatitului(am 24 ani) ,dar blogul tau imi este de folos.azi am facut amandine.mi`au iesit super .i`ti urez multa sanatate si spor.ada-tgv

  25. o bunatate de prajitura!!! Am pregatait-o deja, e superba. cei ce-au mancat din ea nu se mai saturau:D
    Felicitari Teo, sa fii tanara si sa stii sa faci atatea bunatati.
    Am pregatit multe din retetele tale si toate au fost delicioase.

  26. eduarda

    Amandinele au iesit exceptionale, Teo.
    La crema am folosit 1 pachet de unt in loc de margarina (am declarat razboi uleiurilor hidrogenate:)) si are un gust… miamm…
    Data viitoare as vrea sa incerc sa fac amandina in forma de tort. Cu aceeasi umplutura, cu glazura, ornat cu frisca si cu zdranganelele din zahar care se gasesc pe la supermarket…
    In principiu, ar trebui sa iasa bine, nu?

  27. 🙂 Salut. Poti linistita sa faci amandinele sub forma de tort, eu am facut si mi-au iest foarte foarte bine 🙂

  28. Simona

    Minunate! am facut deja doua ture, intr-o saptamana. iar musafirii mei au fost… incantati.

  29. Mirabella_m

    Le-am facut si eu, zilele trecute. Au iesit bune, crema mi s-a parut putin cam grasa cu atita margarina, data viitoare voi pune mai putina. Dar in rest sint spectaculoase, eu le-am facut sub forma de tort, din pacate nu am apucat sa fac poze, doar la ultima felie, ca in rest s-au evaporat…

  30. raduta

    Buna Teo,arata excelent amandinele tale si cum amandinele sunt preferatele mele as vrea sa le fac si eu
    numai ca am o problema:am alergie la oua crude asa ca vroiam sa te intreb daca pot fierbe crema la bain-marin sau poate sa inlocuiesc galbenusurile cu altceva
    iti multumesc anticipat
    Cristina

  31. Buna, sigur ca poti sa fierbi crema si in bain marie si apoi sa o lasi sa se raceasca foarte bine inainte de a o pune pe prajitura.

  32. alexandra

    Amandinele sunt prajiturile mele preferate si am fost foarte incantata ca mi-au iesit!!!!
    Daca imi permiti sa-ti dau un sfat(sau mai bine sa-ti zic un truc): Siropul de zahar ars se poate face intr-un vas de tuci(din aceala de care aveau bunicii nostri , dar cu fundul plat). Eu am facut intr-un astfel de vas si s-a curatat fff usor;)
    Suuuper reteta. Pupici lui Luca-sarmaluca

  33. Anonymous

    Buna! Sunt Rodica si vreau sa te felicit pt retetele minunate.Am incercat amandinele,baclavaua,puiul cu ananas,buletele de cascaval,checul cu banane si toate mi-au iesit super.Intr-adevar esti o gospodina de nota 10 si ai retete probate de tine altfel nu mi-ar fi iesit.Cand mai incerc ceva am sa-ti spun cum mi-a iesit.Multumesc pt idei!

  34. Anonymous

    buna teo, am incercat reteta ta si nu pot sa zic ca nu mi-a iesit, blatul a crescut, insa cam pufos, asa treb sa fie?si inca ceva:cum nu locuiesc in tara,nu am plicul pe care il folosesti tu pt glazura, asa ca as dori sa te intreb ce reteta de glazura imi recomanzi.o imbratisare calda de la alina

  35. inseamna ca ti-a iesit bine, blatul trebuie sa fie pufos. pt glazura, poti folosi frisca lichida si ciocolata amaruie, plus putin rom, reteta o gasesti la tortul de ciocolata – vezi la “Ingrediente pentru glazura de ciocolata (chocolate ganache)”

  36. Amanda

    Ziceam ceva mai devreme ca chicken nuggets au iesit de minune. Acum ma apuc de amandine. Multumesc mult Teo pt retete. Deja am recomandat blogul mai multor prietene care au si inceput sa gateasca retetele propuse de tine. E un real ajutor in bucatarie. 🙂

  37. Amanda

    A facut amandinele. A iesit ceva minunat. Totusi, am o intrebare. Blatul nu a crescut prea mult si nici asa de pufos, cum ziceau altii pe blog. Sunt convinsa ca e din vina mea. Pana acum m-am ferit de prajituri cu blat copt, tocmai pt ca nu stiu sa le fac. Dupa ce am adaugat in spuma de albus zaharul, am folosit mixerul. Asta a fost eroarea? Ce anume garanteaza de fapt obtinerea unui blat bine crescut, pufos? Multumesc de ajutor 🙂

  38. Uf! Prietenul meu e innebunit dupa amandine si in seara asta i-am facut, dupa reteta de aici. Insa ma simt super naspa, pt k nu mi-a crescut blatul atat cat ma asteptam din descriere. Adica e crescut, insa nu atat de pufos incat sa il pot taia in 2 foi… Am respectat instructiunile pas cu pas, asa k nu imi dau seama ce am putut gresi… Singura chestie la care ma pot gandi e k tava era cu jumatate de cm mai mare decat compartimentul ei din cuptor, si din cauza asta, usa cuptorului nu a fost perfect etansa… Asta sa fie cauza? K totusi trecuse testul scobitorii, oare trebuia sa o las mai mult? Asa k nu am avut de ales si am taiat blatul in jumatate k atare… Nu am putut sa il fac in 2 foi k pe tort.. poate ma poti indruma, am bagat-o acuma la rece, insa as vrea sa repet reteta… Multumesc anticipat!

