Peste cu broccoli la cuptor

Am tot cautat metoda perfecta pentru a-i gati pestele lui bebe, astfel incat sa il accepte. Desi eram si inca sunt convinsa ca aparatul de gatit cu aburi este cea mai buna metoda de a gati retete pentru bebelusi, se pare ca retetele culinare preparate la aburi nu sunt pe gustul mancaciosului sef, care a refuzat vehement pestele fiert la abur.

Buni mi-a zis atunci: “acuma si tu, te astepti sa manance peste fiert, dar tu l-ai manca?” Nu, mai mult ca sigur ca nu as manca pestele fiert gol, fara condimente, fara marinata sau sosuri. In schimb, pestele la tava e una dintre retetele mele preferate. Asa ca, i-am facut si lui peste la tava si a mancat TOT!

Ingrediente:
– 1 file de peste alb (pangasius, cod, platica)
– 1/2 capatana broccoli
– 1 morcov
– 2 linguri de ulei de masline
– o cana cu apa
– o crenguta de cimbru (proaspat e de preferat, dar cum n-am avut, am pus uscat)

Am rupt broccoli in buchetele, am curatat morcovul si l-am taiat feliute, apoi le-am fiert la aparatul cu aburi, fierbandu-le insa numai pe jumatate. Apoi am asezat legumele intr-o tava pentru chec (orice tava de dimensiuni mici e foarte buna), deasupra am asezat feliile de peste, apoi am turnat amestecul de ulei si apa si am asezonat cu cimbru. Puteti condimenta cu verdeturi sau un catel de usturoi.

Dam tava la cuptor 30 de minute, pana cand pestele e facut si legumele sunt moi, apoi trecem mancarica prin blender, insa nu o tocam foarte marunt, pentru ca un bebe care mananca peste, dupa 9 luni, ar trebui sa se obisnuiasca deja cu mestecatul.

16 Comments

  1. Goldielocks

    Vad ca ai mare grija de bebe al tau,sa-ti traiasca!

  2. Delia

    Buna Teo,
    De ceva timp gatesc dupa blogul tau si sunt foarte incantata! Astazi am sa fac pentru bebelinele mele care au 10 luni (cred ca sunt de-o seama cu Luca, nu?) reteta asta. Abia astept sa le vad reactia. Eu nu le dau de foarte mult timp peste dar zilele trecute le-am facut o combinatie care le-a placut f mult: 1/2 file pangasius, un cartof mare, un miez de ceapa alba mica si pulpa unei felii de ardei gras galben, toate fierte la steamer si blenduite cu putina sare. A iesit f bun au mancat amandoua fara sa spuna pas. As fi mancat chiar si eu 🙂
    Pupam pe mami si pe Luca si multumim pt retete

  3. Anonymous

    Imi plac retetele si tot ce faci este delicios. Va rog sa nu mai folositi pangasius. Este foarte toxic si nici nu cred ca este peste :). I-am dat si eu copilului si il manca foarte bine. Intotdeauna mi s-a parut ca miroase ciudat. Intr-o zi am cautat pe internet si ce am gasit m-a ingrozit

    Puteti incerca cu alt peste file. Macroul este foarte bun 🙂

  4. Am facut reteta. Au mancat amandoua fetele foarte, foarte bine. Am mancat si eu cateva lingurite. E absolut delicios. O sa fac in week-end si pentru noi.

  5. Anonymous

    Broccoli – este o varza, deci pentru un bebe de 9 luni, mi se pare ca este prea greu a digera…

  6. Anonymous

    broccoli este o varza…..este una din cele mai sanatoase legume dp pamant….sa manance copiii la greu!!!!

  7. mihaela

    imi place brocoli la nebunie, bravo!

  8. Anonymous

    Ai atentie cand dai peste la bebelusi sau copii. Majoritatea pestilor din ziua de azi contin mari cantitati de mercur, care este foarte toxic pentru sistemul nervos al celor mici (mai ales ca ei sunt in dezvoltare). Doctorii americani recomanda ca cei mici si femeile insarcinate sa nu manance peste. Stiu ca pestele este foarte sanatos, dar tinand in cont mercurul, trebuie sa fim foarte atenti. Sunt sigura ca poti gasi mai multe informatii pe net, mai ales pe site-uri americane.

  9. 1. Ce mercur poate avea un pastrav sau un salau, ambii recomandati la bebei?! Macrou sau
    alt peste oceanic, da. De pangasius nu ma pronunt, nu m-am informat pentru ca oricum nu i-as da copilului alt peste decat cei romanesti.

    2. Broccoli este unul din alimentele cu care se poate incepe de la 4 luni… deci usor digerabil. In nici un caz nu se compara cu varza, care se poate introduce la 3 ani!

    Super reteta, Teo! Pupici!

  10. gabriela

    Buna Teo,
    Super retele tale pentru bebelusi (dar si celelalte), le-am incercat si bebe a fost incantata.
    Am incercat tortul anastasia si papanasii (si multe altele)care au iesit extraordinar
    Felicitari!

  11. buna Teo,azi am sa fac si eu aceasta reteta bebelusului meu care nu mai vrea sa manance ciorbita de nici un fel,revin cu comentarii.

    • …si cum am promis ca revin cu comentarii,iata-ma ca am revenit,pot sa spun ca este un deliciu aceasta reteta cu peste,am incercat-o de mai multe ori micutului meu care este un mofturos si a papat cu mare pofta,multumim frumos pt retete,o sa incerc cu mare drag si alte retete ale tale

  12. Mihaela

    buna am sa incerc si eu reteta ta sai dau bebelusului meu Luca de 8lunisoare sper sa manance ca el e un pic cam mofturos revin cu un rasp dupa ce ii prepar pupiki si sanatte.

  13. Daniel

    Pangasius la copilas???????

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.