Gateste pentru un aparat de waffe

V-am tot amenintat cu un al treilea concurs si in sfarsit, dupa ce ne-am intors din vacanta, era cazul sa-i dam drumul. Cu ce sa incep? Cu premiul sau cu regulile de participare? Hai sa incep cu premiul, de data asta m-am gandit sa va fac o surpriza pentru ca am vazut ca multi ma intrebati de unde am luat aparatul de waffe si stiu si eu ca se gasesc destul de greu, asa ca premiul consta intr-un aparat de facut waffe, waffles, gaufre sau cum vreti sa le spuneti, sunt sigura ca stiti la ce ma refer. Aparatul este exact ca si cel din poza de mai jos:

Dupa ce saptamana trecuta am scris despre produsele bio pe care le-am comandat de pe site-ul www.vreaubio.ro, am fost contactata de ei si mi-au spus ca vor sa sponsorizeze ingredientele pentru waffe bio, deci castigatorul va primi aparatul de waffe din partea mea si ingrediente bio (miere, grau si zahar brun) din partea vreaubio.ro

Pentru ca suntem pe un blog de retete culinare, am legat concursul de o reteta. Ideea este ca eu va voi da o lista de 10 ingrediente, pe care voi trebuie sa le combinati pentru a obtine o reteta culinara. Puteti adauga 3 ingrediente in plus fata de lista si trebuie sa folositi minim 3 ingrediente de pe lista. Condimentele de orice fel, sarea si piperul, untul pentru tava, apa pentru fiert, nu vor fi considerate ingrediente, deci le puteti folosi in voie.

Lista cu ingrediente:
– cartofi
– morcovi
– ceapa
– smantana
– carne de orice fel
– oua
– paste
– ulei
– mazare
– branza de orice fel

Perioada de desfasurare este 20 martie – 10 aprilie 2009. (concursul s-a incheiat. cititi aici pentru a vedea cine a castigat aparatul de waffle)

Trebuie sa fotografiati ingredientele folosite, pasii retetei si rezultatul final, la fel ca si retele de pe blog. E-mailul trebuie sa contina numele complet, reteta si pozele aferente retetei (m-ati ajuta foarte mult daca le-ati trimite toate intr-o singura arhiva). Fiecare reteta va primi 3 note, una pentru originalitate, una pentru impresie artistica si una pentru modalitatea in care este explicata (cat de detaliat), apoi se va face media si va primi nota finala.

Spor la bucatarit, astept cu mare drag retetele voastre. Retetele care nu contin fotografiile cerute, sau nu indeplinesc conditiile de mai sus, vor fi descalificate.

P.S. – Mi-ati atrat atentia, si foarte bine ati facut, ca nu am precizat cum se alege castigatorul in cazul barajului la punctaj. Se va face tragere la sorti.

57 Comments

  1. Vicky

    Super concursul, ma apuc de bucatarit.

  2. Irina

    Multumim pentru tot :)! Inclusiv pentru metoda de stimulare a creativitatii culinare.
    Pupici

  3. bucatar maniac

    minunat! ne apucam de gatit!

  4. Suuuuuper !

    In weekend ma pun pe treaba 🙂

    Multumim

  5. Visan Florin

    Buna
    Am o intrebare, castigatorul cum va fi ales, in functie de notele maxime obtinute?
    Daca sunt mai multi care obtin punctaj maxim, cum se va face departajarea intre ei? Prin tragere la sorti…?!?!
    Mersi frumos si o zi cat mai insorita!

  6. irinaririna

    Theo se tine cont la depunctare de cate ingrediente din lista folosim? Cu cat mai multe cu atat mai bine banuiesc, nu? :). Pup.

  7. ISABELA

    Ce tentant este aparatul de waffe 😛 , cred ca din cauza lui am sa trimit si eu o reteta 😀
    Te pup si felicitari pentru blog!