  39. dulcika_sorina

    buna Teo! vreau sa te felicit pentru retetele tale,sunt minunate iar aceasta prajitura arata superb pacat ca eu nu o pot face caci nu am cuptor :(( cand ma intorc in tara cu siguranta o voi face caci arata mult prea bine ca sa ii pot rezista… tine-o tot asa pwp dulce

  40. adynutza

    am preparat amandinele, si mi-au iesit ffff bune. cred ca nu am sa mai cumpar nici o prajitura de la cofetarie. sotul meu a fost tare multumit de ac desert Multumim pt toate retetele minunate. eu cred ca conteaza si marimea tavei de cuptor ca blatul sa poata fi taiat in doua.eu sunt tare mandra ca am reusit

  41. ma bucur foarte mult ca au iesit bune… sa va fie de bine 🙂

  42. Anonymous

    ai spus ca se pune un cub de margarina. in grame cam cat inseamna ?

  43. gramajul standard e de 250 gr

  44. Amanda

    Fara intentia de a deveni iritanta prin insistenta, repet intrebarea de mai sus: care este secretul unui blat pufos, bine crescut? Maine fac din nou amandine si nu as vrea sa ratez iar blatul, chiar daca gustul este extraordinar. Multumesc pentru rabdare 🙂

  45. ideea e sa fie foarte bine batute albusurile si cand amesteci albusurile cu faina sa faci cu spatula de sus in jos… sa le incorporezi incet

    daca e nevoie, poti pune si un praf de copt, daca creste altfel…

  46. Draga Teo,

    vai, acum tot ma pun sa-ti scriu un comentar, am gasit reteta ta de amandine… hmmmm am mai facut si cu alte retete, dar a ta este extraordinara… de cind am facuto prima oara, fiecare ma roaga so mai fac. Daca ar merge dupa ei, ar trebui so fac de citeva ori pe saptamina…

    Asa amandine nu am mai mincat, de cind am plecat din Romania (25 ani in urma).

    Multumesc foarte mult pentru reteta asta… bineinteles si pentru celelalte retete, care inca nu am ajuns sa le incerc, ptr ca chiar ca fac de 6 saptamini numai amandine… ptr familie, colegi, prieteni… astia nu se mai satura…

    Salutari multe si dragi

    Daniela

  47. Daniela, mi-ai facut ziua mai buna 🙂 mersi mult

  48. Alexandrina

    Le-am facut si eu, sunt excelente!
    Teo, merci pentru reteta, mi-a fost de folos!
    Felicitari pentru blog, imi e tare drag.

  49. Anonymous

    o intrebare daca pun hartie de copt mai trebuie sa ung tava? vrreau sa le fac si eu maine la ziua mea.ms de reteta si te rog sa mi raspunzi.o zi buna.mihaela

  50. Alexandrina, sa iti fie de bine 🙂

    Mihaela, daca pui gartie de copt, nu e musai sa mai ungi tava sau hartia, insa trebuie sa fie hartie dublu cerata.

  51. Buna!
    Vreau sa fac si eu prajitura dar am o nelamurire. Zaharul se bate cu albusurile sau nu?
    Multumesc anticipat!

  52. Anonymous

    e super delicioasa

  53. Monica

    Buna Teo,

    Am incercat si eu reteta ta de amandine si am primit numai laude si vorbe de bine de la cel mai mare critic in viata, iubitul meu. Este delicioasa si chiar mult mai usor de preparat decat ma asteptam.

    P.S.: Siropul a iesit putin amarui. Sa fie de la faptul ca l-am lasat putin mai mult pe foc? Vreau sa le mai fac inca o data zilele astea si de data asta vreau sa fie perfect.

    Iti multumesc si trebuie sa recunosc ca esti scapare mea de week-end, doar atunci am timp sa stau prin bucatarie.

  54. Mihaela

    Draga Teo,

    Nici nu mi-a venit sa cred ce bune mi-au iesit amandinele:D Am mai incercat din retetele tale si toate au iesit bine dar reteta asta mi s-a parut mai complicata mie ca incepatoare (nu ca ar fi greu de facut, dar sunt trei chestii diferite de facut: blatul, siropul si crema, deci daca greseam vreuna nu-mi mai iesea prajitura:P)

    Eu sunt in Irlanda de Nord si am fost incantata sa pap ceva cu aroma de acasa, mai ales ca aici nu sunt asa prajituri bune.

    Iti multumesc din suflet ca iti faci timp sa scrii acest blog si sper sa ai mereu inspiratie:)

    Multa sanatate tie si familiei tale:)

  55. smiley_smileydan

    incep balele sa isi faca aparitia(scuze de expresie dar nu m-am putut abtine.
    felicitari teo!
    sa sti ca ai si fani mai micuti pe aici,am 16 ani si am incercat deja cateva din retetele tale.datorita tie sunt numai buna de maritat!-glumesc.

  56. Anonymous

    buna.imi plac foarte mult amandinele,as vrea sa le fac de craciun,insa sotului meu nu i place gustul de capuccino,cafea,nici chiar cacao.ce as putea sa folosesc altceva?se simte gustul de capuccino intens in cazul in care am sa l folosesc?

  57. Anonymous

    buna teo eu sant georgia..eu le fac chiar acum sper sa-mi iasa…te anunt.

  58. Anonymous

    Buna Teo! Te-am " descoperit" de curand si ma bucur foarte tare, am gasit aici niste retete "trasnet". Am incercat Amandinele si vreau sa-ti spun ca au iesit MINUNATE. Mama m-a intrebat :"Sigur nu sunt cumparate?" Am cautat gustul acesta la multe retete si in sfarsit pot sa spun ca am gasit ce vroiam . Cand am vazut cate au iesit, imi faceam planuri ii dau si la mama si la matusa mea, dar in final doar mama a apucat sa le guste, s-au terminat rapid. Sotul meu spunea :" Iarasi faci eperimente?" Dar pe urma, nu i-am mai auzit pliscul si tot dispareau din prajituri. Multumesc pentru retete. Sunt SUPER!!!!!

