Paste scoici umplute gratinate

Paste scoici umplute gratinate
In bucataria noastra, retetele cu paste sunt la mare cautare, de aceea am camara mereu plina cu diverse sortimente de paste si le gatesc in toate felurile posibile si imposibile. Dar cum lasagna este una dintre favoritele noastre, imi place sa fac retete care sa semene cu lasagna dar sa nu fie chiar reteta clasica. Am primit de la Corina niste scoici (asta dupa ce mi-am dat cu pumnii in cap cand am gasit paste scoici la Auchan si nu le-am cumparat dintr-un motiv pe care nici azi nu il inteleg) si le-am folosit repejor la o reteta pe cat de aspectuoasa, pe atat de simplu de realizat.

Ingrediente:
– 20 paste scoici mari
– o ceapa rosie mica taiata marunt (1/2 dintr-o ceapa mai mare)
– 2 cepe verzi tocate marunt
– ½ ardei gras rosu taiat cubulete
– 500g carne tocata
– 4 linguri masline verzi foliate
– un morcov dat pe razatoare
– 300ml sos pentru paste (sau passata de rosii)
– 200ml smantana dulce
– 100g cascaval dat pe razatoare
– 2 linguri ulei de masline
– sare, piper, ierburi aromatice dupa gust

Mai intai am fiert scoicile dupa indicatiile de pe pachet, in multa apa cu sare. Este important ca pastele sa fie al dente, respectiv sa ramana putin tari, ca sa puteti musca din ele si nu sa le fierbeti prea tare, pentru ca se rup. Le-am scurs apoi cu multa apa rece si le-am lasat sa se odihneasca pana am pregatit umplutura.

Am calit in ulei de masline ceapa rosie si ceapa verde, cam 1 minut, apoi am pus ardeiul si le-am calit impreuna pana ardeiul a devenit moale. Am pus carnea, am condimentat cu sare, piper, oregano, busuioc, cimbru, am amestecat bine si le-am lasat sa se caleasca impreuna cam 15 minute la foc mic, sau pana carnea a fost facuta (pe gustate). Am pus apoi masline, morcovul si sosul de rosii, am amestecat si le-am mai lasat 5 minute pe foc, sa se intrepatrunda aromele.

Am pregatit un vas termorezistent, pe care l-am uns cu unt si cu ocazia asta am incins si cuptorul la 200°C. Pe fundul vasului am turnat jumatate din cantitatea de smantana dulce (smantana pentru gatit), peste care am asezat scoicile, umplute cu amestecul de carne.

Peste scoici am turnat restul de smantana dulce si am presarat cascavalul dat pe razatoare. Toata treaba asta a mers la cuptor, unde a stat cuminte cam 20-25 de minute, pana cascavalul s-a rumenit frumos.

Daca nu gasiti paste scoici, nu-i niciun bai, puteti folosi orice alte paste care se pot umple sau puteti pur si simplu sa folositi orice paste si sa puneti in tava smantana dulce, apoi pastele, intr-un strat subtire, apoi sosul, alt strat subtire de paste si la final restul de smantana dulce si cascavalul. Numai imaginatia voastra e limita! Sa va fie de bine 🙂

6 Comments

  1. Wow ce super frumos arata! duminica frumoasa

  2. Teo imi place de tine de mor!!!! Cum vorbesti despre mancare se vede ca esti mare fana( ca si mine de altfel) si pozele…oh…pozele…lesini cand vezi, numai la mancarea buna ce-o faci te gandesti o data ce vezi pozele.
    Ma bucur ca ai investit intr-un aparat performant, ai investit de fapt in noi fanii tai.
    Imi place de tine rau de tot si iti incerc foarte multe retete. Iti doresc tot binele din lume!

  3. Ella blog"s

    c tare e aspectul blogului super site

  4. The Wandering Oltean

    Arata extaordinar!! Mi s-a facut foame 🙂
    Pozele sint fantastice

  5. Chiar arata super bine!

  6. Draga Teo, arata minunat! Ce fel de carne tocata ai folosit?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.