  8. DiAnais

    Retea trebuie sa fie creatie proprie…sau poate fi si o reteta deja cunoscuta?

  9. Anonymous

    Imi place ideea concursului, cat despre premiu… super fain, chiar imi doresc un aparat de waffe!
    Multa bafta tuturor!

  10. O idee excelenta! O sa-mi permit sa ma gandesc si eu la o reteta pentru ca-mi doresc de ceva timp acel aparat de facut waffe..Bafta tututor si multumim tare mult pentru aceasta ocazie!
    P.S.: Te urmaresc de ceva timp si pot spune ca mi-ai fost sursa de inspiratie de multe ori;)! Pupici!

  11. Bianca

    Ce misto 😀
    Sper sa am timp sa incropesc si eu ceva pt concurs ;;)

    Andra.

  12. Irina, nu conteaza daca folosesti mai multe ingrediente, important este sa se foloseasca minim 3. Cea mai punctata va fi originalitatea, dar asta nu inseamna neaparat ca trebuie sa inventati din nou roata.

    In caz de baraj se face tragere la sorti, am adaugat asta si in continutul postului.

  13. si reteta o trimit ca pe un comment sau pe vreo adresa de mail?

  14. ok…am gasit solutia…nu ctitisem tot!!! sorry

  15. Anonymous

    Se poate trimite o singura reteta sau mai multe?

  16. cascavalul intra si el la categoria “branza de orice fel”? mersi mult si scuze de deranj

  17. Da, o singura reteta se poate trimite.

    Mada, da, cascavalul e din categoria orice fel de branza 🙂

  18. Bebelusha

    Buna, Teo!
    Ma numesc Andreea si tin sa-ti spun ca pana sa dau de blogul tau nu prea suportam sa stau in bucatarie. Insa de la prima accesare, am facut o gramada de retete de aici si ,uimitor, dar mi-au iesit toate si mai presus decat asta, prietenul meu e in al 9-lea cer intrucat, cum spuneam mai sus, nu prea dadeam prin bucatarie.:)
    Foarte tare ideea concursului, la fel si premiul. Si eu am vazut de curand un astfel de aparat la un amic si m-am indragostit.;)
    Te pup si bv pt blog!

  19. Laura Teodora

    super idee! si eu ma bag la concurs! maine dimineata fac achizitiile si trec la treaba! cum merge, Teo? suntem multi care concuram? 🙂

  20. Deocamdata am primit doar 2 retete pe mail, asta inseamna ca pana in momentul de fata sunt doar 2 concurenti… dar eu astept sa trimiteti cat mai multi reteta voastra!

    Spor!

  21. Anonymous

    Teo, imi cer scuze de la inceput daca ti se pare o intrebare stupida, dar vreau sa fiu sigura. In categoria “untul pentru tava, apa pt fiert, nu vor fi considerate ingrediente” intra si vinul pentru marinata? Multumesc anticipat.

    Ela

  22. Anonymous

    Buna Teo,

    Vreau, in primul rand sa te felicit pentru blog…este o minuatie. Am si eu o intrebare referitoare la concurs. Unde se poate, obisnuiesc sa folosesc unt in loc de ulei. In aceasta situatie untul este considerat ingredient separat de lista data de tine?

  23. Ela, vinul se va considera ingredient… pentru ca trebuie specificat cati ml de vin se vor folosi pt marianta respectiva. Eu cand am zis untul pentru uns tava, era oarecum de inteles ca nu poti sa treci ca si ingredient acolo doua degete de unt vorba aia 🙂

    Untul folosit in loc de ulei, nu se considera ingredient, dar sa precizezi in reteta respectiva.

  24. jasmine

    Buna TEO, iti urmaresc de putin timp blogul, si a devenit o sursa de inspiratie pentru mine. Premiul ma incanta, chiar doream sa-mi iau si eu un aparat de wafe, asa ca m-am apucat de treaba. O intrebare: ceapa daca e pusa de 2 feluri (rosie si verde) e considerata un ingredient sau doua. Merci

  25. Buna, Jamine 🙂 Chiar daca e ceapa alba / rosie, e un singur ingredient :*

  26. Salut Teo,

    Carnea, de orice fel, cum spui tu, poate sa fie si sunca(mezel)?

