Tacos

Tacos
M-am bucurat ca un copil cand am gasit in sfarsit coji pentru taco, vandute individual, nu in seturile pentru tacos! Asa ca le-am cumparat fara sa clipesc si am facut una dintre cele mai delicioase mese din ultima vreme…sau cel putin asa mi s-a spus, pentru ca eu, fiind la dieta, nu m-am bucurat de masa asta. E destul de greu, sincera sa fiu, sa gatesc tot felul si sa nu mananc din ele, dar asta e… baba sufera la frumusete!

Pana incepem sa pregatim reteta efectiv, o sa facem amestecul de condimente pentru taco, sau taco seasoning, pe care nu il prea gasim gata de cumparat (decat cu un noroc fantastic sau pe net) dar pe care il putem prepara noi foarte simplu. Pentru taco seasoning avem nevoie de:
– o lingura praf de chili (mai iute sau mai putin, in functie de preferintele voastre)
– ½ lingurita praf de usturoi
– ½ lingurita fulgi de ceapa (sau chives/arpagic)
– ¼ lingurita fulgi de ardei (chili flakes)
– ½ lingurita oregano uscat
– ¼ lingurita paprika (boia mai dulce sau mai picanta)
– 1 ½ lingurita cumin
– o lingurita sare
– o lingurita piper negru proaspat macinat

Toate ingredientele le gasiti in magazine si tot ce aveti de facut e sa le dati prin rasnita impreuna sau se le amestecati bine intr-un mojar. Rezultatul va fi un amestec de condimente foarte aromat, care da carnii (mai ales celei tocate) o aroma deosebita. Eu il folosesc si pentru carnea la gratar 🙂

Si dupa ce avem amestecul minune de condimente, putem face tacos!

Ingrediente pentru 12 tacos:
– 12 coji pentru tacos
– 500g carne tocata de vita
– o ceapa mare tocata marunt
– un ardei gras rosu taiat cubulete
– 300ml sos pentru taco (pe asta il gasiti in hypermarket, la raionul de produse internatioanale sau la sosuri)
– o lingura amestec de condimente pentru taco
– 2 rosii mari tocate marunt
– ¼ salata iceberg taiata fasii
– 100g cascaval Cheddar dat pe razatoare

Intr-o tigaie antiaderenta (eu folosesc tigai ceramice) punem carnea, fara grasime si amestecam pana se rumeneste si se marunteste. Cand carnea isi schimba culoarea, punem ceapa si ardeiul (daca nu folositi carne de vita, ci o carne mai grasa, scurgeti grasimea in exces inainte de a pune legumele) si punem din nou tigaia pe foc, amestecand pana legumele sunt moi si ceapa este translucida. Adaugam apoi sosul taco si amestecul de condimente si putina sare. Amestecam totul si punem tigaia la foc mediu, 10 minute, sau pana amestecul clocoteste si aromele se intrepatrund. Luam de pe foc si umplem fiecare coaja de taco pana la jumatate (veti vedea ca amestecul va ajunge la fix), apoi le asezam intr-o tava sau un vas termorezistent si le coacem 10 minute in cuptorul incins la 160°C .

Cand scoatem tacos de la cuptor, cojile trebuie sa fie usor rumenite iar amestecul de carne sa aiba o crusta. Punem in fiecare taco rosii tocate, salata iceberg si cheddar dat pe razatoare.

Noi am servit tacos alaturi de smantana si ardei jalapenos, insa la fel de bine puteti sa ii serviti cu salsa, guacamole, salata etc. Nu va mai povestesc despre ei, va las cu pozele de final si astept impresiile voastre 🙂 Sa va fie de bine!

17 Comments

  1. Arata minunat! Puteti sa ne dezvaluiti de unde ati cumparat cojile pentru taco? Si eu sunt la dieta, dar as vrea sa-i rasfat pe sot si copii cu deliciul preparat de dvs.!
    Multumesc!

