Pesto cu spanac si seminte de canepa

Trebuie sa recunosc: ideea initiala era sa fac un pesto in stil clasic, din busuioc si doar sa inlocuiesc uleiul de masline cu uleiul de canepa si samburii de pin cu semintele decorticate de canepa, dar in Cluj nu a fost o zi buna pentru busuioc proaspat, nu am gasit la niciunul din magazinele din zona mea, asa ca am facut un pesto mai special, din spanac tanar (baby spinach) si patrunjel.

Sincer? A fost unul dintre cele mai bune sosuri pesto pe care l-am facut vreodata si trebuie sa le multumesc pentru asta celor de la Canah, care mi-au pus la dispozitie produsele din canepa.

Ingrediente:
– 100 gr spanac tanar
– ½ legatura patrunjel
– ½ cana ulei de canepa
– 1 cana seminte decorticate de canepa
– 1 cana de parmesan proaspat razuit
– 3 catei de usturoi (2 daca sunt mari)
– sare dupa gust

Pentru reteta asta avem nevoie de un robot de bucatarie, care sa faca toata treaba in locul nostru. In primul rand, punem in robot spanacul si patrunjelul, pe care le pulsam cateva minute pana cand sunt perfect maruntite.

Masuram apoi o cana de seminte decorticate de canepa…

…si le punem in blender, peste spanac si patrunel, impreuna cu parmesanul si usturoiul. Mai pulsam putin.

Masuram apoi ½ cana (125 ml) de ulei de canepa

Pe care o adaugam in fir subtire peste sosul pesto, in timp ce robotul amesteca in continuare ingredientele.

Am servit pesto cu fusili, pentru ca imi place foarte mult cum sosurile de orice fel, nu doar pesto, se aseaza in spiralele pastelor. Delicios!!!

4 Comments

  1. ioana

    Draga Teo ,

    Sunt foarte incantata de toateretetele postate de tine , multe dintre ele le-am incercat si eu si au fost foarte apreciate.Am o intrebare : acest sos pesto, pe poate combina si cu alceva decat paste ? ..eu sunt la regim 🙂
    Multumesc ,

  2. Ioana, poti sa-l combini cu biscuiti sau paine prajita 🙂

  3. fatduck

    reteta asta e ca sa ne spalam pacatele dupa ceafa de ieri. miar daca ii pui seminte, simti ca maninci ceva, chiar de esti la regim.

    pentru cei ce nu exclud din dieta alcoolul, acum fac un gin tonic, bazat pe Tanqueray. Savurati-l cu incredere, dupa prima portie de pesto, sigur vi se va face foame in juma' de ora si veti navali iar peste castronul din frigider.

  4. Mmmmm…..gustos!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.