    Thanks

    Ruxi

  27. Ruxi, da se poate folosi, dar daca de exemplu folosesti doua tipuri de carne, sa zicem si carne de pui si mezel, atunci vor fi doua ingrediente separate

    Spor la gatit! Astept mailurile voastre… pana acum sunt inscrisi 15 concurenti 😀

  28. Teo draga, in ultimul timp au avut loc multe schimbari in viata mea…si gatitul e unul din lucrurile cu care a trebuit sa ma obisnuiesc…inca sunt novice, dar iti multumesc mult pentru ajutor, site-ul tau ma inspira :). Unele retete sunt mai complicate dar pozele sunt foarte utile. Concursul m-a stimulat; si premiul, bineinteles 🙂 iar bucataria mea s-a transformat intr-un studio de fotografie 🙂 asa ca in curand iti trimit reteta…daca imi iese cum trebuie 😀 Te pup tare si pe tine si pe bebe.

  29. Buna,
    Sunt Roxie, si am incercat sa trimit o reteta, dar din pacate imi da o eroare si primesc raport ca mailul nu poate fi trimis. A mai intalnit cineva, sau stie cineva cum se poate remedia?
    Mersi 🙂

  30. Roxi, cred ca e fost o problema din mail. SUnt multi participanti si au reusit sa trimita retetele 🙂 sper sa reusesti si tu!

  31. Yuhu…I’m in the gameee… :)A mers pana la urma…Bafta la jurizat!

  32. O intrebare, te rog imi spui cum a-si putea sa fac pozele intr-un format mai mic, sau le trimit in format mare ? Ma gandeam la ideea ta de a pune 4 poze intr-una singura (nu stiu daca am reusit sa ma explic prea bine).multumesc,esti minunata.

  33. claudia

    Buna Teo multumesc pentru concurs voi participa si eu cu o reteta care sper sa-ti placa. Te pup!

  34. Ana Iordan

    Buna Teo,

    Ceva update cam cati ne intrecem in acest concurs?
    Multumesc! Ai un blog super!

  35. Paula, eu pt a micsora pozele folosesc un programel IrfanView ii zice, iti recomand sa-l iei de pe internet, e gratuit.

    Ana, pana acum sunt inscrisi 19 concurenti, sper sa fie si mai multi pana in ultima zi a concursului.

    Hai, curaj! 🙂

  36. DiAnais

    Teo, vreau si eu sa pregatesc ceva pentru concursul tau dar mai am cateva intrebari… daca pot sa semnez pozele(sau ai prefera sa nu o fie semnate) si daca dupa terminarea concursului pot sa public reteta pe care ti-o trimit tie si la mine pe blog. Multumesc pentru raspunsuri.
    P.S. Sper sa publici toate retetele participante…o sa fie o orgie culinara :)).

  37. Dia, poti semna linistita pozele, eu nu vreau sa le folosesc pt altceva, decat pt concurs si sigur ca poti sa postezi reteta, doar e a ta, nu? 🙂

    Inca ma gandesc la varianta cu postarea retetelor participante, incerc sa gasesc solutia optima

  38. DiAnais

    Nici nu am insinuat ca le-ai folosi tu pentru altceva. Sper ca nu te-am jignit. Doar ca m-am obisnuit sa le semnez fiindca stii si tu cum e sa iti vezi pozele prin alte parti cu alte semnaturi.

  39. Un mic update, pana acum sunt 22 de concurenti, sper ca pe ultima suta de metri sa se mai inscrie cel putin inca pe atat 🙂

    Spor la bucatarit!