  59. Anonymous

    buna teo, ca multi alti cititori ai acestui blog, iti multumesc si eu pentru retetele extraordinare pe care ni le impartasesti cu atata generozitate!
    am revenit de curand in tara, dupa o destul de lunga perioada si abia astept sa-mi "refac mana", gatind romaneste!!
    sa spun drept, mi-era dor:)!
    am citit reteta de amandine si o voi incerca de sarbatori. sper sa-mi iasa!
    evident, ca orice gospodina, voi "imbunatati" reteta, inlocuind o parte din rom cu esenta de migdale, asta pentru ca amandina sa-si merite si mai bine, numele!(amande – migdala)..multumesc inca odata si te asigur ca ai castigat in mine inca un admirator fidel!!
    sarbatori fericite, tuturor!

  60. Buna TEO,ti-am citit reteta .si eu o fac dar deasupra pun SERBET .Nu stiu daca ai incercat dar e minunat.Succes tuturor si SARBATORI FRUMOASE.

  61. buna! acum in in procesul de a crea amandinele ;)) . astept sa se coaca blatul si sa il umplu, dar mi se pare cam putina crema. trebuia sa fac blatul intr-o tava mai ingusta decat cea de la cuptor?
    multumim pt retetele astea delicioase:*

  62. Ah, Nutzy, mi-ai dat o idee geniala. Draga noastra Teo, stii cumva o reteta buna de serbet?… N-am mai mancat de cand aveam 6 ani… de 15 ani n-am mai pus gura pe ceva asa de bun ca serbetul verde de-l facea strabunica….

  63. Anonymous

    Super bune amandinele, am facut ieri si toata lumea a fost incantata ..chiar si soacra-mea care e foarte mofturoasa
    Te pup

  64. Anonymous

    Simona : ieri am fost anonim fara sa vreau 🙂 iti multumesc pentru retele super pe care le impartasesti, ieri am facut pulpele de pui pe pat de cartofi..excelente iar urmatoarea incercare e prajitura desteapta, o sa iti spun cum a iesit ….iar daca soacra-mea a zis ca e bun …pai sa fii sigura ca asa e …eu sunt in austria iar aici supa de usturoi e o bunatate ..o sa iti trimit reteta …eu sunt lenesa si o fac de la plic :)) pupici

  65. Anonymous

    buna teo. abia astept sa fac aceasta reteta de ziua sotului meu. Insa vreau sa iasa perfect si de aceea te intreb ce dimensiune are tava in care trebuie copt blatul. Iti multumesc.

    Oana

  66. Raluca

    Draga Teo,
    Felicitari pentru reteta, este tare buna. 🙂
    Eu am facut glazura ca la amandina de cofetarie.
    Am urmat pas cu pas instructiunile din reteta de glazura de amandina de aici: http://www.culinar.ro/forum/continut/Tehnici-ustensile-ingrediente/15383/GLAZURA-DIN-FONDANT/
    Am facut fondantul si apoi am amestecat cu unt spuma, 3 linguri de cacao, 1 esenta de rom, 100 gr ciocolata amaruie topita. :)Se poate amesteca de asemenea fondantul si cu cacao + esenta, rom + sirop de zahar ars si cred ca iese la fel de bun. Aceste sugestii sunt mentionate si in reteta. 🙂
    Rezultatul a fost exceptional si toata lumea a mancat cu mare pofta. Se pare ca o sa fac destul de des pentru ca este foarte apreciata si eu personal am fost placut impresionata de rezultat.
    Pupici. :*

  67. Anonymous

    Super toate retete tale de prajituri. Am o luna de zile de cand fac la fiecare 2 zile prajituri (sunt casnica si n-am ce face) si impart la rude (socrii si cumnata) care imi reproseaza ca s-au cam ingrasat, dar nu pot rezista tentatiei de a nu manca, deoarece ies delicioase. Iti multumim pentru toate retetele tale. De cand te-am descoperit, doar pentru a sta pe blogul tau, intru pe internet.Amandina si choux a la creme, mi-au iesit divine. Maine am in plan sa fac prajitura ´desteapta´ (este ziua socrului si vreau sa fac impresie)

  68. Anonymous

    am facut si eu aceasta reteta si a iesit super. de regula nu imi plac amandinele dar reteta asta este super. toti au laudat-o

  69. Anonymous

    la mai mmare

  70. sclipym

    la ora actuala am cam o saptamana si jumatate de experienta in ale gatitului … adica nula. Dar am incercat reteta ta de amandina ( pe care am lasat`o sub forma de tort) si a iesit extraordinar! Singurele modificari ar fi ca am folosit cola cao in loc de cacao ( pe aici -Spania- nu gasesc cacao veritabila) si de cappucino ( asta ptr ca nu place celor din casa) si in loc de glazura de ciocolata am topit ciocolata "pentru desert". Ah si am pus ceva mai multa frisca deasupra, ca sa semene a tort. Dar rezultatul m`a uimit nu numai pe mine ci si pe cei din casa! Multam mult, mult, mult!!!

