Dovlecei scazuti

M-am intors din scurta pauza sau mini-vacanta, cum doriti sa ii spuneti. Nu am fost plecati nicaieri, cel putin nu fizic, insa ne-am relaxat, aproape am terminat cartea, care a inceput sa primeasca o forma datorita lui Robert, graficianul cel mai talentat si mai drag dintre toti graficienii. Pentru cei care nu stiti despre ce vorbesc, in curand, speram noi, va aparea cartea cu retete de dulciuri, semnata Teo.

Pana una alta, ne intoarcem la ale noastre, respectiv una dintre retetele care au fost la mare cautare la noi acasa in perioada de post ce tocmai a trecut. Cu aceasta ocazie trebuie sa le spun un La Multi Ani cu drag, din toata inima, tuturor Mariilor si Marianilor.

Ingrediente:
– 3 dovlecei mari
– o ceapa rosie
– 2 rosii
– o legatura de marar
– 4-5 linguri de ulei
– 150 ml de apa

Curatam dovleceii de coaja si ii taiem bucatele mici, taiem ceapa marunt, apoi incingem intr-o craticioara uleiul si calim ceapa, amestecand cu o lingura de lemn sa nu se arda, pana se sticleste. Adaugam dovlecelul, lasam sa se soteze putin impreuna cu ceapa, apoi turnam apa, saram si piperam dupa gust si le lasam la foc mic amestecand din cand in cand.Separat, in apa clocotita punem rosiile si le oparim 1-2 minute, suficient cat sa le putem desprinde coaja.

Tocam marunt rosiile decojite si le punem peste dovlecel, adaugam apoi mararul tocat, amestecam tot bine bine si lasam totul sa fiarba la foc mic pana cand dovleceii sunt moi si apa a scazut aproape de tot.

Nu e nevoie sa puneti mai multa apa pentru ca dovleceii isi vor lasa oricum apa. In mod normal dovleceii scazuti pot fi o garnitura langa pui sau alte friptane, dar in perioada de post devine o mancare de sine statatoare. Sa va fie de bine!

16 Comments

  1. Sindy

    o bunatate ! Merita incercata ! Welcome back :*

  2. Sunshine

    Merita incercat…noi punem si o legatura de cimbru cand fierbe 🙂

  3. Anonymous

    Si eu fac asa dar mai adaug un pic de bulion si orez. Este o mancare de post extraordinara.

  4. Anonymous

    bine ai venit, mi-a fost dor de tine si de miracolele tale din bucatarie.

  5. gustos tare!asteptam cartea!

  6. Anonymous

    Buuuna rau, am o prietena care o face frecvent. Iti multumesc ca mi-ai amintit de ea. Tocami buna de luam la serviciu, sa innebunesc colegele.Eu abia am incheiat perioada de 2 ani de stat acasa cu Luca al meu.

    Bine ai revenit.
    Beatrice

  7. Michelle

    super..eu fac cu vinete..o sa incerc si cu dovlecei

  8. Anonymous

    o sa incerc si eu!!

  9. Anonymous

    ceapa calita?!

  10. Raluca Iacobita

    Teo, multumim pt reteta, o incercam azi in prima zi a postului mare.

  11. mandala

    Buna ideie mi-ai dat chiar ma gandeam cum sa fac ce doi dovlecei care ma asteapta sa-i gatesc !Multumesc !

  12. Diana

    Super interesanta reteta! Eu pur si simplu iubesc dovlecelul si tot caut idei noi cum sa il gatesc. Aceasta pare foarte buna! Iti multumesc! Si imi pare rau ca nu te-am gasit mai repede.:D…Succes in continuare in ceea ce faci!:*

  13. elemer

    acum este gata in cateva minute …..dupa cum miroase este super:)

  14. Elena D

    Acum o prepar sper sa iasa buna .Dar oare ar merge si puțin usturoi sau îi strică gustul ?

  15. O minunăție! Mulțumim tare mult pentru rețetă! Mă bucur tare mult că te-am găsit! Faci o treabă extraordinară, în ciuda tuturor greutăților pe care le întâmpini.
    Blessings!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.