Biscuiţi spiralaţi

Parca nimic nu e mai vesel in seara de Craciun decat un zambet de copil cu obrajii imbujorati si un platou cu fursecuri si biscuiti facuti in casa. Retete culinare veti gasi o sumedenie pentru Sarbatorile de Iarna, insa sa alegeti reteta culinara potrivita si mai ales sa fie si o reteta ilustrata, e destul de greu. Eu m-am gandit sa va ajut cu una dintre retetele mele favorite pentru biscuiti de casa: reteta de biscuiti spiralati.

Aveti nevoie de:
– 100 gr de zahar pudra
– 200 gr de faina
– esenta de vanilie, esenta de rom
– 150 gr de unt la temperatura camerei
– un ou mare intreg
– o lingura cu varf de cacao
– o lingura de lapte fierbinte

Reteta e foarte simpla: frecam untul spuma, impreuna cu laptele fierbinte. Separat, intr-un vas mic, batem oul impreuna cu zaharul pudra, apoi turnam amestecul peste spuma de unt si inglobam faina. Impartim coca in doua parti egale: in una amestecam esenta de vanilie, in cealalta esenta de rom si lingura de cacao.

Pe o planseta unsa cu ulei intindem doua foi de dimensiuni aproximativ egale, una alba si una neagra, pe care le suprapunem apoi si le rulam. Rulada bicolora se inveleste in folie alimentara si se da la frigider 30 de minute. Apoi, taiem minunatii biscuiti spiralati, cam de 1 cm grosime. Pulverizam ulei in tava, o tapetam cu hartie de copt si asezam biscuitii. Atentie, nu ii lipiti unul de altul, pentru ca mai cresc la copt.

Biscuiti spiralati se coc 10-12 minute la foc potrivit, in cuptorul preincalzit.

Ce ziceti? Nu e o rereta culinara foarte simpla, dar de efect? Eu am pregatit cativa biscuiti pentru Moshu, alaturi de un pahar cu lapte, poate poate nu ma uita anul asta!

57 Comments

  1. Bucataria-Paradis

    iti doresc sa ai un Craciun fericit! si un An Nou plin de bucurii si impliniri
    La multi ani!!
    Caci un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: “Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii.
    Isaia 9:6
    Biscutii tai sint yami.Felicitari!

  2. Andreea

    Biscuiti foarte asemanatori cu ai tai am facut si eu. Am luat reteta din revista lumea femeilor numai ca in ai mei am pus esenta de portocale… Un deliciu! Sarbatori fericite.

  3. Sorina

    Sarbatori fericite cu bucurii si impliniri alaturi de cei dragi! Sa te gaseasca Mosul cu masa bogata si sufletul curat!

  4. Cristina

    Din toata inima va doresc CRACIUN FERICIT! Anul 2009 sa va aduca sanatate,fericire si implinirea tuturor sperantelor! Sarbatori fericite! LA MULTI ANI!

  5. Didona

    Faaaaini biscuiti!
    Sarbatori frumoase, alaturi de cei dragi!

  6. Totoro

    Craciun Fericit Teo..sunt foarte frumosi biscuitii cred ca si deliciosi,am sa-i fac si eu cand voi avea ceva timp la dispozitie…o zi frumoasa si pupici bebicului^-^

  7. M-ai omorat cu biscuitii astia.. clar trebuie sa fac si eu anul asta, sunt spectaculosi.

    Pupici!

  8. Anonymous

    Super! Cand eram mica nu puteam manca nici o prajitura decat daca gustam din aluat(era lege ca trebuie sa gust)! Azi am facut biscuitii tai! Mi-am adus aminte aluatul din copilarie! Si mami meu facea biscuiti din astia (sub alta prezentare doar) asa ca mi-au iesit super! O minune! Acum, am redescoperit placerea de a gusta din aluaturi.
    AndreeaR

  9. DAVELLA

    Draga Teo, de aici din Montrealul plin de zapada, iti doresc La Multi Ani si Sarbatori Fericite!
    Tocmai am facut minunata ta reteta de “biscuiti spiralati”, voi afisa poza pe blogul meu si voi da link catre reteta ta. Nu mi-au iesit atat de frumosi ca ai tai, dar sunt “comestibili”. Din pacate alerg ca nebuna dupa faina italiana, caci cu faina canadiana nu pot face mare lucru.Un sfarsit de an plin de succese culinare si bafta pentru 2009! Cu drag, Davella

  10. Desktop Wallpapere

    sarbatori fericite!!