  71. Anonymous

    te rog atuci cind scri reteta spune-mi si ce dimensiuni de tavi folosesti ma incurc si de multe ori nu-mi iese din cauza raportului dintre cantitati si dimensiunea tavii

  72. am facut reteta cu esenta de vanilie fara rom au iesit f bune….dar la aspect:X nu mai vorbesc ce frumos…multumesc pt reteta…o sa trmit si poza
    te pup:)

  73. diana82

    Am descoperit de curand site-ul tau, este foarte interesant si frumos, dar deloc bun pentru silueta…Tocmai am facut amandinele (prima reteta de aici) si sunt cele mai bune amandine pe care le-am mancat vreodata. Au iesit extraordinar de gustoase si aspectul este identic cu al celor din cofetarie. Trebuie sa-ti spun ca esti extraordinara!

  74. Anonymous

    Buna!
    Am facut si eu reteta de amandina, dar se pare ca nici nu mai este nevoie sa adaug cat este de buna(este preferata mea).
    Vreau sa va dau un mic sfat, dar cu efecte mari.
    La crema:
    Pentru crema de ciocolata avem nevoie de:
    – 3 galbenusuri
    – 150 gr de zahar pudra vanilat
    – un cub de margarina,adik 250 grame (este ideal daca folositi Rama Maestro cu Rom)
    – O ciocolata Africana (se rade si se freaca cu margarina)
    – rom
    CIOCOLATA FACE MINUNI
    Va garantez ca o sa fie extraordinara.

  75. Anonymous

    de ce africana si nu ceva bun, ca milka sau poiana?

  76. Anonymous

    Fiecare poate folosi ce ciocolata prefera.Mie imi place gustul pe care il are africana in prajituri.Ciocolata se poate topi, in loc sa fie rasa(eu asa o fac mereu, o topesc pe aburi), dar fiecare cum ii este mai usor.Am facut amandina si acum de Pasti si a fost extraordinar de buna.

  77. Anonymous

    am facut si eu de Paste,aceaste prajitura,este magnifica,dar am pus in crema si un plic de crema de ciocolata cu rom si am pus si capucino in crema ,deoarece sotului meu nu-i place crema de unt si cu asta am mascat gustul.Este geniala iar cu siropul trebuie putin mai mult pus ,adica 0 cana in plus la fierbere

  78. Anonymous

    Se intampla mai rar ca o reteta sa-ti iasa ireprosabil…aceasta nu are defect.
    Eu am facut glazura cu 200g ciocolata cu lapte,2 linguri cacao(neagra) si 75ml smantana lichida.Cand am terminat-o de facut am vrut sa revad pozele postate si fata de ele ale mele au crema mai inchisa,dar gustul e ca si cele din copilarie.
    Felicitari pentru retetele postate,cred ca a fost o munca titanica.

  79. Cristina S

    Buna!! vreau sa zic ca joi am dat de site-ul dumneavoastra si m-am hotarat sa fac amandine! Multumesc!! au iesit deosebit de bune! Chiar mai bune ca la cofetarie! Sunt proaspata casatorita si am reusit sa imi impresionez placut sotu cu ajutorul retelor dumneavoastra! am sa fac de azi foarte multe vizite pe site si am sa incerc ff multe retete!

  80. Alexandra

    Ieri am facut reteta de amandine, au iesit delicioase. Blatul foarte insiropat, am pus mai mult rom pentru ca am folosit alta margarina, defapt am facut prajitura cu ce aveam in casa :D. Am ornat-o tot cu frisca dar dupa m-am gandit ca mai bine o ornam tot cu o crema de ciocolata, dar a dat bine pentru ca frisca nu era dulce fiind naturala nu a fost lesinatoare.Astazi m-am uitat in frigider mai este doar o bucatica.
    Am mai facut retete de pe blogul tau si au iesit super bune.

  81. Anonymous

    Am vazut ca s-au mai postat commenturi pe aici referitor la tava, da ar fi fost bine daca ai fi scris si dimensiunea tavii, pentru cei necunoscatori in ale bucatariei nu stiu cat iese din compozitia asta si folosesc tava poate prea mare si le iese blatul prea mic, prea subtire.Eu am avut tava mica pentru o jumatate de portie.Si eu am crema aceasta la un tort de ciocolata dar am cu 2 oua frecate pe baie de abur si un ou crud. Oricum au iesit bestiale

  82. este un articol pe blog despre dimensiunea si volumul tavilor. daca-l citesti o sa-ti dai seama exact ce fel de tava ar trebui sa folosesti 🙂

  83. buna teo.sunt o gospodina in devenire:d…si vreau sa incerc si eu reteta de amanine,doar ca nu am inteles cum taiem blatul.este mai gros si il taiem la mijloc si ies 2 blaturi sau cum
    asta e dilema mea:D
    astept raspun

  84. Buna, Lucia. Ai inteles perfect, iese un blat mai gros, pe care il tai in 2 pe lungime si intre straturi pui crema. Spor, sper sa iti iasa

  85. Buna Teo!
    Am incercat reteta de amandine si au iesit minunate, foarte bune. Aratau superb, lumea credea ca sunt de cofetarie, dar si super gustoase. Multumesc mult pentru reteta, de fapt pentru tot acest blog minunat. Felicitari, meriti toate aplauzele si aprecierea.

  86. Anonymous

    teo,mi-a iesit suppper!!!multumesc.anna

  87. Anonymous

    le am facut sunt excelente. mariana .iasi

  88. Anonymous

    oooooo bunaciuneeee mi-e rau ce bine arataaaaaaaaaa, vai nu trebuia sa vad asta. neaparat tre sa incerc, iar daca nu imi ies ca ale tale, nu-mi fac griji, la 5 pasi e cofetaria!
    oricum felicitari, arta bestial!!!!

  89. Dragaica

    Deci nu mai pot de pofta! Excelent blogul tau, felicitari! 🙂 Abia astept sa incerc si eu reteta.

