Gogosele aperitiv

Uffffff, sper sa nu va intoxic cu retetele pentru Paste, dar m-ati tot intrebat ce gatim, ce retete culinare va sugerez etc asa ca azi m-am pus pe treaba si am facut mancarurile si prajiturile care rezista mai mult timp si am si taiat cate putin din fiecare ca sa vi le arat. Dupa Pasti voi reveni cu poze mai “artistice”.

Un aperitiv pe care il fac anul asta sunt gogoselele aperitiv, respectiv gogosi facute folosind o reteta de choux a la creme (eclere), dar pe care le umplem cu icre, branza sarata, crema de branza cu verdeata, pateu, crema de somon etc.

Ingrediente:
– 200 gr de faina
– 260 ml de apa
– 80 ml de ulei
– 5 oua intregi
– un praf de sare

Fierbem apa impreuna cu sarea si uleiul. Cand dau in clocot, tragem oala de pe foc si punem toata faina, in bloc. Amestecam bine, folosind un tel sau o lingura de lemn pana cand aluatul se desprinde de pe peretii oalei. Il lasam sa se raceasca si il mutam in alt vas, unde amestecam, rand pe rand, ouale.

Mixati bine dupa fiecare ou, pana cand e incorporat complet. Se pune aluatul obtinut intr-un cornet si se spriteaza gogoselele, de dimensiunea unei monede. Se coc circa 20 de minute in cuptorul incins, la 180 de grade. Nu deschideti cuptorul in primele 10 minute, ca sa nu se lasa gogoselele.

Umpleti gogoselele cu orice fel de crema sarata, asa cum v-am spus mai sus. In poza aveti gogosele cu pateu, crema de unt, crema de branza cu verdeata si icre. Pozele nu sunt cele mai reusite dar le-am facut in graba, pentru a va exemplifica despre ce e vorba. Revin dupa Paste cu poze mai simpatice 🙂 Eu pastrez gogosile intr-o cutie de pantofi pana sambata noaptea, cand le vine randul la umplut.

30 Comments

  1. andreea_m

    Vai tu Teo, m-ai dat gata cu retetele de azi……..ce bine arata toate.
    O sa fac de Pasti eclere, sigur…

  2. GagiuDapRO

    Totusi , lumea in ziua de azi cumpara gustarile de Pasti

  3. Teo..esti o artista!Totul pare atat de simplu cand arati tu cum se face;) Nu m-as fi incumatat sa fac gogosele pana sa vad articolul asta al tau…pare totul atat de natural si de usor 😉 Nu stu de ce dar presimt ca mie nu o sa imi iasa aperitivul asta minune….parca vad niste gogosele scofalcite si triste ls mine in cuptor :)) Cred ca invitatii si familia ta o sa le devoreze 😉
    Paste fericit!

  4. andreea_m

    Cine doreste ceva bun cu adevarat pe masa de Pasti mai si gateste (pt GagiuDapRO)

  5. Buna Teo! Sunt o noua cititoare a blogului tau, imi place foarte mult! Ma incanta ideea de blog culinar. Azi am dat din intamplare peste el cautand o reteta de lasagna si recunosc m-am pierdut printre minunatele retete de aici haha. Felicitari pt toata munca depusa e chiar genial! M-am incumetat sa fac penne siciliene dupa reteta ta au iesit foarte bune! Multumesc! Te pup, DoDo.

  6. Anonymous

    buna! imi face cu ochiul reteta dar nu am spritz sau cornet whatever…..nu stii vreo alternativa?as putea sa le pun cu lingura in tava?sau cum altfel sa le dau o forma decenta? merci anticipat.

  7. Poti folosi o punga in cazul acesta, doar sa-i tai putin dintr-un colt si se poate folosi sub forma de cornet 🙂

  8. Anonymous

    am sa incerc cu punga.merci

  9. Buna teo…ai un blog foarte special…felicitarile mele si tine-o tot asa!!

  10. marinela

    Ca nou vizitator,bun gasit si retetele tale imi vor fi de mare folos.:-D

  11. STEFANIDIS

    draga teo,am incercat sa fac gogoselele tale insa aluatul a iesit foarte suptire aproape ca cel de clatite si respectand cu strictete dozajele retetei.Ammai pus in rest faina -acum sunt la cuptor -sa vedem ce o sa iasa!

  12. Anonymous

    superbe, doar cu branza le-am incercat pana acum. Dar lingurile acele minune de unde le-ai cumparat?
    Oana

  13. Stefandis, nu e vba numai de cantitati, ci si de modul de preparare. Se exemplu, daca nu lasi compozitia sa se raceasca complet inainte de a pune ouale, iese un aluat prea subtire. Daca nu pui faina in bloc, toata o data, la fel se strica treaba. Daca pui prea multa faina, nu mai cresc si nu sunt pufoase.

    Oana, lingurile se gasesc la Metro, la raionul de bucatarie.

  14. Anonymous

    Draga Teo,
    te-am descoperit de vreo doua luni si ma uit si ma tot uit la retele tale… prietenul meu rade de mine si imi spune ca daca ma las de serviciu ma fac bucatareasa…:))E site-ul pe care il vizitez cu cea mai mare placere, oricand si de care nu ma plictisesc…:). Multa bafta in continuare! Cristina.

