Cafea chocolate-orange

Cafea chocolate-orangeNu e niciun secret, cu siguranta v-ati dat seama deja: iubesc cafeaua! In vara a intrat in casa si in viata mea de bautoare de cafea sistemul de bauturi NESCAFÉ® Dolce Gusto® Circolo si ne-am bucurat de el in fiecare zi. V-am prezentat 4 retete de bauturi pe baza de cafea, erau toate bauturi de vara, bazate pe cafea rece sau chiar cafea inghetata.

Acum a venit momentul sa va arat alte 4 bauturi ce contin cafea NESCAFÉ® Dolce Gusto® Circolo, de data asta bauturi de iarna, perfecte pentru zilele reci, pentru sarbatori si….. surpriza! Vom folosi noul sistem automat pentru pregatirea cafelei: NESCAFÉ® Dolce Gusto® New Creativa.

Ce are deosebit acest nou aparat? E simplu: singurul aparat automat care îţi poate programa băutura pentru ziua următoare! NESCAFÉ® Dolce Gusto® New Creativa are un ecran LCD pe care iti prezinta toate cele 15 tipuri de bauturi pe care le poti prepara, de la Espresso Barista, Cortado, Caffe Lungo, Latte Macchiato Vanilla si pana la Nesquik pentru copii sau racoritorul Nestea Ice Tea. Iti alegi bautura pe care o doresti, dar si ora la care vrei sa fie preparata cafeaua. Asta inseamna ca dimineata, la trezire, poti avea cafeaua gata pregatita! Programarea este valabila pentru bauturile ce utilizeaza o singura capsula.

Si pentru ca vorbim de un sistem automat, va pot spune ca stie exact cum sa dozeze apa astfel incat cafeaua sa iasa perfecta. Totusi, ai si optiunea de a alege tu cantitatea de apa folosita si odata personalizata reteta preferata, o poti memora. Pe langa aceste uimitoare noi caracteristici, aparatul NESCAFÉ® Dolce Gusto® New Creativa pastreaza atributul care face sistemele de bauturi NESCAFÉ® Dolce Gusto® sa fie unice – presiunea profesională de 15 bari – care scoate ce este mai bun din cafea: gust intens, aroma bogata, crema fina. Mai multe informatii despre noul aparat si despre cum puteti intra in posesia lui, gasiti pe www.dolce-gusto.ro.

Ingrediente:
– 240ml cafea lunga (preparata din doua capsule Caffe Lungo)
– ½ portocala
– 3 lingurite banuti de ciocolata semi-amarui
– 3 lingurite zahar
– frisca si coaja de portocala pentru decor

Stoarcem jumatatea de portocala si punem sucul intr-un pahar inalt. Peste sucul de portocale punem banutii de ciocolata.

Apoi adaugam cafeaua fierbinte si amestecam pana se topeste ciocolata. Ornam bautura cu frisca si coaja de portocala si o servim, bineinteles, calda.

Trebuie sa fac o precizare: pentru 240ml de cafea lunga, trebuie sa folosim 2 capsule de NESCAFÉ® Dolce Gusto® Caffé Lungo, dintr-o capsula obtinem 120ml de cafea. Puteti sa folositi pentru reteta de cafea chocolate-orange si capsule de NESCAFÉ® Dolce Gusto® Espresso Barista, Cortado sau Espresso Intenso, atata timp cat la final obtineti 240 ml de cafea. Sa va fie de bine!

3 Comments

  1. Purple Cat

    Cred ca e delicios. Si eu ma gandeam sa-mi cumpar asa minunatie de aparat dar deocamdata sunt in dubii.

  2. VIVIANA

    Sa stii ca am si eu un aparat din asta si chiar e foarte util, cafeaua din capsule e de foarte buna calitate, iar preferatul meu ramane latte macchiato!
    Succes in continuare!
    Ps. urmarindu-te pe tine si blogul tau, am prins curaj si am incercat si eu aceasta experienta interesanta…de vreun an! Mersi!

  3. Purple Cat, de ce in dubii? te pot ajuta cumva? Eu sunt la al doilea aparat Nescafe Dolce Gusto si sunt foarte multumita de ele!

    Viviana, ma bucur foarte tare ca iti place aparatul! Sa stii ca pe site-ul lor am gasit arome de cafea pe care pana acum nu le-am gasit in magazine, deci merita incercate!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.