  90. Estera

    Salutare. Ti-am incercat reteta ieri si mi-au iesit perfecte. Am facut si o greseala, am pus 500 ml apa( dupa cum am citit de pe site), in loc de 50 ml apa, la zaharul ars. A trebuit sa arunc totul si sa o fac din nou cu 50ml si a iesit perfect. Sotul meu m-a ajutat si la sfarsit a ramas uimit cat de bune au iesit. Eu sunt incepatoare in bucatarie, chiar paralela as putea spune, dar Slava Domnului mi-au iesit. Multumesc frumos pt reteta.

  91. Simona

    Draga Teo,
    iti multumesc ca imparti bunatatile tale si cu noi…..aseara am incercat si eu aceasta reteta si a iesit delicioasa…blatul nu a crescut ft mult deoarece am cuptor electric si ventilatorul de jos nu mai functioneaza….asa se face ca blatul a trebuit intors pe ambele parti dar in final rezultatele au fost grozave… astayi este rece si sßa mai tras siropul acum fiind si mai gustoasa … urmeaza sa incerc prajitura desteapta … sper sa iasa si aceea …am facut si poze dar nu stiu cum sa le adaug … pupici si o zi cat mai grozava!

  92. Anonymous

    am incercat si eu sunt foarte bune sa sti ca nu m-am zgarcit la insiropat, sunt delicioase!

  93. Anonymous

    cea mai tare reteta de amandine,foarte usor de facut,delicioasa!

  94. Anonymous

    waw….sincer imi lasa apa in gura cand vad reteta asta!!!eu de obicei nu prea mananc dulciuri:)nu am prb cu greutatea dar nu prea imi plac dulciurile!!!!dar reteta asat cu siguranta am sa o incerc!!!arata super!!si citind comentariile mi-am dat seama ca asa ceva nu trebuie sa pierd!!!te pup si ms pt toate retetele care de fiecare data ma inspira!!!*mary*

  95. petronela

    Pot confirma ca reteta scrisa de Teo e DEOSEBITA si apropiata de cea din cofetarie!! am facut-o prima data ca tort saptamana trecuta si la cerere EXPRESS de copii , sot si prietene ieri pentru a doua oara dar tip mici prajiturele !! prietenele mele italiene o adora pur si simplu si au deja reteta !!!

    ce am schimbat e blatul taiat in 3 foi , FOARTE bine insiropate , am folosit UNT in locul margarinei, in plus am facut glazura (PERFECTA!)luata de pe un alt site unde am gasit aceleasi cantitati din reteta lui Teo dar in varianta de tort:

    glazura:

    150 gr. ciocolata de menaj ,
    75 gr. unt,
    2 linguri ulei ,
    2 linguri apa ,
    1 lingura zahar pudra

    le pui pe toate pe baie de aburi ( bain Marie ) dai deoparte si cand incepe sa se raceasca ( si sa se ingroase ) imbraci prajiturica ( sau tortul ) cu ea…
    caut de catva timp bun reteta perfecta si in sfarsit am gasit-o!! felicitari Teo!

    Petronela

  96. Anonymous

    Am incercat reteta ta si a iesit o prajitura minunata!A trecut foarte repede. Iti multumim!

  97. Anca Preda

    Draga mea Teo, daca-ti spun ca de cand am descoperit aceasta reteta o fac cam o data pe luna si a avut succes chiar si la soacra ceea ce nu-i putin lucru!!!!Multumesc frumos pt. tot si te pup!
    P.S. Abia astept sarbatorile sa exersez noile tale retete care bucura toti colindatorii mei!

  98. Anonymous

    Buna. mia recomandat amadina o buna prietena de am mea fara sa stie ca amandina este prajitura mea preferata si in timpul a doua sarcini am poftit si am plans dupa amandina ca un copil..nu aveam de unde sa iau amandine ca sunt din san francisco si cel mai apropiat magazin care are amandine era in sacramento dar la momentul respectiv nu am stiut de acet magazin..este o bunatate si este exact ca in poza!va multumesc din suflet pentru reteta!Corina

  99. Corina, sa iti fie de bine! stiu si eu foarte bine cum e cu poftele din sarcina…:)

  100. Anonymous

    Teo, heeelp, sper sa-mi raspunzi pana vineri..:D Nu am mixer, l-am ars, se poate face crema cu telul? Am mai facut de cateva ori reteta de amandine a ta, si a iesit super, dar atunci aveam mixer :)). O zi buna 🙂

  101. Mai degraba decat cu telul, iti sugerez lingura de lemn si muuulta forta 🙂 neaparat sa lasi margarina la temperatura camerei cel putin 2 ore inainte de a incepe. Spor!

  102. corina

    daca folosesc gramajul ingredientelor de la crema de ciocolata imi ajunge pt un blat de tort cu 3 foi?te rog mult sa imi raspunzi pana vineri!!!!!sarbatori fericite si un pitik sanatos

  103. Anonymous

    Pana la urma mi-am cumparat, nu puteam sta fara, merci pentru raspuns, maine pun in aplicare reteta :). Sarbatori fericite .

  104. Corina, chiar nu stiu. Depinde de dimensiunea formei in care coci blaturile. Eu zic sa faci pe incercate, daca nu-ti ajunge, mai faci jumate de portie.

  105. Anonymous

    poti pune exact gramajul cubului de unt ?? si pot folosi si unirea ??

  106. Anonymous

    Maaaaare defect are prajitura asta…..se evapora imediat!!! 🙂 Excelenta, ca de altfel si celelalte retete!!!

  107. Anonymous

    Suuuper reteta. O garantez, foarte usor de facut, foarte rapid si mai presus de toate foarte gustoasa!! Fetlicitari Teo!!

