Lasagna super-rapida cu ricotta

lasagna cu ricotta

Dragii mei mafioti (am stabilit in postarea trecuta, cand va invitam in clanul Lasagne Asasine ca va spun mafioti cu cel mai mare drag din lume si ca e chiar o onoare sa fiti alaturi de mine, da?) pentru a va da un imbold sa puneti mana pe pastele fainoase Hutton si sa faceti cea mai mafiota lasagna ever, m-am gandit sa va arat cum fac eu o lasagna foarte rapida si una dintre cele mai delicioase din tutto il mondo, mai ales daca va place ricotta. Daca nu va place, o puteti inlocui cu urda sau chiar cu branza de burduf, ideea e ca e foarte simplu de realizat si ca e super consistenta, o tava hraneste si cea mai infometata famiglia 🙂 Se face repede pentru ca nu ne mai incurcam cu sosul bechamel si taiem din timpul de preparare folosind sos pentru paste gata facut! Recomandarea mea este sa folositi un sos simplu, sos de rosii cu busuioc, sa nu va complicati cu sosuri nu stiu de care, pentru ca un sos cu busuioc si legume este mai mult decat suficient.

Cat despre pastele Hutton, recunosc ca le-am folosit pentru prima data si am fost placut impresionata, foile de lasagna s-au comportat exemplar, fara a fi fierte inainte si si-au pastrat bine forma, straturile din preparatul final s-au vazut foarte foarte bine 🙂 Asa ca, daca vreti sa pregatiti reteta asta si sa participati cu ea in concursul “La pasta di tutte le paste” organizat de Hutton, sunteti cei mai liberi sa o faceti si eu, Teo, The Godmother aka Nasa clanului Lasagne Asasine chiar va incurajez sa o faceti. Toate detaliile despre concurs le gasiti AICI 🙂

Ingrediente pentru 8 portii:
– 12 foi lasagna
– 2 borcane a 400g fiecare sos pentru paste
– 500g ricotta
– 200+100g mozzarella data pe razatoarea mica (100g le lasam deoparte)
– 700g carne tocata (eu am folosit amestec de vita+porc)
– 3 linguri ulei de masline
– o ceapa mare tocata marunt
– sare, piper, busuioc, oregano (dupa gust)
– condimente pentru carne tocata (dupa gust)

lasagna cu ricotta

Inainte de a trece la treaba vreau sa va anunt ca saptamana viitoare o sa postez retetele pentru mix-urile de condimente pe care le folosesc, pentru carne dde pui, pentru peste, carne tocata etc pe care le prepar in casa si care sunt mia bune decat orice am putea cumpara din plic 🙂 Acuma sa trecem la lasagna noastra. Mai intai si mai intai, incingem cuptorul la 180°C si ungem cu unt o tava termorezistenta, a mea are 20×15 cm. Incingem apoi uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare si calim ceapa, pana devine translucida. Nu uitati sa puneti un pic de sare, va scaote apa din ceapa si ne ajuta sa nu o prajim pre tare. Cand ceapa e translucida, punem carnea tocata, pe care o amestecam bine cu lingura de lemn si incercam pe cat posibil sa rupem bucatile mari si sa avem o carne tocata uniform prajita. Pana carnea e la prajit, punem ricotta intr-un bol mare si folosim unealta pentru facut piuree (cum s-o numi unealta asta, zau ca nu stiu) pentru ca sfarma ricotta si a o face cremoasa. Peste ricotta cea cremoasa, punem mozzarella data pe razatoare, amestecam bini bini bini bini bini di tat (iertati-ma, dar nu m-am putut abtine) si condimentam cu sare si piper dupa gust.

lasagna cu ricotta

Cand carnea tocata e aproape prajita (dureaza cam 10-15 minute la foc mare toata treaba asta), punem sosul de rosii, din care lasam deoparte cam o cana. Amestecam bine, condimentam cu sare, piper, condimente pentru carne tocata, busuioc, oregano, toate dupa cum ne dicteaza papilele noastre gustative. Din sosul de rosii care ne-a ramas punem jumatate pe fundul tavii pregatite si il intindem bine cu lingura. Punem apoi 4 foi de lasagna (sau cate sunt necesare pentru ca tava sa fie bine tapetata) Urmeaza apoi 1/2 din sosul de carne. Nivelam totul la boloboc, da?

lasagna cu ricotta

Apoi urmeaza ½ din crema de ricotta cu mozzarella si alte 4 foi de lasagna. Alt strat de carne, alt strat de ricotta, ultimele 4 foi de lasagna. Deasupra punem restul de sos ramas si cele 100g mozzarella pe care le-am tinut deoparte. Dam la cuptor 30 min sau pana lasagna e rumenita frumos si furculita intra usor prin toate foile de lasagna.

lasagna cu ricotta

Daca o lasati sa se raceasca putin, se taie mult mai usor, adica isi va pastra si forma. Daca nu aveti rabdare, puteti sa va infigeti cu furculita direct in mijlocul tavii, cui ii si pasa, ca e lasagna voastra delicioasa si o mancati fix cum vreti voi! 🙂 Sa va fie de bine si spor la concurs! Sper ca un reprezentant al clanului nostru sa fie invingator si sa petreaca un weekend mega-mafioso in Sicilia!