  15. Anonymous

    Draga Teo, eu fac gogosele de astea de multi ani si de fiecare data stau cu emotie daca imi ies. Retete pentru gogosele am gasit o gramada, cu variatiuni in ceea ce priveste cantitatile de apa, faina si grasime. Nu am incercat cu ulei pana acum (ci doar cu unt gras) insa vazand pozele tale, mi-am facut curaj. Multumesc!
    Alina

  16. Anonymous

    teoooo help!!! dau un party duminica si nu stiu ce desert sa fac…tort nu vreau sa fac…fiindca nu am chef sa servesc si sa-mi bat capul de ziua mea…da-mi o sugestie de ceva delicios si festiv dar nu ff pretentios. ms anticipat te pup ANCA

  17. Anca draga, in primul rand LA MULTI ANI!

    Acuma, sa trecem la meniu :)) Ideea e, daca nu vrei sa te consumi prea mult, sa nu faci chestii la bucata, cum sunt gogosele astea, pt ca iti iau mult timp. Fa mai bine un chec de carne de exemplu, sau unul cu ciuperci, pe care le dai la cuptor, le feliezi si nu le mai ai treaba. Poti sa iei crackers (biscuiti sarati graham) pe care sa pui pasta de ton gata facuta (Rio Mare de exemplu) sau crema de branza cu verdeata, gen Almette, Philadelphia etc. Fierbe niste carnaciori pentru bere, pe care ii pui pe o farfurie intinsa si in mijloc pui un dip de sos cu usturoi.

    La magazinele Plus gasesti nachos si dip gata preparat, la borcanel, numai bune pentru aperitiv.

    Alaturi de aperitive, fa o salata mareeee, consistenta, cu maioneza si branza, care sa fie cat un fel principal. Poti sa iei legume congelate, pentru salata ruseasca, fierbi langa un piept de pui si il tai bucatele, pui 2 linguri de maio si e gata salata de boef (un fel de).

    Cat despre desert, cel mai bine si mai rapid iesi cu un tort fara coacere, cu blat de biscuiti si umplutura de iaurt cu branza sau frisca. Vezi reteta de Tort Anastasia sau cheesecake fara coacere. Daca ai o tava pentru briose, poti sa faci panna cotta, care se face super rapid, o dai la frigider si e deja portionata, le servesti cate o porti cu o lingura de gem de capsuni, de exemplu.

    cam astea sunt ideile care imi vin acu pe moment, sper ca te-am ajutat cat de cat.

    Pupici

  18. P.S. poti incerca si torturile rapide, la cutie, de la Dr.Oetker, tot asa, fara coacere (Melba cu piersici, cu ananas, fructe de padure etc).

    Poti face si o prajitura super simpla si rapida, cum e prajitura desteapta.

  19. Anonymous

    multumesc din suflet pt sfaturile tale care ma vor scuti de stat mult la bucatarie.deja merg la cumparaturi si ma rog sa fie vreme buna.ms si de urari…TE PUP o zi faina sa ai si o sa-ti scriu cum a decurs.ANCA

  20. Anonymous

    Hello Teo!!! vreau sa zic ca a iesit bine tot. nu m-am putut abtine si am facut gogosile aperitiv catare bine aratau.Am mai facut bulete bagheta umpluta tartine cu sunca si rosii umplute…ce sa zic ca s-a mancat tot.Toate retetele le-am gasit pe blog.Cat despre desert am facut un tort din blat cumparat si crema de zmeura+frisca+mascarpone+gelatina ornat cu alune de padure. Te pup si sa stii ca m-au ajutat retetele mult.Anca

  21. Sergiu

    Delicios…Imi vine sa ma apuc sa le fac acum la ora asta!:D

  22. CrystY

    Incerc de muuult timp sa ma ingras. Cred ca in sfarsit o sa reusesc. Sau poate din contra…..

  23. Teo, cate gogosele (aproximativ) ies din cantitatile din aceasta reteta?

  24. corry, sincera sa fiu habar nu am cate gogosele ies in total, cred ca depinde cat de mari le faci. eu am scos undeva la peste 50 de bucati 🙂

  25. Anonymous

    buna Teo
    o intrebare as avea si eu.
    Crezi ca sunt ok gogoselele umplute pt ziua ce o voi tine fetitei mele ? va face 5 ani….:)
    Eventual si niste snitele mici din piept de pui si bulete….
    te felicit pt retetele delicioase si foarte bine explicate.
    pupicei. Iulia, sibiu

  26. Anonymous

    Buna, Teo!
    Am dat recent peste blog-ul tau si nu mai ies de pe aici 🙂 Aseara am incercat si eu gogoselele si mi-au iesit, desi eram aproape convinsa ca nu o sa-mi iasa. Am folosit o punga in loc de cornet. Le-am facut totusi un pic cam mici, data viitoare le fac mai mari.
    Multumesc!
    Valentina

  27. Buna,
    eu vizualizez de ceva vreme blogul asta si trebuie sa recunosc ca am incercat multe din retele tale…esti super.
    dar referitor la reteta asta…credit ca este vreo problema daca le umplu cu crema dulce-asa ca un desert?
    merci

  28. diancik

    sunt nemaipomenit de gustoase… am ramas uimita, sincer, pentru ca nu ma asteptam ca asa simplu aluat sa fie atit de gustos, pur si simplu ti se topeste in gura. credeam ca nu mi se vor primi, dar totusi au iesit frumusele si micute 🙂
    eu le-am umplut cu: brinza de vaca amestecata cu un pic de nuci macinate + ceva cascaval dat prin razatoare. SUPER BUNE! mersi din suflet de recetele tale Teo… nu numai de aceasta ci de absolut toate…caci des le vizitez si incerc sa le si aduc la viata 🙂 pupici

  29. Anonymous

    VARAMEA ESTI TARE

  30. Buna, sa stiti ca am incercat si eu sa fac aceste eclere rotunde si mi-au iesit de minune. Nu mai aveam crema de vanilie prin casa si le-am umplut cu crema de caramel…..bataie la gura baietilor mei. Multumesc pentru idee.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.