  108. Anonymous

    le-am făcut şi eu de vreo 3 ori după reţeta ta, la ocazii festive, cu foarte mare succes
    însă am fost un pic dezamăgită de glazură
    a trebuit să folosesc altă combinaţie pentru a obţine glazura, aceasta de la plic a fost în primul rând foarte puţină şi destul de subţire

    nu e o crtică, e un punct de vedere, poate altora le place

  109. Anonymous

    super,abia astept sa le incerc si eu..:)

  110. Am uitat sa-ti multumesc pentru reteta asta, a facut senzatie mare la noi 🙂
    Eu abia asteptam sa ma intorc seara acasa sa-mi pun o felie sanatoasa(am facut-o sub forma de tort) si sa o savurez linistita in fata televizorului…La asta ma gandeam toata ziua :))
    Maine cred ca mai fac una, nici nu-i chiar asa greu de facut sa stii…

  111. Alexandra

    multumesc din suflet pentru reteta!
    sunt plecata din tara de 5 ani, acum sunt insarcinata si pofta mare de amandine. Numai ca in Elvetia nu sunt, si chiar nu ma incumetam sa ma apuc de asa ceva. Dar can am vazut blogul tau, am zis ca pare destul de usor.
    Asa ca am facut, dar sub forma de tort, i-am dat pe toti pe spate!
    Saptamana urmatoare a trebuit sa fac din nou, ca intre sotul meu, colegii mei si colegii lui, abia au apucat sa guste.
    Daca ma crezi, nu au ramas mai mult de 10 minute pe masa, le-au ras pe toate!
    Bebe e fericit, o sa fie deja fan de amandine la nastere 🙂

  112. Anonymous

    imi ploua in gurita… felicitari!

  113. Anonymous

    acuma am facut amandinele:D arata suuuper.inca nu am incerat-o dar cred ca e tare buna! dar am o intrebare:( nu iasa cam putina crema:(( ? cel putin mie mi=a iesit putina:doar 250g unt cu galbenusuri zahar si cacao! adica 3-4 linguri???? e doar o intrebare:D ca sa stiu daca atata trebuie sa iasa sau mi=a iesit pur si simplu mie putin! si inca o intrebare: la sirop e 500ml apa sau 50 ml apa???? am citit un comment a unei cititioare si zicea ceva de 50 ml! te rog din suflet sa imi raspunzi:* felicitari pentru tot ce faci! Alina

  114. iulia2525

    Nu am incercat inca reteta , dar urmeaza ziua de nastere a baietelului meu Fabian si sunt convinsa ca voi face ravagii cu reteta ta . Te rog sa -mi spui ce marime are tava in care ai copt blatul.Multumim pt retete.

  115. @Alina, crema este sufiecinta, te asigur 🙂

    @Iulia tava are 33×25 cm

  116. hello Teo!! acum fac amandina ..:)) imi plac la nebunie sper sami iese bune:))multumes pentru reteta:)

  117. anca_venea

    Buna! Am o nelamurire .: la blat cacaoa can6+d+ si unde se pune. In reteta nu e scris. As vrea sa incerc azi reteta. Multumesc

  118. Buna Anca, este precizat in reteta, chiar la prepararea blatului. Citeste textul cu atentie:

    Punem apoi, in ploaie, faina amestecata cu cacao si praf de copt.

  119. Dragaica

    Buna Teo! Am facut prajitura asta, reteta ta este fantastica, nu mai am pace cu sotul meu care deja ma zapaceste sa-i mai fac ( o mananca in doua zile), si nici de puiul mic de doi ani jumatate nu scap, cum vede pe masa prajitura e jale daca nu-i dau, baga singur manutele si se face exact ca un porcusor, intinde pe el toata prajitura. Eu sunt anti-talent la dulciuri in general, niciodata nu-mi ieseau prajiturile si ajunsesem deja sa devin frustrata. Nu am cuvinte sa iti multumesc pentru ca ai postat aceasta reteta fantastica. Abia astept sa incerc si alte retete de la tine, m-am bucurat si cand am vazut ca ai o categorie speciala pentru bebelusi, ca uneori e tare greu sa stiu ce sa-i mai gatesc pretentiosului meu mic. Multumesc si pentru informatiile legate de dimensiunile si volumul tavilor, la asta iar am mai avut probleme de obicei. Te urmaresc cu mare placere. Felicitari pentru tot ceea ce faci si multumesc pentru minunatele retete, acum pot sa fiu si eu o gospodina desavarsita 🙂

  120. Si eu vreau sa incerc reteta ta de amandine maine. Este prajitura mea preferata si sper sa semene la gust cat mai mult cu cea de la cofetarie 😉

  121. Utzu, gurile rele spun ca amandina mea e mai buna decat cea de la cofetarie :))

  122. Anonymous

    am facut si eu retzeta si vreau sa zic ca au iesit foarte bune…si nici nu sunt greu de facut…

  123. saru'mana pentru reteta, delicioase…mi-e si frica sa le numar, ca s-ar putea sa aflu cate am mancat! muuuulteeee…copiii sunt incantati, sa nu mai zic de restul "degustatorilor"! pupici!

  124. Emma, sa va fie de bine! Si la noi sunt un HIt de fiecare data cand le facem!

  125. Anonymous

    buna teo¡am facut si eu amandine dupa reteta ta si mi au iesit delicioase¡voi face din nou sambata asta asociando cu sf toader¡locuiesc de 10 ani in spania¡cand am mancat mi am amintit de casa si de sarbatorile noastre romanesti¡aici am lucrat bucatareasa dar ceva asa bun nu au spaniolii¡¡o sa le dau sa guste AMANDINAS TEO¡MULT NOROC¡¡

  126. Alinutza

    Deci…dupa ce am citit, mi-e frica de aceasta reteta…in primul rand ca deja am vreo 20 de kg in plus si in al doilea rand ca ai mei vor dori abonament…oricum, am de gand sa o incerc azi, de ziua sotului…am o singura intrebare: cam cate ies la o tava? sa stiu cum ma organizez…merci mult!