  11. Paradis, Andreea, Sorina, Cristina, Didona, Totoro, Andra, Andreea Davella, Va multumesc tuturor pentru urari si pentru cuvintele frumoase :X

  12. Mihaela

    Teo, ce ne recomanzi pentru masa de Revelion?

  13. Anonymous

    Draga TEO esti o persoana extrem de buna cred eu datorita site-ului tau. Te felicit cu sarbatorile de iarna si sa ne mai uimesti cu ceva spectaculos

  14. Anonymous

    Teo, am avut ocazia sa cunosc in 2008 oameni deosebiti, sa imi fac Prieteni, nu multi dar sinceri, si prin asta ma simt mai bogata ca toti bogatii din lumea asta! Iti urez un 2009 bogat, nemasurabil in aur sau bunuri materiale dar masurabil in oameni, suflete si bucurii!
    LA MULTI ANI!
    AndreeaR

  15. Simona

    Teo vreau sa incec si eu biscuitii acestia, dar cand se pune faina? sper sa imi raspunzi cat mai repede….multumesc!

  16. Anonymous

    cred ca sunt foarte buni….o sa incerc si eu….reteta…..felicitari pt blog

  17. Anonymous

    am facut si eu si au iesit minunati

  18. Draga Teo,
    mereu cand vreau ceva deosebit primul loc unde caut o reteta speciala este blog-ul tau. Intr-un cuvant, minunat! Insa pana acum nu am scris fiindca totul a fost f clar:) Insa referitor la reteta de spiscuiti spiralati, am incercat-o aseara si desi mi-a iesit, am 2 intrebari: in ce moment se pune faina? (eu am pus-o dupa ce am impartit compozitia in 2). A 2-a intrebare este: cum de ti-au ajuns tie 200 g de faina? Eu cred ca am pus dublu, pana s-a format o coca. Au iesit f gustosi, dar ma intrebam ca poate este un detaliu pe care nu l-am prins eu. Iti multumesc mult anticipat! Magda

  19. Magda, am adaugat in reteta faptul ca se inglobeaza faina inainte de a se imparti coca.. daca te uitai atenta in poza se putea observa acest lucru 🙂

  20. Draga Teo,
    iti multumesc. Asa este, nu m-am uitat cu atentie la poza 😀

  21. Georgiana

    Am făcut şi eu biscuiţeii, care au fost foarte apreciaţi, ca de altfel toate reţetele de la tine pe care le-am încercat!
    Am postat şi eu pozele pe blog, unde te aşteaptă şi un premiu (defapt 3 🙂 ).

  22. ionela

    am facut si eu dar am avut o problema;coca era prea moale de aceea eu am mai adaugat faina pentru a-i putea intinde si rula au iesit buni

  23. Anonymous

    am incercat si eu reteta asta buna…repede s-au mai macat…:))))
    adina-resita

  24. Am sa incerc reteta sta "cu biscuiti"
    Pare f simpla si f buni biscuitii.
    Ai're super good recipes. continued success !!!!: D

  25. inchirieri apartamente

    prajituri cu nuca si dulceata mi-ar trebui pentru nepotelul meu, ca ii place foarte mult sa ii pun nucile pe felia de paine cu dulceata … daca stiti careva mai multe retete, v-as fi recunoscatoare. va multumesc si spor la treaba!

