Muffins cu banane si ciocolata

Reteta initiala de “Banana chocolate chips muffins” mi-am notat-o acum cativa ani de la Rachel Ray, o gospodina de pe Food Channel. Daca inca nu o cunoasteti pe Rachel si vreti sa va familiarizati cu retetele ei, care sunt foarte simple si usor de realizat, puteti vizita site-ul ei oficial www.rachaelray.com

Sa trecem la reteta de muffins, pe care am modificat-o pe ici pe colo si care pana la urma a iesit de Doamne-ajuta, iar briosele le-am luat cu noi in drum spre mare. (Da, acesta e motivul pentru care am cam lipsit in ultima vreme, am fost in concediu la mareeee)

Ingrediente:
– 2 banane mari foarte coapte (sau 3 mai mici)
– 75 gr de fulgi de ciocolata
– 300 gr de faina
– 110 gr de zahar
– un plic de praf de copt
– o lingurita sare
– o lingurita scortisoara
– 3 linguri de ulei
– 250 ml de lapte
– 1 ou mare
– 2 esente de vanilie

Amestecam cu mixerul ingredientele, mai putin bananele si ciocolata. Obtinem un aluat asemanator cu cel pentru clatite, insa mult mai gros. Dam bananele prin blender pentru a obtine piureul de banane. Incorporam apoi piureul in compozitia pentru muffins si dupa ce omogenizam bine, incorporam si fulgii de ciocolata. Punem hartiutele pentru muffins in forme si turnam compozitia pentru muffins, astfel incat 3/4 din forma sa fie plina. Le dam la cuptorul incins in prealabil, le coacem 30 de minute, la foc mediu. Ca sa fiti siguri ca s-au copt, nu strica sa faceti testul scobitorii.

Cam asta e reteta, ies 24 de bucati de briose sau muffins sau cum vreti sa le spuneti, sunt numai bune de impachetat pentru drum si copiii le-au devorat cu mare drag.

43 Comments

  1. LLAAVVIINNIIAA

    Arata foarte bine! De ce ziceai ca au iesit de ''Doamne ajuta!'' ?
    Consistenta e cea a pandispanului sau oarecum umeda si compacta (de la banane).
    Multumesc!

  2. micris

    Buna Teo! Imi place tare mult blogul tau si retetele tale minunate. Am si eu o intrebare: pentru ca nu am forma speciala, pot coace aceste muffins intr-o alta forma, cum ar fi forma de chec?
    Multumesc?

  3. Anonymous

    Buna Teo,
    arata super bine. Daca nu am tava cu forme, merge sa pun hartiutele pt. muffins direct intr-o tava normala? si inca o intrebare, fara scortisoara merge? nu prea ne place scortisoara.
    Te pup, Naty

  4. natalia

    Buna, poti s-mi spui te rog de unde ai luat formele de hartie pentru briose. Am si eu nevoie , please help 🙂

  5. Naty, cred ca se poate asa cum zici tu, doar sa ai grija cand pui aluatul in hartiute. Se poate si fara scortisoara, doar ca nu o sa mai fie asa aromate.

    Am scris cu ceva timp in urma un articol despre hartiute si forme pentru briose. Il poti citi aici

    • Gabrielle

      Buna,sunt delicioase,le-am facut de nenumarate ori…de fiecare data au iesit super la gust…dar tot de fiecare data se prindeau tare pe hartiute.Am incercat tot felul de artificii,am umezit cu apa,ba le-am uns cu putin ulei…tot se prind tare(ramane strat gros pe hartie din briosa).Ce nu stiu cu exactitate sunt gradele la care sa le coc,am incercat si la 190 si la 170(aici parca nu cresteau)…help me.Vad ca sunt preferatele casei,dar vreau sa elimin “prada” de pe hartiute si sa nu se mai inegreasca asa la fund.Multumesc

      • Si eu am aceeasi problema cu lipitul pe hartie. In rest sunt delicioase, foarte aromate de la scortisoara. O sa caut o alta hartie de copt si o sa fiu mai atenta la temperatura.
        Culmea e ca la o alta reteta de briose nu mi s-au lipit deloc 🙂

  6. In cutiuta pe care scrie rel sunt fulgii de ciocolata?
    Caut ca disperata fulgi din aia pt muffinsi. Daca zici ca da, acuma dau o figa pana la real. 😛
    Btw, arata dementiale briosele tale. Daca mai era nevoie sa spun ce e evident deja.

