Piure de avocado si pui

Inca o reteta pentru bebelusi, piure de avocado cu iaurt si carnita de pui. Reteta e ideala dupa 7 luni, din cauza carnitei de pui si a iaurtului, pentru ca avocado poate fi servit inca de la inceputul diversificarii. De altfel, nutritionistii pediatri americani il recomanda chiar pentru inceputul diversificarii, in locul cerealelor, insa personal nu l-am introdus decat dupa 6 luni.

De ce avocado pentru bebelusi? In primul rand pentru ca este un aliment foarte complex, care contine “grasimi bune”, ce ajuta la dezvoltarea fizica si cerebrala a bebelusului si in al doilea rand pentru ca este un aliment foarte bine tolerat de bebei datorita texturii cremoase. In caz ca nu stiati, avocado este considerat unul dintre alimentele perfecte, intrucat contine toate elementele nutritive de care are nevoie o persoana pentru a supravietui.

Pentru mamicile care sunt ingrijorate de continutul crescut de calorii al avocado-ului, e bine de stiut ca desi un fruct de avocado are in jur de 300 de calorii si 30 gr de grasime, este vorba de grasimi monosaturate, care scad nivelul colesterolului “rau” si protejeaza inima de bolile cardiovasculare. Avocado este si foarte bogat in fibre, deci recomandat pentru reglarea tranzitului intestinal, care poate fi problematic la unii bebelusi. Daca inca aveti dubii, intrebati pediatrul sau nutritionistul care se ocupa de bebe inainte de a-i servi avocado. Acestea fiind spuse, sa trecem la mini-reteta noastra.

Ingrediente:
– un avocado mediu
– 3-4 linguri de iaurt (iaurtul pe care il serviti in mod normal bebelusului)
– 100 gr de piept de pui

Fierbem carnea de pui la steamer, apoi o trecem prin robotul de bucatarie. Curatam avocado, ii scoatem samburele si la fel, il trecem prin robot. Punem apoi iaurtul, lingura cu lingura, pana cand obtinem o compozitie cremoasa, in functie de cum e obisnuit bebe sa manance. Pentru bebelusii care deja au dintisori si prefera bucatile mai mari, taiati carnea de pui marunt cu cutitul si pisati avocado cu furculita, nu e nevoie de robotul de bucatarie.

Cam asa arata piureul de avocado, pui si iaurt in forma lui finala. Bebele nostru il devoreaza de fiecare data si asta ma bucura foarte mult, mai ales ca nu e el cine stie ce gurmand (asta pentru ca INCA nu stie aprecia bucatele gatite de mamica lui :)) )

22 Comments

  1. Raluca

    Lasa, ca ei cresc mari asa de repede incat o sa-ti fie dor de varsta asta. si nu te supara ca acum nu mananca, ca asa era si cel mare al meu, si acum la 6 ani nu stiu cum sa-l mai opresc.cat priveste mancarea sanatoasa facuta in casa, felicitari ca o faci si oferi si altor mamici retetele, ca acum din pacate din lipsa de timp si inspiratie se cumpara prea multa mancare la borcanel.

  2. alison

    teo,ce masa minunata ai pregatit pt. bb!stiu cum e sa ai un bb ne-gurmand,asa am ajuns eu pe forumuri culinare la cautare de noutati,pornind de la un bb ce refuza la 3 luni si laptele…situatia nu e chiar roz nici acum…uite ca nu am stiut ca pot sa-i dau avocado,e o super-idee,in casa doar eu pap avocado,desi's decana la kg…dar,cum ai spus are grasimi bune!numai bine si spor in toate!

  3. Lacrima

    frumoasa reteta si simpla…seamana un pic cu guacamole 🙂
    te mai astept pe la mine Teo 🙂

  4. Florin

    Chiar ma interesa daca e bun de dat si la bebe. Daca mai aveti astfel de retepe pt puii nostri mici care vor mai mult mancare pasata la varsta asta frageda, va rog sa le dati publicitatii 🙂

  5. Anonymous

    buna!!
    arata foarte bine reteta si cred ca este si foarte buna,si prietena mea a facut un piure cu avocado si az si ca a papat bebe fff bine.al meu are 10 lunni si papa cam detoate,dar mai am o fata de 4 ai si 5 luni care este tare mofturoasa (mai degraba ii este lene sa manance mancare ca la dulciuri nu o intrece nimeni.)am aflat ca este o carte cu retete pentru cei mici de la 6 luni la 18 parca asa zicea o prietena dar pe nat am gasit una cam la 70 de lei si siincer mi se pare cam mult. stiti ceva ????