  127. Anonymous

    Multumim pt reteta : o vom incerca si noi. Amandinele sunt preferatele mele si ale mamei.

  128. ana maria

    buna, draga mea! super reteta. am facut o azi, numai ca blatul mi a rezervat o mare surpriza. a crescut frumos cat a fost in cuptor, a trecut testul cu scobitoarea fb, dar cand l am taiat partea de dedesubt avea un gol in mijloc si nu a ramas la fel de pufos cum era in cuptor. nu am mai patit sa ramana o asemenea gaura in blat si mai ales dedesubt. crema si siropul minunate. bv bv o sa te urmaresc ca mi place ce faci…imi aduci aminte de acasa. poooooooooooooooop

    • Buna Ana 🙂 offf, imi pare rau de blat da’ hai sa inccercam sa vedem ce n-a mers bine…ai pus praf de copt? daca da, cat? in general gaurile astea apar in aluat fie cand e pus prea mult praf de copt fie cand spuma de albusuri nu e bine incorporata in restul ingredientelor si ramane prea mult aer in aluat. Te pup si eu si te rog sa imi scrii ce si cum, sa remediem problea amandinei pe viitor :*

  129. Florentina

    Buna
    Am facut aceasta reteta si tin sa spun ca a iesit extraordinat de buna , a fost prima mea amandina 😀 ,insa la sirop in loc de esenta am pus cateva lingurite de jagermeister…abia astept sa o fac din nou ,multumesc foarte mult

  130. Teo, spune-mi te rog ce dimensiuni are tava ta???

  131. georgiana

    trebuie sa fac musai amandina asta a ta si nu numai, mai trebuie sa_mi si iasa.te rog spune’mi daca folosesc pentru masurarea ingredientelor tabelul postat de tine, e bine?adik spre exemplu, e scris ca o lingura de apa este egala cu 20ml,in cazul asta pentru blatul amandinei eu trebuie sa pun 2 linguri ca sa_mi iasa 40 de ml.ce zici e bun calculul meu:)))) te pup si am si nevoie de un raspuns rapid, maine trebuie s’o fac, sper sa_mi iasa:*:*:*

  132. georgiana

    am pus un comentariu cu o intrebare legata de masurarea cantitatilor, dar nu stiu de ce nu il vad si bineinteles daca nu’l vad eu, nu_l vede nimeni si uite asa nu am primit raspuns la intrebarea mea.acum nu mai conteaza ca deja le_am preparat si aproape ca le_am si terminat.foarte buna reteta si ele la fel de bune. multumesc,
    cu respect!!!

  133. mufturel doru

    sa traiesti cu pui cu tot ,o reteta de exceptie

  134. cristina

    buna seara , minunate , am facut de 2 ori deja si a ramas doar tava goala , f f f bune MULTUMIM DE RETEA

  135. melania

    Foarte ,foarte gustoasa,EXCELENTA!Multumes mult pentru regteta.Doamne-ajuta!

  136. agache

    AM SA INCERC SI EU ACEASTA RETETA DE AMANDINA SPER SA-MI IASA SI MIE CEL PUTIN LA FEL DE ARATOASA DANA

  137. cam cate amandine ies ?

  138. Catalina

    Supeeeerrrr bune!!!! Mi-au iesit foarte bine! Sunt o graviduta, care de prea mult timp liber m-am pus pe gatit, spre bucuria fetitei mele si a sotului meu. Bucuria lor se datoreaza TIE! Ai niste retete super bune!!! Le explici atat de bine……incat sa nu sti sa gatesti si tot iti ies. Iti multumim din suflet ca scri atat de bine. Sunt super incantata de blogul tau!!! Multumim!!! Te pup cu drag din Constanta.

  139. Draga si talentata Teo, blogul tau este un constant punct de referinta pentru mine. Am facut panacotta, prajitura cu morcov si Amandina inspirate din retetele tale ffff bine explicate si ilustrate. Cel mai mult sunt recunoscatoare pentru reteta de Amandine care mi-a iesit cu totul spectaculos, am facut-o sub forma de tort. Daca ai ragaz o poti vedea la http://unikorna.blogspot.ro/2012/05/my-twelve-year-crush.html

    I adore you :).

  140. cosmina

    si margarina cat am nevoie?

  141. buna Teo,vreau sa-ti multumesc pentru aceasta reteta minunata de amandine.ieri dimineata am cautat o reteta de amandine,sunt preferatele mele 🙂 (nu sunt in tara si nu puteam sa dau o fuga la cofetaria de pe colt sa-mi iau o prajitura 🙂 )si m-am hotarat sa incerc sa fac acasa,am gasit pe mai multe blog-uri reteta de amandine dar m-am oprit la blogul tau pentru ca mi-a atras atentia in mod placut :),aseara am fost la cumparaturi si am luat tot ce aveam nevoie si am facut-o,vreau sa iti spun ca mi-a iesit cu mult mai buna decat la cofetarie datorita tie.logodnicul meu a fost foarte incantat de rezultat.aseara a adormit pana am terminat-o dar azi dimineata inainte sa mearga la munca a si probat-o 🙂 mai devreme ma sunat si ma anuntat ca si-a invitat doi colegi la desert pentru ca sa prea laudat si le-a cam facut pofta :).iti multumesc inca odata pentru reteta,e superba si tot nu-mi vine sa cred ca mi-a iesit din prima :).mult succes in continuare si cu siguranta voi incerca si alte retete :).te pup