  40. Anonymous

    Ma voi inscrie si eu, dar in seara aceasta ca dureaza ceva sa imi micsorez pozele si am inteles ca dumneavoastra va este mai usor daca trimit un singur e-mail.Succes tuturor! Sunt foarte curioasa care sunt si celelalte retete.Andreea M.

  41. Nu mai am rabdare pana maine sa vedem cine este super norocoasa care a castigat aparatul pentru waffe, care este o minunatie la casa omului. Cu Dumnezeu inainte, mult noroc tuturor participantelor.

  42. Anonymous

    Uraaaaa, m-am inscris si eu la concurs!!!!Draga Teo, iti multumesc pentru raspuns.Cati suntem pana acum? Succes tuturor!

  43. Anonymous

    Teo, e inclusiv 10 aprilie sau concursul se termina azi la 00:00? Nu de alta, dar mai sunt si studenti care invata in ultima zi inainte de examen. :))
    Nico

  44. Ultima data cand am verificat erau 25 de inscrisi. Concursul se va incheia in data de 10 aprilie, ora 23:59 astfel incat sa poata si studentii care au de invatat sa se inscrie 🙂

    Castigatorul va fi anuntat Luni, in data de 13 aprilie. Dat fiind faptul ca sunt totusi 25 de retete inscrise in concurs (pana acum) vreau sa imi dedic weekend-ul pentru a alege reteta castigatoare.

  45. Vicky

    Mama mia, am sa stau tot weekendul cu gandu la concurs

  46. Asteptam cu nerabdare sa vedem cine e norocos in data de 13. 🙂

  47. jasmine

    Abia astept rezultatele!
    Vei posta reteta castigatoare?

  48. Haide Teo, inca nu te-ai trezit, ma ti ca pe jar, cand ne spui cine este fericita castigatoare?

  49. Anonymous

    Abia astept sa se anunte rezultatele.Andreea M.

  50. vreau sa incep prin a-mi cere mii de scuze pentru intarziere, promit ca pana diseara sa anunt castigatorul. Am avut nevoie de intariri, rspctiv mama si buni care sa ma ajute la notat, pentru ca retetele sunt atat de frumoase si de complete incat e greu sa faci o departajare.

    Sunt insa 4 retete care au acelasi punctaj, respctiv 9.83, asa ca trebuie sa organizam o tragere la sorti pentru a desemna castigatorul. Diferentele s-au facut in general la sutimi, pentru ca, repet, retetele sunt TOATE foarte bune!!!

    Va imbratisez cu drag,
    Teo

  51. Pai si macar nu poti sa spui cele 4 fete, sa ne luam gandul sau sa stam cu speranta pana diseara.

  52. Viky, nu s-a amanat nimic. Pana in 10 se puteau trimite retete, nu am specificat ziua si ora cand se anunta castigatorul. Ideea chiar nu era sa va tin pe jar, dimpotriva. Imi pare rau daca s-a inteles gresit. In fine.

    Vreau sa anunt finalistele intr-un post separat, asa cum se cuvine, cu filmuletul aferent. Asa mi se pare cel mai corect. Am sa revin, cum am spus, putin mai spre seara.

    multumesc de intelegere.

  53. Ok, Teo, tu sti cel mai bine ce ai de facut.

  54. Hihi…si eu am intrat azi de cateva ori deja, insa nu trebuie sa te simti presata de timp, Teo, si sa nu ai timp pentru propria viata..Pana la urma, la baza acestui concurs sta placerea de a gati si nu orgoliul de a te sti castigator…Take your time;)!

  55. Anonymous

    waiting…waiting…waiting…waiting…

  56. Flavia

    Buna ziua ! As dori sa stiu unde se gaseste aparat de waffle in cluj ? va rog frumos daca puteti sa imi raspundeti….

  57. dn cate stiu eu, momentan numai la cora gasiti aparat de waffe, fie in forma de mickey mouse, fie pentru waffe patrate (acesta e un aparat 3 in 1 cu placi intersanjabile)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.