Stelute cadou

Stelute cadouVa spuneam nu demult pe facebook ca ar fi dragut daca anul acesta de Craciun am darui celor dragi cadouri hand-made, fie ca sunt gatite, fie ca sunt mesterite si v-ati aratat foarte incantati de idee, asa ca uite prima sugestie dintr-un lung sir: stelute cadou, facute din turta dulce si ornate cu fondant.

Acestea sunt stelutele pe care Luca le-a facut cadou copiilor care au fost la ziua lui, insa puteti la fel de bine sa le ornati in fondant rosu sau verde si sa le decorati festiv, in ton cu Sarbatorile de Iarna. Reteta pentru turta dulce o gasiti aici. Din aceasta compozitie am facut stelutele si o data coapte, am trecut la decorarea lor.

Ingrediente si ustensite:
– stelute de turta dulce
fondant de diferite culori
– forma steluta (de aceeasi marime sau putin mai mica decat cea folosita pentru turta dulce)
– pensula
lipici comestibil
sucitor de teflon
carioci alimentare

O data ce ati copt turta dulce, ati scapat de “greu” si puteti sa decorati turta dulce: intindeti fondantul (puteti pudra usor suprafata de lucru cu zahar pudra daca vi se pare ca fondantul se lipeste) si taiati stelute. Daca fondantul e prea tare sau vi se pare ca s-a uscat, ajunge sa il framantati putin si isi va reveni foarte repede. La fel ca si turta dulce, trebuie “incalzit” inainte de folosire. Apoi am folosit lipiciul comestibil pentru a lipi fondantul de turta dulce.

La final, am folosit cariocile alimentare pentru a scrie cate ceva pe fiecare steluta, in cazul acesta, numele sarbatoritului.

De Craciun, puteti de exemplu sa daruiti cate o steluta pentru fiecare din familie sau sa folositi stelutele cu nume pe post de name tag pentru ca musafirii sa isi gaseasca mai usor locul la masa. Dar nu e musai sa scrieti nume, puteti sa scrieti pe fiecare steluta urari de sarbatori sau de ce nu, sa folositi cariocile alimentare pentru a desena pe stelute, asta daca sunteti talentati in acest sens… la mine nu e cazul 🙂 Sa va fie de bine si abia astept sa va arat si restul ideilor de sarbatori.

One Comment

  1. Cristiana

    Mmmm, abia astept sa fie sambata, sa ma apuc de ele! am comandat deja fondantul! 🙂
    Te pupam!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.