  26. teo_10102000

    draga teo iti multumesc mult pt reteta doar ca eu am preparat'o ieri si am avut o mica problema datorita faptului ca aluatul mi-a iesit utin moale…oricum ador blog-ul tau pt ca are multe retete ushoare chiar si pt cele mai putin pricepute ca mine ;))…mult succesc in continuare de la o alta teo :)…

  27. Teo, puteai fie sa mai pui o lingura de faina, fie sa il tii putin mai mult la frigider sau in cogelator, pana cand avea consistenta potrivita ca sa poti lucra cu el 🙂

  28. Anonymous

    Buna la toata lumea si in special tie, TEO. Astazi am dat prima oara de blogul tau si e fain, o frumusete de neuitat, esti foarte talentata,bravo . Reteta e super, doar ca si la mine s-a primit cam moale aluatul si nu mi-a dat prin cap sa-l pun nitel la frigider. Teo, am o intrebare, cu ce sa frec untul spuma? Eu l-am amestecat bine si mult cu lingura, insa spuma nu s-a facut ?!

  29. E foarte important sa tii alautul la rece, altfel nu poti lucra cu el, din pacate. Untul se freaca spuma numai si numai cu mexerul sau robotul de bucatarie. Trebuie sa fie la temperatura camerei sau foarte moale. daca e tare, pune 2-3 lingurite de lapte fierbinte. Mixeaza bine, la viteza mare 5 minute si e gata spuma

  30. Betty Stroe

    Am facut si eu biscuitii, au iesit super!!! O sa mai fac cu diverse arome. Urmaresc de ceva timp blogul tau si este foarte frumos! Felicitari

  31. Am facut si eu biscuiteii si primele 2 tavi s-au terminat inainte sa se raceasca ;)). Multumim pentru incurajarea de a intra in bucatarie 🙂 si succes cu concursul!

  32. Anonymous

    se apropie CRACIUNUL si voi incerca acesti biscuiti, arata super,iar datorita tie cu aceste retete usoare ,ma faci sa stau numai prin bucatarie.De cate ori am ocazia sa prind si eu un loc la calculator,te urmaresc sa vad ce ai mai adaugat nou. ELENA

  33. Anonymous

    am facut si eu biscuitii.Tot ce pot spune e ca au fost un dezastru.Nu cred ca tie ti-au iesit asa biscuitii numai cu 200 gr faina. Am pus dublu din cantitatea de faina.As vrea sa stiu cum ti-au iesit tie numai cu o cantitate asa mica de faina?

  34. daca respecti intocmai reteta si cantitatile date de mine, este imposibil sa nu-ti iasa.

  35. si eu am facut pana acum de 2 ori biscuitii, chiar acum i-am pus la cuptor…si aceasi problema cu aluatul l-am avut si eu, era atat de moale incat nu puteam lucra deloc cu el. am uns blatul f bine cu ulei si cand am intins foaia s-a absorbit tot uleiul si s-a inmuiat si mai tare, asa ca am mai adaugat faina cam inca 100 de grame si a fost cat de cat ok. nu stiu daca as tine cele 2 aluaturi la rece inainte de a intinde foile, oare as lucra mai usor cu ele fara a adauga faina? sunt sigura ca ies mai gustosi cu doar 200 g faina…

  36. va rog cititi si comentariile deja existente inainte sa publicati un comentariu. am scris de cel putin 2 ori ca e foarte important sa lucrati cu aluatul atunci cand e rece, nu trebuie sa fie la temperatura camerei!

    il puteti lasa chiar si la congelator pana cand are consistenta necesara pentru a-l manevra cu usurinta…

  37. Buna seara, multumesc pentru aceasta reteta. Vine Craciunul si odata cu el toti cei 4 copii de la facultate vin acasa. Ma gandeam sa ii trezesc intr-o dimineata cu aroma de biscuiti in cuptor la mic dejun…..Cu aceasta reteta m-ai salvat. Cred ca voi reusi o surpriza frumoasa cu acesti biscuiti. Daca fac aluatul de maine si il tin in congelator 3 saptamani are ceva?

