Oua Benedict

Daca aruncati un ochi pe Wiki veti vedea ca sunt mai multe povestioare legate de originea acestei retete si mai multi doresc sa isi atribuie invetarea ei. Sincera sa fiu, nu stiu in ce masura conteaza asta, cat faptul ca undeva, cineva, s-a gandit sa puna pe o jumatate de English Muffin o felie subtire de sunca, un ou ochi fiert (ochiuri romanesti) si sos olandez. E ca si cum ai pune pe o felie de paine tot ce iti place tie cel mai mult si ai face un super-sandwich cu foarte mare priza la public. Personal, ii multumesc celui sau celei care au inventat combinatia din reteta de oua Benedict, am mancat pe cinste.

Ingrediente ochiuri romanesti:
– 2 oua
– 2-3 linguri de otet
– apa
– un praf de sare

Puneti apa la fiert, la foc potrivit, impreuna cu otetul si sarea. Spageti ouale, fiecare intr-un bol separat. Cand apa se apropie de punctul de fierbere, respectiv nu clocoteste, ci are multe “bule”, ca si in poza, e momentul sa adaugati ouale. Ouale se pun rand pe rand, incet, astfel incat galbenusul sa nu se sparga si abusul sa nu se imprastie.

Folositi o lingura de lemn, cu care sa trageti usor albusul peste galbenus, astfel incat ochiurile sa isi pastreze forma specifica, rotunda. Scoateti ouale din apa cu o spumiera si introduceti-le rapid intr-un vas cu apa foarte rece, pentru a opri procesul de fierbere. Albusul trebuie sa fie tare iar galbenusul in functie de preferinte, poate fi tare sau moale.

Ingrediente Oua Benedict:
English Muffins
– unt
– ochiuri romanesti
– bacon sau sunca (eu am folosit de Parma)
sos olandez

Taiati briosele in jumatate, incalziti-le putin in cuptor sau la microunde. Ungeti fiecare jumatate cu putin unt si puneti peste o felie de sunca, apoi oul si apoi sosul olandez.

E drept ca e ceva de lucru daca vreti sa faceti singuri toata reteta, dar eu zic ca merita. Nici un sos din magazine nu va fi ca olandezul facut in casa, la fel nici briosele englezesti. Cu putina rabdare puteti face niste oua Benedict absolut perfecte!

La final, va invit sa publicati retetele voastre pe www.gospodini.ro, site-ul gospodinilor si gospodinelor din Romania 🙂

7 Comments

  1. Off topic
    Buna ziua, am o mare rugaminte ! Ajuta-ma cu postarea pe blogul tau a mesajului de aici :

    http://yafa.unblog.fr/2010/01/22/pagina-pentru-ioana/

    Este vorba de fetita prietenei mele care are 17 ani si 2 forme grave de cancer =Carcinom scuamos nediferentiat cu proliferare celulara si in ganglionii latero-cervicali, fara a fi exclus insa si un posibil limfom de tip Hodgkin= . Le trebuie aproximativ 80 000 de euro ca sa mearga la o clinica in strainatate pt chimioterapie si alte tratamente.
    Daca se strang banii si ajunge acolo sansele de vindecare sunt de 97%.
    Ai un blog minunat pe care intra foarte multa lume, te rog ajuta-ma! Iti multumesc !

    Donaţiile pot fi făcute pe numele:

    Spahiu Laura
    Cod IBAN EUR: RO21RNCB05000834973 60002
    Cod IBAN RON: RO48RNCB05000834973 60001
    Cod SWIFT: RNCBROBU
    Banca Comercială Română – sucursala Sebastian

  2. http://www.aldovet.ro

    Intr-adevar ouale Benedict sunt excelente, mai ales intr-o Duminica dimineata friguroasa si mohorata cand nu ai chef decat sa stai in casa sa te uiti la tv sau sa te dai pe net.
    Cele mai bune le-am mancat la un restaurant de la Hotel Mariott. Era bufet suedez si nu ma puteam satura, cred ca am mancat vreo 6. Am incercat si eu acasa si nu stiu de ce dar nu imi ies
    Cu simpatie,
    http://www.aldovet.ro

  3. Anonymous

    ciao teo! fac oua romanesti de mult pt ca sunt dietetice dar niciodata nu reusesc sa le fac fromoase sa seene cu ochiurile…ba imi iese albusulla suprafata ba se sparge gabenusu…zi-mi te rog ce temperatura tre sa aiba apa? ca asa mi-e de pofta de reteta asta si cand ma gandesc ce prgenituri or sa-mi iasa mie…mai bine nu incerc. Anca

  4. Anonymous

    sunt excelente!!recunosc ca nu m-am harnicit pana acum sa le fac acasa, dar le-am pus gand rau pentru acest weekend!sunt foarte bune daca pui in loc de bacon niste somon afumat 🙂 Mihaela

  5. Anonymous

    cu siguranta apa trebuie sa clocoteasca putin,apa trebuie sa aiba min 100 de grade.mult succes

  6. Florin

    De vreo doua ori am incercat sa fac acest fel de ou. De fiecare data mi-a iesit imprastiat albusul, iar galbenusul moale asa cum imi place mie la un ou ochi, indiferent de modul de gatire. O sa mai incerc, nu am pus otet pana acum si din cate imi amintesc nu prea am tinut cont de apa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.