  2. juazzshop

    Ar fi super daca ai posta si niste retete dietetice, chiar daca nu spectaculoase sau complicate. Ne-ar ajuta pe multe, vine vara si trebuie sa mai dam jos- 2-3 kg. Iar cu dietele astea cu mancare fada, fara aspect, gust,e greu, creeaza frustrari. Off! nu stiu de ce am intrat pe blog ca numai rau imi fac cand vad asa ceva…as musca din monitor :))

  3. Alice Kitchenette

    Ador acest fel de mancare foarte bun si foarte aromat. Superba prezentarea! Mi s-a facut o poffffttttaaaaa

  4. buna, scumpa noastra clujeanca Teo. Sunt Anca, tot din Cj si sunt alaturi de tine, si eu tin dieta si mi-e foarte greu sa ma abtin de la unele bunatati, dar asta e. Am o intrebare: unde ai gasit foi de tacos la bucata? Te pup si iti urmaresc cu tare mare placere retetele si "aventurile" .

  5. Gastronom

    Teo, te felicit ! Sunt cititoarea ta cam de doi ani, de cand te-am descoperit si nu pot sa nu remarc cat de mult ai evoluat in construirea acestui blog culinar si cat de mult te-ai perfectionat in ceea ce faci ! Rezultatul muncii tale e cat se poate de incantator si ma refer atat la retetele propuse de tine, cat si la modul de prezentare. Esti minunata !

    Din pacate, acum eu nu mai pot pune in practica multe din retetele tale (desi mi-ar fi placut foarte mult, insa incerc sa mai adaptez unele retete), fiindca am inceput de 3 luni dieta Montignac, cu rezultate foarte multumitoare (am slabit deja 9 kg). Nu stiu daca asta e si dieta pe care o urmezi tu, dar m-am gandit ca ar fi interesant si pentru alti cititori ai blogului sa existe o rubrica aparte cu retete dietetice. Pe mine, una, m-ar interesa foarte mult sa gasesc pe blog retete care sa ne ajute sa slabim, mai ales ca vine vara si toata lumea isi doreste sa arate bine la plaja ! Sper ca vei gasi interesanta propunerea mea. Indiferent ce vei hotari, te voi citi in continuare cu mare drag ! Te imbratisez si-ti doresc in continuare mult succes !

  6. Flo, de la lidl le-am luat 🙂

  7. Alice, multumesc mult! :*

  8. Gastronom, multumesc din suflet! Nu stii cat ma bucura cand oamenii observa schimbarile pe care le-am facut, nu doar in aspectul blogului ci si in poze, ingrediente folosite, stil dee gatit etc. Mi-ai facut ziua mai frumoasa cu al tau comentariu!

    Cat despre Dieta, eu tin Dukan, sunt abia la inceput, deci nu prea am ce reteta sa va arat, dar cand intru la etapa de croziera, unde mai pot combina ingrediente, o sa pun si retete de dieta. Te pup si multu inca o data dde comentariu!

  9. Juazz, promit sa pun si retetele de dieta in curand 🙂

  10. S.Sasha

    E ora trei noaptea şi eu bălesc la tacos. Great job!

  11. Alexandra

    Buna Teo,
    Imi poti spune te rog daca, dupa ce ai copt in cuptor cojile de taco, acestea raman crocante? SI daca da, nu este incomod sa le mananci? 🙂
    Multumesc

  12. Mulţumesc mult pentru reţetă, Teo! Am încercat-o săptămâna trecută şi a ieşit demenţială, eram împreună cu verişoara mea şi nu ne venea să credem ce nebunie mâncăm. Carnea era atât de bună încât ce nu a încăput în tacos am mâncat cu linguriţa 🙂 Oricum, au fost companionii ideali pentru un film văzut pe dvd, alături de o carafă mare de sangria (ok, am cam dat-o fusion aici, dar s-a potrivit de minune combinaţia).

    You rock!

  13. … yummy!

  14. Arata super de tot!!

  15. Acum cateva luni mi-am descchis si eu blogul meu culinar. Dupa ce am terminat de facut retele pe care le stiam deja si cand am inceput sa ma ‘aventurez’ in bucatarie am inceput sa caut diferite retete si mereu ajungeam pe blogul dvs care este unul foarte foarte reusit! Va admir foarte mult si sper ca intro zi si blogul meu sa fie la fel de bun ca al dvs!

    Va pup!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.