  38. Anonymous

    Vad ca din 2010 nu ti-a mai scris nimeni.Iti scriu eu caci am o intrebare:fara esenta de rom si vanilie nu se poate???Te rog sa-mi raspunzi cit mai curind…

  39. am raspuns pe facebook, sper ca ai primit 🙂 se poate si fara, dar vor fi cam fazi. Eventual poti pune coaja de lamaie in aluatul alb si scortisoara in cel cu cacao.

  40. georgiana

    Prima oara cand am facut biscuitii acestia am avut aceleasi probleme…ca aluatul era moale si am mai adaugat faina, dar oricum nu au iesit asa frumosi… De data asta am adaugat un ingredient: RABDAREA :)) Am framantat aluatul si apoi l am lasat putin la frigider..Sunt mandra ca mi au iesit aproape la fel de frumosi ca ai tai! 🙂
    Sarbatori fericite tuturor! Multumesc Teo, pentru toata munca ta, care pe mine m-a transformat intr-o mini gospodina! 😛 (Am facut si cozonacii cu rahat, abia ce i am scos din cuptor si arata ffffff. bine!)

  41. Emblaze

    Arata foarte bine :D.O sa incerc si eu sa-i fac, sper sa am si eu rabdare la cei 14 ani ai mei! 🙁
    Doamne-ajuta! 😀 O sa respect intocmai reteta.Multumesc mult!!

  42. Emblaze, spor la treaba 🙂 nu uita: daca e compozitia prea moale, mai pune faina 🙂 nu ai cum sa dai gres 🙂

  43. buna Teo,
    sa ai parte de un 2012 frumos si linistit! sa ne mai gatesti retete minunate si in acest an pentru ca eu de fiecare data cand sunt in pana de idei intru la tine pe blog ca sa ma inspir 😉

    am facut multe din retetele tale si imi place ca esti f explicita motiv pentru care m-am hotarit sa revin cu impresii la fiecare reteta incercata pentru ca doar asa te putem rasplati pt munca ta!

    biscuitii acestia sunt minunati, i-am incercat si au iesit super desi cele 200g din reteta nu au fost suficiente pentru ca materialul nu se lega as aca am adaugat cat a fost nevoie si apoi totul a fost sublim 😀

    merci de reteta! biscuitii acestia sunt foarte buni si e o reteta rapida cu care poti impresiona usor!

  44. multumesc pt cuvintele frumoase si te mai astept pe blog 🙂

  45. nicoleta

    Teo, cu ce ai taiat biscuitei/???!!! eu iam turtit la taiat….te rog sa imi raspunzi. Multumesc!

    • cu un cutit foarte bine ascutit. Ideea e sa ii tai cand ii scoti din frigider si aluatul e aproape inghetat 🙂

  46. Buna Teo! Cam cati biscuiti ies folosind cantitatile de mai sus? As vrea sa-i fac (printe altele) pentru colegii de servici, de ziua mea (suntem in jur de 15) 🙂

    Multumesc anticipat!

  47. Nu se pune deloc agent de creștere? (praf de copt, bicarbonat de sodiu..)
    Mulțumesc.

    • Roxx, nu, nu se pune 🙂

      • Multumesc! Au iesit super! Si cu cat stau mai mult, cu atat sunt mai deliciosi! Au fost tare apreciati! Deja ma gandesc sa ii fac din nou:D

      • Am mancat biscuitii facuti de Roxx, adica de Mos Nicolae :), si sunt extraordinari! (Trebuie sa recunosc ca sunt mai buni dupa cateva zile.)
        O sa ii pregatesc si eu!
        Teo, multumim pentru reteta!

  48. Anda13

    Hey. Buna. Am o intrebare pentru ca coca sa se intareasca amestecam cu telul?? Scuze de intrebare cred ca pare prosteasca dar eu sunt la inceput si……

    • Cel mai bine cu un mixer cu paletele pentru aluat sau cu mana 🙂 Nu merge telul la compozitiile foarte tari. Mult spor iti doresc! 🙂

  49. Buna, untul se poate inlocui cu untura? Multumesc!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.