Vinete la cuptor

Una dintre primele retete pe care le-am pus pe blog a fost cea de vinete umplute, pe care am facut-o si refacut-o in foarte multe variante. Azi va prezint o varianta de post a uneia dintre cele mai iubite si incercate retete culinare de pe blog: vinete umplute, date la cuptor.

Ingrediente:
– 3 vinete
– 3 ardei grasi
– 2 cepe albe
– 300 gr ciuperci
– 3 rosii
– o mana de busuioc proaspat
– sare, piper
– 3-4 linguri de ulei
– 4 felii cascaval (vegetal pentru cei care tin post ortodox)

Am taiat vinetele in jumatate, pe lung si le-am scobit mijlocul. Am lasat cam 1 cm de miez pe langa coaja. Am tocat marunt cepele si ardeii, am pus uleiul la incins intr-o tigaie mare si le-am calit putin. Am tocat apoi si miezul de la vanata.

Adaugam miezul de vanata in amestec, apoi ciupercile taiate marunt. Le lasam sa se caleasca bine, amestecand din cand in cand. Spre final, cand legumele sunt aproape gata, punem si busuiocul tocat marunt si potrivim la gust de sare si piper.

Umplem vinetele cu amestecul de legume, punem deasupra feliile de rosie si cele de cascaval. Pentru ca nu toata lumea a vrut vinete fara carne, am pus pe 2 dintre ele si felii de sunca. Am asezat vinetele in tava tapetata cu hartie de copt si am dat totul la cuptorul incins la 200 de grade vreo 30 de minute.

Asa arata vinetele la final, se pot manca cu tot cu coaja si sunt extreme de aromate si sanatoase. Puteti inlocui legumele cu orice mai aveti prin camara: gulie, dovlecel, cartof dulce fiert etc. Sa va fie de bine!

14 Comments

  1. Ce onoare ca reteta mea de pe Bucataras sa fie recomandata de tine!!! 🙂

  2. Boabe de Cafea

    Arata minunat, Teo!
    CristinaKitty-Miresici

  3. Am facut o azi!!!a iesit superrrr:)sotul meu s a lins pe degete:D

  4. De-a dreptul delicioasa ! Ma intrebam daca pun la calit impreuna cu legumele, piept de pui, schimb radical gustul ? As vrea sa incerc reteta, imi plac foarte tare vinetele, dar sunca nu e pe placul meu, si nici lipsa carnii nu ma incanta..
    Imi dai mana libera sa fac cu pui ?:P

  5. AdinaCarla

    imi plac multe retete de pe acest blog …. chiar am facut cateva sintre ele…multumesc ca ai facut acest blog!
    un mic premiu la mine pe blog

  6. bibinelu

    Ce sa mai … bun, bun, bun si gata!!!

  7. a gatit si mama reteta in seara asta: cele mai bune vinete din toata lumea mea de vinete :)))

  8. am gatit impreuna cu mama aceasta reteta.diseara o gustam.abia astept.Multumim pt reteta!!!!

  9. Anonymous

    Am gatit si eu aceasta reteta si a fost delicioasa. Multumim!

  10. Corina

    Draga Teo, multumesc foarte mult pentru reteta. A fost suuuuper. Apreciata de toata lumea. Am pus branza de capra in loc de cascaval ca nu aveam si a iesit delicios.
    Multam fain,
    Corina

  11. mda..tocmai am terminat de papacit! esti cea mai tareeeeeee! multumim teo:)

  12. Alexia

    Tocmai am scos vinetele din cuptor si pot doar sa spun ca sunt fantastice, si singurul lucru diferit pe care l-am pus a fost marar in loc de busuioc.
    Yummi, nota 10 pentru reteta si abia astept sa incerc si altele si sa ma uimesc de ce poate iesi…
    Pupici!!

  13. MErci Mult pentru postare. Imi astept sotul de la munca cu mancarica buna.

  14. multumesc Teo ,delcioasa si fara carne .

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.