Pasta de fasole cu pate si sos de soia

Pasta de fasole cu pate si sos de soia

Parca in sfarsit, dupa atata asteptare si atatea ploi, incepe sa vina vara. Cel putin la Cluj au fost 2 zile consecutive de canicula, deci suntem pe calea cea dreapta. Bine, nu canicula imi doresc, dar m-am saturat de atata ploaie! Asa ca, daca tot vine caldura, m-am gandit sa va propun o reteta fara foc, o pasta de fasole alba condimentata cu sos de soia Inedit si imbunatatita cu pate vegetal picant Inedit, care face pasta nu doar mai cremoasa dar ii da si o aroma deosebita. Mai punem si 3 feluri de ceapa, ca doar ceapa si fasolea merg perfect impreuna si un pic de usturoi pentru gust si un pic de ardei kapia pentru gust, culoare si aroma. Ce sa fie rau? Nimic!

Saptamana trecuta v-am rugat sa lasati comentarii la reteta de Crochete de soia cu legume si sa imi spuneti cu ce ati vrea sa mai gatesc din gama Inedit si sosul si pateul din soia Inedit au fost destul de populare incat sa ajunga in reteta de azi. Si apropos de comentariile voastre de saptamana trecuta, aici puteti vedea castigatorul concursului, zic 🙂 Concursul de saptamana aceasta, il gasiti la finalul retetei de azi 🙂

Ingrediente:
– o conserva de 400g fasole alba
– 2 lingurite sos de soia Inedit
– o cutie pate vegetal picant din soia Inedit
– 2 linguri ulei de masline extra virgin
– o jumatate de ceapa alba mica
– o jumatate de ceapa rosie mica
– cateva fire de cepsoara (chives)
– o felie de ardei kapia sau ardei gras rosu
– 2 catei de usturoi
– sare si piper dupa gust

Ingrediente

Mai intai taiem cat de marunt putem ceapa alba, ceapa rosie, cepsoara, ardeiul gras/kapia, cei 2 catei de usturoi.

Preparare

Intr-un blender punem fasolea, pe care o scurgem foarte bine de apa in care a stat in conserva si o clatim de cateva ori sub jet de apa rece apoi o lasam cateva minute la scurs. Peste fasole punem pateul vegetal picant din soia Inedit, uleiul de masline si sosul de soia Inedit. Le amestecam bine, pana avem o pasta fina.

Preparare

Mutam pasta de fasole intr-un bol incapator si punem deasupra restul ingredientelor, tocate marunt. Acestea ne dau nu doar gust, ci ofera texturii pastei de fasole. Puteti, de altfel, sa nu dati fasolea prin blender, ci sa o pisati cu furculita, insa mie imi place mult mai mult daca pasta e foarte fina iar restul ingredientelor sunt tocate, pentru ca toate gusturile se simt mult mai bine. Amestecam totul si punem sare si piper dupa gust. Nu uitati ca sosul de soia este si el sarat, deci mergeti pe gustate.

Preparare

Pasta de fasole alba cu pate si sos de soia merge cel mai bine pe paine prajita, crostini, bruschette. E perfecta pentru vara dar si iarna, mai ales in perioadele de post. O puteti servi la picnic, ca aperitiv la petreceri si o puteti imbunatati cu bucatele de bacon prajit. Sa va fie de cel mai bine si nu uitati ca si saptamana asta avem un concrusache simpatic 🙂

Ce trebuie sa faceti pentru a va inscrie in concurs
Sa dati like si share pe facebook acestei retete (folosind butoanele de mai jos), iar apoi sa lasati un comentariu in care sa imi spuneti ce produs din gama soia Inedit ati dori sa folosesc in reteta de saptamana viitoare. Astfel puteti castiga produse Inedit. Pentru inscrierea in concurs, atunci cand lasati comentariu, trebuie sa folositi numele si prenumele complet (ex: Ion Popescu) si sa introduceti in campul de e-mail o adresa de e-mail valida, la care sa va putem contacta in cazul in care ati castigat. Regulamentul concursului poate fi citit aici.

Update tragere la sorti:
Castigatorul de saptamana aceasta este Dorina Pop. Felicitari!

Pasta de fasole cu pate si sos de soia

Pasta de fasole cu pate si sos de soia

Pasta de fasole cu pate si sos de soia

Pasta de fasole cu pate si sos de soia

15 Comments

  1. Adriana Elena Stanescu

    Tofu in saramura cu marar

  2. Dorina Pop

    Ador pasta de fasole. In Moldova se face o fasole batuta pe cinste. Vazand reteta propusa, voi incerca sa combin si eu reteta traditionala moldoveneasca cu pate vegetal picant din soia Inedit. Cu siguranta voi obtine un preparat delicios.
    As vrea pe viitor si cateva sugestii cu branza tofu in saramura.

  3. Zaharie Roxana

    Maioneza vegetala

  4. Padureanu Venera

    Mi-as dori foarte mult sa vad o reteta cu “Crochete vegetale” Inedit!Par foarte gustoase si consider ca ar fi perfecte pentru o masa de vara in familie.

  5. Mie pateurile imi plac la nebunie, dar alea cu drojdie, pe cele cu soia nu le-am incercat, insa am gatit cate ceva cu tofu si e foarte bun. Tofu simplu in saramura ar fi raspunsul corect.

    Din gama care nu intra in concurs, au un ketchup excelent.

  6. Ar fi interesante retetele cu tofu in saramura sau in ulei.

  7. Cocan Gabriela

    Va urmaresc de cativa ani ani blogul culinar.Cred ca baietelul dumneavoastra era pe vremea aceea inca in burtica.Am incercat multe retete,toate reusind la fix.Va felicit pentru prezenta in lumea culinara(si cea de la tv)!Revenind la concurs,as dori o reteta cu bautura de soia.Va multumesc.

  8. In reteta de saptamana viitoare as dori sa folosesti tofu in saramura afumat. Mi-a placut foarte mult aceasta reteta, am incercat-o si este geniala! Abia astept reteta de data viitoare.

  9. Lungu Ana-Maria

    Tofu in saramura afumat

  10. cocan gabriela

    Bautura de soia .Felicitari pentru tot ceea ce realizati!

  11. Cristina Lesan

    Buna Teo. Reteta ta suna destul de delicioasa 🙂 recomand data viitoare sa ne impartasesti o reteta cu Lapte de soia de la Inedit!

  12. Dobrica Carmen

    Băutură din soia (fără zahăr) !

  13. Arata chiar foarte bine, o adevarata nebunie pentru mine, mai ntreb oare daca e e pizza sau daca e vorba despre paste.
    Eu sunt moart dupa pate-ul vegetal, exista o reteta pentru asa ceva?

  14. Andreea Turu

    Ca intotdeaua, pozele de pe acest site te fac sa poftesti! :)In reteta urmatoare as vrea sa folosesti bautura din soia (fara zahar).

  15. Dorina Pop

    Multumesc mult! Cu siguranta voi mai participa si va incurajez si pe voi sa o faceti.
    Va doresc tuturor o saptamana minunata!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.