Biscuiti puisor

V-am spus acum 2 saptamani ca urmeaza unul dintre cele mai dragute evenimente din familia noastra in 2010: botezul lui Tudor, primul nostru finut. Am pregatit un botez foarte frumos, cu multe surprize pentru invitati si parinti, dar mai ales o surpriza pentru voi. Insa despre asta vom vorbi maine. Pana maine, unul dintre preparatele de la botezul lui Tudor: biscuiti puisori.

Ingrediente pt cca 40 de bucati:
– 350 gr faina
– o lingurita praf de copt
– ¼ lingurita sare
– 220 gr zahar
– 120 gr unt la temperatura camerei
– 2 oua mari
– o lingura extract de vanilie
– 2 plicuri glazura instant cu aroma de lamaie
– colorant alimentar rosu si galben
– bobite de ienibahar

Spumam untul si zaharul, pana obtinem o compozitie pufoasa. E important ca untul sa fie moale, asa ca il scoatem din frigider cu minim o ora inainte de a incepe reteta.

Adaugam apoi ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Amestecati temeinic cateva minute, pana compozitia e bine legata.

La final adaugam faina, amestecata cu sarea si praful de copt.

Vom obtine un aluat omogen, destul de moale, pe care il impartim in 2 parti egale. Invelim fiecare parte de aluat in folie alimentara si dam pachetele la rece cel putin o ora inainte de a lucra cu aluatul.

Lucram pe planseta foarte bine tapetata cu faina si folosind un sucitor pe care, la randul lui, l-am dat bine cu faina.

Intindem aluatul in foaie subtire, de ½ cm si decupam puisorii folosind forme speciale pentru fursecuri. Sa nu va mint: formele mele nu au fost deloc pentru fursecuri, dimpotriva, sunt forme pentru prajirea ochiurilor de ou 🙂 Dar ce mai conteaza asta?

Punem biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt, fara grasime aditionala. Ii coacem 10-12 minute, in cuptorul incins la 160 de grade, pana sunt usor rumeniti pe margini.

Pregatim apoi grazura, dupa instructiunile de pe ambalaj. Luam 2-3 linguri de glazura pe care o coloram cu rosu.

In restul de glazura punem colorantul galben. Eu am folosit colorant alimentar gel, de la Wilton, care nu modifica in niciun fel consistenta glazurii.

De aici, treaba e simpla: lasam biscuitii sa se raceasca in tava, apoi ii dam prin glazura galbena. Folosind coada unei lingurite, coloram ciocul puisorilor cu glazura rosie si le lipim un ochisor din ienibahar.

Cam astia au fost puisorii care s-au integrat foarte bine in candy bar-ul pe care l-am organizat la botez. Dar despre candy bar, decoratiuni si multe alte povesti minunate, vorbim maine, da? Sa va fie de bine si mancati pusiorii fara mila, ca-s tare buni!

11 Comments

  1. abia astept ziua de maine!

  2. Foarte draguti puisorii. Eu am vazut mai demult ideea asta pe un alt blog dar erau ratuste si ii glazurase cu pudra de merengue ca sa evite albusul de ou crud din royal icing. Foarte buna ideea ta cu glazura la plic si colorantul, o s-o pun si eu in practica, dar trebuie sa fac ceva rosu ca n-am decat colorant gel de la Wilton rosu! Poate niste veverite, ceva 🙂 Multumim pentru sfat! Asteptam si celelalte idei!

  3. Raluca

    Suuuuper! Ce frumosi ti-au iesit! Si ce frumos e aranjata masuta!

  4. Anonymous

    de unde pot lua coloranti alimentari, in Cluj???

  5. Anonymous

    Despre Wilton: eu am comandat de pe ebay din UK, e mult mai ieftin cu transportul (cam 1 lira/culoare + vreo 2.5 lire transportul)

  6. Anonymous

    adorabili puisori!!!voi face si eu in week-end!abia astept sa vad ce alte bunatati ai mai pregatit scumpa TEO..

    Alexandra

  7. lorenabr

    Au iesit bestial 🙂

  8. Vanilla

    spunem te rog cum ai procedat cu comanda?
    vreau si eu sa imi cumpar dar nu prea stiu procedura….

  9. stie cineva adresa de e-mail a lui Teo?

  10. Melania

    Arata foarte bine! Cu siguranta sunt si gustosi!

  11. Anonymous

    miha, incearca la :

    i_am_cooking @ yahoo.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.