Conopida cu ton la cuptor

Conopida cu ton la cuptorRecunosc ca pana la reteta asta, nu am incercat niciodata combinatia de conopida cu ton. Insa e una din retetele culinare pe care am sa le repet cat de curand, mai ales ca ingredientele le am de cele mai multe ori in camara. In loc de conopida puteti folosi broccoli, sau si una si alta. Puteti inlocui tonul cu altfel de peste, carne de pui sau de ce nu, fara carne. Gustul e cu siguranta la fel de bun 🙂

Ingrediente:
– 500g conopida
– 2 conserve de ton (2x180g)
– 4 oua mari
– 200ml lapte
– 300g cascaval
– sare, piper dupa gust
– cate ½ lingurita de plante aromatice: busuioc, patrunjel, telina, cimbru
– o lingura unt moale

Mai intai si mai intai, taiem conopida in buchetele mici, pe care le fierbem 15 minute in apa cu sare. Dupa ce sunt moi, le scurgem bine intr-o sita si le asezam apoi intr-un vas termorezistent sau o tava unsa cu unt. Peste conopida punem tonul scurs de apa sau de ulei (eu am folosit ton in ulei).

Apoi batem ouale ca pentru omleta, impreuna cu laptele. Adaugam condimentele (aici lasati imaginatia voastra sa intre in joc si puneti nu doar ierburile aromatice de care va spuneam, ci orice fel de condiment care va place voua) sare si piper dupa gust. Dam cascavalul pe razatoare si amestecam 2/3 din cascavalul ras cu amestecul de oua si lapte. Turnam apoi totul peste conopida si ton si dam la cuptor 15 minute.

Dupa cele 15 minute, scoatem tava de la cuptor punem restul de cascaval si dam din nou la cuptor pentru alte 10 minute sau pana face o crusta frumoasa.

Lasam conopida sa se raceasca putin inainte de a o felia, pentru ca totul sa se aseze fain-frumos la locul lui. Cam asa arata la final, tonul nu s-a simtit foarte tare, asa cum am crezut initial, ci aromele s-au impacat foarte bine una cu alta si rezultatul a fost unul peste asteptari. Sa va fie de bine!

P.S. Daca v-a placut reteta propusa de mine nu uitati sa o dati mai departe prietenilor vostri, pe e-mail, twitter sau facebook folosind butoanele care apar imediat sub pozele cu rezultatul final. Totodata nu uitati de pagina mea de facebook unde aveti acces la continut exclusiv, unde aveti posibilitatea de a interactiona mai usor cu mine si poate chiar sa participati la concursurile organizate special pentru cei prezenti pe facebook.

7 Comments

  1. Elena Cojocaru

    Buna Teo! Este prima data când postez un comentariu….îmi palce foarte mult aceasta rețetă…o s-o încerc si eu cât de curând, dar cu broccoli. Am mai încercat de la tine și alte rețete când am fost în pana de idei :D….rețete care au fost apreciate de mine, dar și de soțul meu..și pentru asta iți mulțumim mult ca exiști și pentru noi! Bafta multa în continuare și nu uita ca peste tot ai o mulțime de admiratori care te vor susține în tot ceea ce faci!:)

  2. sunshine_baby90

    Conopida nu se inmoaie prea tare daca o lasi la fiert, in loc sa o oparesti cum se procedeaza in general? Sau asta e ideea, sa fie cat mai moale pentru ca atunci cand sta la cuptor sa se formeze o baza pentru restul ingredientelor?

  3. Anonymous

    Draga Teo,

    Sunt un mare fan al tau. Retetele tale sunt interesante.
    Fotografiile insa pot fi mai bune. Sunt convinsa ca ai putea sa le prelucrezi un pic. Nu au luminozitate buna si nu sunt foarte clare.

    Mult succes in tot ceea ce faci si felicitari pentru blog si prima ta carte!

    Andreea Mirescu

  4. Elena, daca incerci varianta cu broccoli, neaparat sa ne arati cum ti-a iesit. O poti publica pe http://www.gospodini.ro, iar eu promit ca o public la mine pe facebook 🙂

    Sunshine Baby, conopida trebuia fiarta 15 minute tocmai pentru ca trebuie sa fie mai moale, asa cum este si pasta de ton.

    Andreea, multumesc de sugestii!

  5. Anonymous

    Buna Teo…

    Spune-mi cam ce cantitate de lapte ai folosit in reteta?
    Multumesc

  6. 200 ml de lapte, am uitat sa trec la ingrediente. am adaugat acum:)

  7. Naomi Russell

    Delicioasa reteta, multumesc mult!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.