  7. Moniqs

    Buna Teo! Azi am incercat sa fac briosele cu banane si a iesit un fiasco total. Am respectat toate cantitatile, toate indicatiile si a fost imposibil sa le coc – se pare ca aluatul a iesit prea moale si umed. Asa ca au ajuns direct din cuptor la cosul de gunoi, nu as fi putut sa le mai salvez. Si inca ceva: 1 lingurita de sare mi se pare enorm! Poate vroiai sa spui un praf de sare.

  8. Moni, totul tine de banane, daca au fost prea moi atunci clar ca si compozitia a iesit la fel. Ce puteai face, era sa mai adaugi faina ca sa se mai lege compozitia…

  9. Moniqs

    Pai in reteta scrie sa fie foarte coapte (deci moi). Ale mele erau destul de tari. Cred ca problema vine de la lapte, am cautat pe net si nici o reteta de muffins cu banane nu are lapte (inclusiv cea a Nigellei). Si chiar daca ar fi cu lapte, e prea mult 250ml pt 300g faina. Nu-i nimic, am mai invatat ceva 🙂

  10. Eu am folosit ingredientele pe care vi le-am spus si au iesit FOARTE BINE.

  11. ovidiu

    oai… am facut si eu reteta si mi a iesit foarte aiurea!!! deci aluatul a iesit in interior ca si o coca!!! ori asa trebuie sa iasa de la banane ori nu este ok reteta!!! totul a fost identic cu ce scrie aici!!!

  12. Anonymous

    hey teo, si eu am facut aceasta reteta si e SUPPEEEERR!! merci. voi incerca sa fac toate retele cu briose. imi plac la nebunie. poate mai gasesti si altele. abia astept. spor la treaba

  13. Anonymous

    Oare cum ar fi fara banane?Trebuie sa mai compensez cu alt ingredient?Nu de alta da' bananele mele sunt cam prea coapte..aproape negre :))…mersi mult
    Cristina

  14. Anonymous

    Am facut sambata aceasta reteta. Rezultatul: DEZASTRU!!! Toate briosele au ajuns la cosul de gunoi!! am respectat reteta, in afara de cantitatea de sare, care mi se pare uriasa..am pus doar un varf de cutit..Pacat de bani, munca, asteptari inselate…Sorina, foarte dezamagita

  15. Anonymous

    N-are cum,mie mi-au iesit toate retetele lui teo,ori ai gresit undeva ori minti

  16. Anonymous

    foarte buna reteta, am folosit o forma de stea de silicon pt ca nu aveam formele din hartie, a iesit ca un chec a iesit superr in acest moment astept sa se coaca a doua tura, mersi teo

  17. Anonymous

    Azi am facut reteta de muffins impreuna cu prietenul meu. Au iesit cele mai bune muffins de pana acum.Nu ne-am mai putut opri din mancat!Excelente!Super retete Teo!Ioana-Viena,Austria

  18. Monalisse

    Draga Teo sa ne traiesti. Eu ma inspir numai de pe blogul tau. In casa miroase demential iar briosele sunt nemaipomenite. Iti multumesc!

  19. Anonymous

    Buna Teo, vreau sa pregatesc si eu mufine dupa reteta ta si nu stiu cat praf de copt sa pun. Eu nu locuiesc in Romania si aici praful de copt este ambalat diferit. Poti sa imi zici te rog ce gramaj are un pliculet?
    Mutumiri si mii de pupicei:)

  20. In loc de un pliculet de praf de copt, poti pune o lingurita.

  21. Teo,cati muffinsi ti-au iesit din compozitia de mai sus?

  22. Teodora

    Am si eu o intrebare 🙂 … am facut de trei ori aceste muffins si ne plac tare mult, dar foarte greu reusim sa dam jos hartia de pe ele. Si ne plac asa de tare ca pana ce o dam jos ne vine sa le mancam cu tot cu hartie :D. Imi poti da un hint, please 🙂

  23. Teodora, din pacate totul depinde de calitatea hartiei de copt 🙁 nici cand se racesc putin nu se da mai usor jos hartia?

