Icre de post

Asta e reteta de vineri, pentru ziua de post. Am intarziat cu postarea ei pentru ca am avut tot felul de treburi, unele mai placute, altele mai putin placute si multe ramase nerezolvate. Seamana mai mult a icre rosii ca si aspect dar ca gust, chiar aduc cu icrele. Este vorba de o pasta pe baza de bulion si gris. Daca doriti sa iasa mai albe, puteti pur si simplu sa inlocuiti jumatate din cantitatea de bulion cu apa. Mie imi plac asa rosii si asa le stiu de cand eram mica “icre false” sau “icre de post”.

Ingrediente:
– 750 ml suc de rosii (am folosit bulion de casa)
– o cana de gris
– 200 ml ulei
– o ceapa mare
– sare si piper dupa gust

Reteta e penibil de simpla: punem la fiert sucul de rosii. Cand e aproape de punctul de fierbere adaugam grisul, in ploaie, amestecand pentru a nu se face cocoloase. Ne iese un gris destul de vartos, in care adaugam uleiul. Turnam uleiul incet, in fir subtire, mixand in continuu. La final punem ceapa tocata marunt, sare si piper dupa gust.

Gata icrele noastre, sau ma rog, un soi de pasta tartinabila, perfecta pentru tartine aperitiv, pentru un mic dejun bogat sau pur si simplu pentru o zi de post.

Sa va fie de bine!

7 Comments

  1. Atentie!!! Pentru zi de post cu dezlegare la ulei!

    Mira

  2. http://mamasiiubita.blogspot.com/

    Am uitat complet de reteta asta. Obisnuiam sa fac si eu icre de post, mai ales in postul Craciunului, cand ramaneam in pana de idei. Sunt foarte gustoase.

  3. Mihaela

    foarte bune icrele de post

  4. Anonymous

    cand pun uleiul cand se raceste amestecul sau cand e pe foc?

  5. Anonymous

    Tocmai am incercat si eu aceasta reteta f economica si rezultatul a fost mega gustos 🙂

  6. Anonymous

    ce combinatie ?!!!!gris pe paine….dietetica rau!!!//??

  7. doamne, ce blasfemie, cum am putut sa fac asa ceva :)) glumesc 🙂 am scris de la inceput ca e o reteta pentru un mic dejun bogat, nu dietetic. Daca tii post nu inseamna ca nu tre sa mananci nimic, zic 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.