  142. Daniel

    Draga Teo
    Cum am descoperit reteta de amandine pe situl tau , trebuie sa iti aduc laude si multumiri.
    Am reusit sa imi cuceresc prietenii cu gustul minunat al amandinelor.
    Eu am adus ceva modificari retetei in sensul ca am luat de la Lidl cuvertura de ciocolata (in loc de glazura de la Dr. Oetker) iar motul l-am facut din aceeasi crema ca si in interior, doar ca am pus jumatate de cub de margarina si mai putina cacao sa contrasteze 😉

    pentru poze va invit pe:
    http://danielciolac.wordpress.com/2013/10/11/povestea-amandinei-2/

    Multumesc inca o data

  143. Buna Teo,vreau sa ti zic ca am facut minunatiile astea de amandine mai in vara si mi au iesit delicioase,incat sotul meu ma tot intrebat de atunci cand ii mai fac amandine pt ca zicea ca sunt mai bune ca si la cofetarie si ii dau si eu dreptate.iti multumesc pt toate retetele de pe blog,sunt minunate toate.de aici imi iau idei cand vreau sa mananc ceva bun.iti doresc tot binele din lume pt a mai putea sa ne incanti multi ani smde acum incolo cu bunatatile tale.te pup si sa ne auzim cu bine.<3

  144. cristina

    Buna! Sunt curioasa sa te intreb de ce zici ca trebuie oala de sacrificiu pt ca se curata greu. Dupa ce se topeste zaharul si se pune apa intr adevar se intareste dar apoi se topeste din nou tot zaharul, deci nu este nimic greu de curatat. 🙂

  145. Marius

    Bravo, Teo si multumim. Sunt delicioase amandinele tale pe care tocmai le-am facut departe de tara si cu mici modificari (mai putin zahar, o lingurita de ness in loc de praful de capucino, doar 2 galbenusuri la crema). De recomandat si de laudat: reteta reusita.

  146. gabriela

    Buna Teo!Am facut amandine de fff multe ori.Cu ce pot sa inlocuiesc glazura pt ca am venit in Italia si aici nu gasesc?Multumesc mult pt tot.

  147. Bine, Iulia, a trebuit sa citesc 114 comentarii ca sa aflu ce dimensiune are tava folosita la aceasta prajitura? Inteleg ca te pricepi, dar asta nu inseamna ca trebuie sa razi de noi. Spune de la inceput ce tava trebuie. Am vazut si tabelul cu dimensiuni. Si la ce crezi ca ne ajuta? Nu scrie ce prajitura se face in fiecare tava.

    • nu stiu cine e iulia 🙂 nu rade nimeni de nimeni, dar cred ca daca scriu o tava mare e suficient, pt ca apoi, daca scriu tava de 32×33 cm imi spui ca nu ai, ce te faci? deci hai sa nu fim malitiosi! multam fain si spor la copt!

  148. Teo draga, retele tale sunt minunate,le gatesc zi de zi si imi ies intotdeauna delicioase:)
    As vrea totusi sa te intreb ceva:) Am facut azi amandinele dar din graba am uitat sa pun cacao in blat, sunt cadou pt cineva…oare afecteaza cu mult gustul final asta? sunt destul de stresata 🙂 multumesc mult pt parere, Te pup, o zi frumoasa! Alina P.

  149. Claudia

    Super reteta,am facut de Craciun si Paste,acum vreau sa fac sub forma de tort pt ziua fetitei mele.Eu am facut siropul de zahar fara cele doua linguri de apa,iar apoi am pus apa rece sa desprins ff bine de pe cratita.
    Teo-felicitari pentru site si retete formidabile.

  150. Ioana

    Felicitări pentru reteta! Spuneti-mi, va rog, ce dimensiuni are tava folosita de dvs deoarece as vrea sa imi fac o idee cam cate bucati mi-ar iesi. Multumesc

    • Buna, Ioana. Am folosit cea mai mare tava din setul de copt, undeva la 30×38 cm, ies undeva la 12 amandine mari, la dimensiunea din cofetarie. Sper ca ti-am fost de ajutor! Teo

  151. Buna Teo vreau sa intreb cum trebuie sa fie apa de la reteta,am citit unele articole si am vazut ca trebuie apa calda,si daca pun 2 prafuri de copt se modifica ceva?astept raspuns si iti urez numai bine.

    • Vio, apa nu trebuie sa fie calda, trebuie sa fie la temperatura camerei. De ce sa pui 2 prafuri de copt? daca bati foarte bine albusurile nici macar nu e nevoie de praf de copt, cu atat mai mult de 2 pliculete. E exagerat de mult agent de crestere! Spor la prajiturit!

  152. Multumesc pt raspuns Teo draga,esti numaru 1 in tot ce faci,multa stima si respect pt tine!

    • Vio, multumesc din suflet pentru aprecieri! Te pup si iti doresc un Paste Fericit alaturi de familie si cei dragi tie!

  153. O fac in week-end, am zis!!! Numai la ea visez de cateva zile.
    O vipera ce inca te iubeste :*

  154. Imi poti spune ce dimensiuni are tava in care coci blatul pt.k mie mi-a iesit cam subtire in cea de la aragazul meu?!…in rest gustul este exceptional….repet reteta asta destul de des 🙂

  155. Raluca

    Super rețeta! Am făcut-o cu mare drag( ca si alte Rețete de pe blog-ul tău) si nu am dat greș cu niciuna! Mama mea a fost f mândra când a reușit sa facă amandinele ,după aceasta rețeta, de Craciun! Mulțumim tare mult!
    La multi ani si un 2016 cu multa sănătate si realizări!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.