  6. oana-maria cuisine

    super happy face…hmmm ce pofta mi-ai facut…

  7. gabriela

    Buna,
    foarte bune retetele, bebe a fost incantata si eu ca ea mananca.
    Mi-au placut si celelalte retete Tortul Anastasia si papanasii au fost un deliciu ( dar nu am apucat niciodata sa-ti scriu si sa te felicit), acum o fac prt toate retetele pe care le-am incercat si au iesit fain.

  8. Anonymous

    Nu stiu de ce dc tot postati retete (mai ales pt bebelusi), nu specificati ca avocado poate deveni amar dc nu e desfacut cum trebuie.
    Pacat.

  9. Anonim, nu vad de ce ar deveni avocado amar indiferent cum este desfacut … Sau poate trebuie taiat cu cutit din aur intr-o zi cu luna plina! Daca tot te pricepi, ofera si explicatia stiintifica, sa intelegem si noi.
    Teo, reteta asta este minunata pentru bebei! Al meu o devoreaza! Multumim!

  10. Anonymous

    Eu am copt un avocado la cuptor cu tot cu coaja si a devenit foarte amar.
    E normal?
    Daca nu, ce as putea sa fac ca sa nu mai fie amar?

  11. Anonymous

    avocado nu se coace sau fierbe.se consuma crud.

  12. Anonymous

    Interesanta reteta, o voi face si eu cand voi avea bebe. Deocamdata fac exces de guacamole… :D. Ador acest fruct! Am patit-o cand l-am cumparat si nu era copt, miezul avea textura unui dovleac…
    A, nu se curata de coaja, ci se taie in 2, se scoate samburele (eu il lovesc cu lama cutitului si se prinde de cutit, apoi il scot), iar miezul se scoate de pe coaja cu o lingura. 🙂

  13. Anonymous

    bravo teo

  14. Copiilor mei le place mult avocado pasat in blender cu banana si mar, sau amestecat cu cereale de bebelusi si mar. La combinatia cu iaurt nu m-am gandit, dar o voi incerca. Multumesc Teo.

  15. Salut, Dana 🙂 sa imi spui daca le-a placut 🙂

  16. Gabriela

    am pregatit astazi reteta pentrul puiul meu si a fost succes total:) multumesc Teo!

  17. Gabriela, ce bine, ura ura! :*

  18. mirela

    coaja de la avocado o punem?

    • nu, nu o punem…scrie in reteta asa “Curatam avocado, ii scoatem samburele si la fel, il trecem prin robot. ” sa stiti ca e foarte obositor sa repet lucrurile pe care le-am scris atat de amanuntit in retete. Daca ati citi un pic mai atenti, nu as simti ca ma chinui degeaba sa scriu detalii si sa fac poze. Sper ca nu te-ai suparat, dar dureaza sa scriu si postez o reteta, sa dau toate detaliile, pentru ca apoi sa nu cititi si sa ma intrebati aceleasi lucruri, care se vad si in poze. Multumesc de intelegere!

  19. Teo piureul poate fi pastrat la congelator daca fac o cantitate mai mare max 3 borcanele? si ma intreb daca am putea sa punem cartof dulce in.loc de iaurt si putin usturoi..Multumesc

  20. Cristina

    La bebele meu nu i-a placut deloc aceasta reteta..nici mie ce-i drept..nici macar o lingurita n-a inghitit..a trebuit sa arunc

    • Nu toti copiii, la fel ca nu toti adultii au aceleasi gusturi culinare. Eu, de exemplu, nu iau nici o lingurita de cartofi prajiti 🙂 Asta este, am trecut si eu prin diversificare, stiu cum e sa arunci 2-3 feluri d epiure pana ii place unul dintre ele. Lui Luca i-a placut foarte mult si sunt sigura ca si altor bebelusi 🙂 Imi pare rau ca nu a fost pe gustul vostru, sper sa gasiti altceva care sa va placa mai mult 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.