Farfalle cu legume la cuptor

Farfalle cu legume la cuptor
Cel putin o data pe saptamana, in bucataria noastra trebuie sa fie executata o reteta cu paste fainoase, de orice fel, cu orice fel de sos, sau fara sos, sau salata de paste sau orice alta combinatie. Ne plac foarte mult si lui Luca la fel.

Ieri am gatit farfalle cu toate bunataturile pe care le-am avut in frigider si au iesit exceptionale! Aveam o capatana de broccoli care se cerea mancata si la carmangeria de unde cumparam noi de obicei au adus o sunculita ardeleneasca proaspata, care la fel, trebuia sa isi gaseasca locul in oala mea. Si am mai pus cateva legume din frigider, paste bineinteles, de data asta farfalle si a durat cam 45 de minute pana ne-am pus la masa.

Ingrediente pentru 6-8 portii:
– 300g farfalle sau alt tip de paste
– 3 linguri ulei de masline
– partea alba de la un fir de praz
– 250g sunculita taraneasca taiata bucatele (puteti folosi si sunca presata)
– o capatana de broccoli
– 300g mazare si morcovi congelate
– 300ml smantana dulce
– 2 oua
– 150+50g cascaval dat pe razatoare (eu am folosit Edam)
– condimente dupa gust: sare, piper, oregano, busuioc, rozmarin, arpagic, praf de usturoi

Mai intai si mai intai, punem apa cu sare la fiert in 3 oale incapatoare: intr-una oparim broccoli (din momentul in care fierbe apa, punem buchetelele de broccoli taiate marunt si le oparim 2-3 minute), in alta fierbem mazarea si morcovul, cam 4-5 minute si in alta fierbem pastele dupa instructiunile de pa ambalaj. Apoi, in tigaie am incins uleiul de masline, in care am calit prazul si sunculita, pe care le-am condimentat cu de toate. Separat, intr-un bol imens, am amestecat smantana dulce, ouale, 150g de cascaval razuit si verdeturi dupa gust.

Peste amestecul de branza am pus morcovii, mazarea, broccoli, pastele si sunculita prajita cu praz. Am amestecat tot bine bine si am pus intr-un vas termorezistent, uns cu putin unt. Am incins cuptorul la 180 grade Celsius si am dat tava la cuptor 30 minute.

Apoi am scos, am pus deasupra restul de cascaval si cateva rosii cherry si am dat din nou la cuptor, de data asta la 200 si am mai lasat 10 minute pana cascavalul s-a rumenit.

Nu prea am avut rabdare sa se raceasca, asa ca le-am mancat aproape fierbinti si au fost extraordinare! Miros foarte bine de la atatea legume si ierburi aromatice, iar sunculita afumata a dat un plus de aroma si gust. Vi le recomand cu drag, mai ales voua, mamicilor, pentru ca e una din modalitatile prin care cei mici mananca legume fara sa strambe din nas si inca un lucru: puteti inlocui pentru cei mici smantana dulce cu lapte, pentru o varianta mai light si paste integrale in locul celor normale. Sa va fie de bine!

13 Comments

  1. Anonymous

    Scrie in reteta "peste amestecul de branza am pus morcovii …" intrebarea e care branza, ca nu o vad un lista de ingrediente? As vrea sa fac reteta, de asta intreb.

  2. Salut. Ma refeream la amestecul de ou, smantana si cascaval 🙂

  3. Bravo Teo, arata apetisant. Si pozele tale devin mai bune pe zi ce trece! Multumesc!

  4. executat! mancat! adorat!
    au fost f primavaratice, numai bune pentru 1 martie. incredibil a fost ca si piticul de 3 ani jumate, a ras tot ce era in farfurie, fara proteste. eu trebuie sa recunosc ca am zambit sceptic cand am citit ca "e una din modalitatile prin care cei mici mananca legume fara sa strambe din nas", gandidindu-ma ca nu ai cunoscut inca nasul lui fi-miu. ei bine, a fost inca o surpriza placuta. multumim!
    o primavara frumoasa plina de idei (pentru retete si nu numai…) bune!

  5. Ana, Ralu, va multumesc si cel mai mult ma bucur cand retetele sunt apreciate cu acelasi drag cu care le gatesc eu 🙂

  6. monica

    buna, Teo! Cu ce as putea inlocui arpagicul daca nu il am la indemana?

  7. Ramona

    Suuuper gustoasa!… A placut la toata lumea!
    Multumesc frumos Teo pentru aceasta retea si pentru toate celelalete rete pe care le-am incercat si au iesit minunat de bune!:)

  8. Smantana dulce este lichida sau pot pune si smantana normala grasa?

  9. Super delicioase pastele acestea. Eu am înlocuit șunculița cu piept de pui, dar au ieșit foarte bune. Toți musafirii au fost încântați. Și prepararea nici nu a durat așa de mult pe cât ma așteptam.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.