Ca un reminder, acesta e regulamentul concursului:

– Trebuie sa gatiti o reteta de lasagna si sa ii faceti o fotografie originala, in care lasagna voastra asasina sa se vada foarte bine (si cu cat e mai aspectuoasa, cu atat veti primi mai multa onoare din partea clanului, veti creste nei ochii del capo Teodora si implicit veti primi mai multe like-uri asasine in aplicatia Hutton)

– Titlul fotografiei trebuie sa fie o scurta descriere a preparatului vostru crimnale de bun si neaparato trebuie sa contina tipul de pasta folosita (de ex: Lasagna cu pui si ciuperci)

– Intrati pe pagina de Facebook a pastelor Hutton si dati cu incredere un LIKE

– Incarcati poza voastra in aplicatia Hutton de pe pagina de Facebook

– Strangeti cat mai multe like-uri asasine!

lasagna cu ricotta

lasagna cu ricotta

lasagna cu ricotta

lasagna cu ricotta

lasagna cu ricotta

9 Comments

  1. Fata draga, daca pana azi nu am stiut ce sa prepar in weekend ptr mia famiglia 😀 acum sunt fff hotarata! Imi place mult ideea si abea astept sa incerc reteta! Mersi, te pup!

  2. Teo… tu nu mă lași să dorm nopțile! Stau cu ochii în gură și te urmăresc la tv, torturându-mă singură cu poftele! Dar stau pentru că ești simpatică, vorbești mult și ai acel accent care îmi place tare!
    Te pup și mă apuc de lasagna… sper să îmi iasă! Dacă iese o să mă dau mare pe blog și pe facebook, ca să îmi torturez prietenii! 🙂

  3. Georgi

    Am murit si am ajuns in rai! doamne cum arata! Si simplu de facut! Bun!
    Eu am sos de rosii facut in casa,cu rosii din gradina mea..o sa fac si eu 😀

  4. Buna Teo,
    Arata bine. Se poate face si fara ricota?
    Ai putea posta un meniu pe fiecare zi?
    Merci

  5. draga Teo..mereu mi a placut blog ul tau si il urmaresc mai in fiecare zi..de cativa ani! toate retetele tale p care le am incercat MI AU IESIT! si eu nu le am cu bucataria..asta pt k explici fffffff clar si pozele sunt f sugestive!
    reteta asta am facut o azi si mi a iesit fff buna!!! e intr-adevar, f satioasa!am mancat 4 oameni din ea..si tot mai am jum d tava! Nu am avut rabdare sa s raceasca..si am mancat imediat c am scos o din cuptor!:))..se intindea mozarella asa fain..si..yummy :).Eu nu am gasit foi d lasagna si am pus foi d placinta d la LINCO…merge super!!!! ca s destul d groase si cantitatea din paket e exact cat a trebuit pt vasul meu yena! adik..au iesit exact 12 foi .Deci…se poate folosi asta k alternativa..eu data viit cand o sa fac ( pt k o sa o repet cu sigurantza)..o sa fac acelasi lukru..si o sa o mai personalizez putin..cu usturoi si putina boia sa fie un pik iute..dar doar un pik.
    o seara buna iti doresc:*

  6. Buna Teo,
    sunt o fana a ta din Germania si astazi am gatit lasagna cu ricotta. A iesit extraordinar. Ai avut dreptate este f rapid. O singura intrebare am, si anume: in poza cu ingrediente eu vad si un castronel cu cascaval ras. Insa in reteta nu pomenesti de asa ceva. Eu am folosit totusi si cascaval atat in ricotta cu mozzarella cat si deasupra lasagniei. O fi bine, nu o fi? 🙂 A iesit de nota 10. Daca ai vreun sfat il astept cu mare drag.
    Pupici din Germapania 🙂

  7. Ce mai minunatie de reteta. Lasagna de orice fel este preferata mea. Pacat ca se prepara atat de greu!

  8. Roxana

    Fabuloasa reteta, chiar daca e o mica bomba calorica! Am facut un upgrade – adaugand parmezan pe deasupra… 🙂 A fost foarte apreciata!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.