  24. andradada

    Teo, la cate grade le-ai copt?

  25. Dora S

    Eu am o forma de 12 buc. Vad ca reteta e pt 24, am mai gasit una care-mi place tot la tine care e pt 18 buc. Nu stiu cum sa fac. Chiar daca reduc cantitatile la 1/2 cum impart un ou? Se poate sa impart compozitia finala in doua si a doua parte sa o folosesc cand se termina de copt prima tura? Multumesc! Am facut de 2 ori pana in prezent si mi-e ciuda ca tb sa caut retete in functie de nr formelor, nu dupa continut.

  26. Dora, nu conteaza ca ai tava de doar 12 bucati 🙂 compozitia care ramane o pui in frigi si cand e gata prima tura, scoti cupcakes-urile si pui din nou 2-3-4-5-6 cate ai 🙂

  27. Fimollina

    Tocmai le-am scos din cuptor si sunt superbe 😀 am avut emotii fiindca era foarte moale compozitia si am crezut ca n-o sa creasca sau n-o sa se coaca dar au iesit perfect si sunt delicioase. Multumesc Teo pt reteta, cu siguranta o sa mai fac iar maine le voi duce si colegilor 😀

  28. pana la urma cata sare trebuie? o linguritza sau un varf de cutit de sare? nu as vrea sa nu-mi iasa din cauza asta!

  29. CAMELIA

    am incercat si eu reteta dar au iesit aiurea de tot de ce zic asta?pt ca nu a crescut mai deloc iar interiorul a ramas moale ca si o crema.dar cred ca stiu unde am gresit.nu am amesteecat praful de copt cu faina si fiindca am mai adaugat 50ml apa ca nu am avut numai 200ml lapte=)) dar faza e chiar dc au iesit asa au fost foarte bune la gust:)
    ps: am mai adaugat 1lgt coaja de portocala si am exclus scortisoara-> bleach:))) aprecieri teo pt tot ce faci:)

  30. Teo,FELICITARI pt.toate retetele!!!
    Pare delicioasa reteta de muffins, eu abia acum am descoperit-o si vreau s-o incerc pt. juniorul meu,are 2 ani, asa ca intrebarea mea este: Se pot face fara fulgii de ciocolata?
    Multumesc si o zi fff buna!

  31. Multumesc mult pt.raspuns, chiar le voi incerca azi si revin cu impresiile.
    O Zi REUSITA!!!

  32. Draga Teo, aseara am pregatit, asa cum spuneam, reteta de muffins, sunt fffff gustoase,chiar daca au iesit maronii ca si cum as fi pus cacao( sigur de la scortisoara). Si inca ceva, s-au ridicat frumos dar cand s-au racit se lasasera putin.. Gustul conteaza insa, deci le voi repeta cat de curand … Multumesc pt. reteta si am mai multe in vizor pentru incercat in zilele ce urmeaza!
    Week-end super reusit cu familia!!!

  33. Teo, ce zici ar merge pe ele un frosting de unt de arahide si philadelphia?

  34. Buna Teo, Si eu am incercat aceste briose, si aceeasi problema o am si eu. Gustoase sunt fara indoiala, dar se lipesc de hartie, cu alte retete nu am pasit asa ceva. Sigur nu ii lipseste nimic reterei? Eu zic ca ar trebui pui unt, tu ce parerea ai?

  35. ramona

    Nu m-am uitat la comment-uri si am pus 1 lingurita de sare.Nu sunt foarte sarate .Pe viitor voi sti ca e doar un vf.de cutit. In rest aceeasi problema cu hartia.
    Multumim pentru reteta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.