Banana bread – chec cu banane

banana bread chec cu banane

Da, cu mana pe inima mea de gospodina va spun ca este cea mai simpla reteta de banana bread pe care o sa o gasiti! De ce? Pentru ca Luca, asa cum poate stiti deja daca urmariti blogul sau pagina de Facebook Teo’s Kitchen, este foarte pasionat de gatit. Daca e sa aleaga intre a face lego si a gati cu mine, prefera spatula 🙂 Ceea ce e mare lucru, mamicile de baieti sunt sigura ca ma inteleg foarte bine…daca pustiulica renunta la mania Lego pentru un chec…e ceva apffffffff, de mirat!

Asa ca am incercat sa adaptez retete care sa ne permita sa gatim cat mai usor impreuna, unde sa se implice de la masurarea ingredientelor (e mult mai simplu pentru el sa le masoare cu o cana decat sa le cantarim, asa ca nu mergem pe retete cu gramaj foarte foarte exact) si pana la prepararea efectiva. Asa ca am ales o reteta de banan bread, care se face intr-un singur bol, nu e nevoie de mixer si daca bananele sunt foarte bine coapte, asa cum au fost ale noastre, se descurca piciul singur sa le faca piure cu…instrumentul ala special de facut piure de cartofi, care, indiferent cat de gospodina sefa sunt, n-oi sti in veci pururi amin cum se numeste! 🙂

Poze cu ingredientele si pasii de preparare nu avem la reteta de azi, pentru ca ma-sa lui Luca, o gospodina cunoscuta ca si gospo in randul prietenilor, a uitat sa incarce aparatul. No, asta este, dati cu rosii in mine daca va face placere, dar promit ca e atat de simplu de facut ca nu va trebuie nicio poza! Si imediat ce refacem reteta (pentru ca a fost un real succes, deci CLAR se repeta) va punem si poze. E bine asa? Mai aruncati cu oua sticate in noi? 🙂

Ingrediente pentru un chec de marime standard:
– 3 banane foarte bine coapte
– 80ml ulei sau unt topit
– 200g zahar
– 2 oua
– miezul de la 1 baton de vanilie sau o lingurita esenta de vanilie facut in casa – reteta AICI
– un pliculet praf de copt
– un varf de cutit sare
– 200g faina

Mai intai incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si hartie de copt tava pentru chec. Apoi, intr-un bol mare, punem bananele (decojite, normal 🙂 ) si le paseram folosing o furculita sau ustensila pentru piure de cartofi. Peste piureul de banana punem ouale, uleiul/untul, zaharul, vanilia, amestecam bine cu telul, iar la final punem faina, cernuta impreuna cu sarea si praful de copt. Amestecam din nou, tot cu telul, nimic mai simplu 🙂 Puteti adauga fructe confiate, fructe uscate, smochine, stafide, nuci, chipsuri de ciocolata. Noi am optat pentru fructe confiate, care ii plac mult lui Lux, dar sa stiti ca e delicioasa si asa cum a lasat-o bunu’ Dumnezo, fara niciun fruct sau nuca. Punem compozitia in tava, o nivelam cu spatula si o dam la cuptor 50-55 minute sau pana are o crusta frumos rumenita si trece testul scobitorii.

Asta a fost tot, spec a v-am facut pofta sa o incercati, la noi trece foarte bine la micul dejun sau in pachetelul de la scoala, iar daca o tineti bine infasurata in folie alimentara, banana bread sta linistita in camara si o saptamana…doar ca nu o sa apuce niciodata o saptamana, ca e mult prea buna! Si cel mai bine si mai bine merge cu un pahar de lapte rece, biensur! 🙂 Va pupam tare tare si eu si mini-mastersefo-Luxul!

banana bread chec cu banane

banana bread chec cu banane

banana bread chec cu banane

banana bread chec cu banane

37 Comments

  1. Draga Teo, spune cu ce sa inlocuim zaharul dar sa iasa la fel de gustos? 🙂

  2. Semida

    Minunata! Abia aștept sa o încerc.

    • Cu tot dragul! 🙂 Ma bcur ca iti place

      • Claudia Adriana

        Bună! Foarte bun checul! E și foarte ușor de făcut. Eu l-am făcut cu zahăr brun și într-un sfert din compoziție am pus o lingură de cacao și esență de rom. Altceva nu am mai adăugat, dar a fost deliciooos! Mulțumesc frumos pentru rețetă, Teo!

  3. Arată delicios! De abea aştept să fac şi eu!

  4. Oare daca pun doar galbenus iese? Fetita mea e alergica la albus. Caut retete fara lapte si derivate de lapte si fara albus.

  5. madalina vlad

    draga Teo,reteta este delicioasa,testata de 2 ori.ai uitat sa scrii de ulei

  6. Tamara

    Cei 80 ml ulei sau unt topit sunt pentru uns tava? Nu se pun in compoziție ?

  7. Cea mai tare rețetă de chec probată!super!
    mulțumesc frumos Teo!

  8. Este dementiala reteta, eu l-am facut simplu si am redus din cantitatea de zahar….daaaar…..a iesit bestial! Multuuuu

  9. Camelia

    L-am facut si eu, am folosit 150g zahar demerara. Dar n-a iesit… A crescut frumos la copt, a trecut testul scobitorii, dar dupa ce am stins focul s-a lasat si are o textura ciudata, parca n-ar fi copt. Sa fie oare din cauza ca nu l-am scos din taca imediat si l-am lasat in cuptor sa se raceasca? Tare rau imi pare ca e super gustos si aromat.

    • Buna, Cemelia. Nu are le gatura zaharul folosit, se poate sa fi folosit mai multe banane decat am scris eu in reteta? Si da, este indicat sa lasi prajitura sa se racoreasca 2-3 minute in tava, cat sa poti manevra tava, apoi sa o muti pe un gratar si sa o lasi sa se raceasca de tot acolo.

  10. Multumesc mult de reteta. Asa de simpla de realizat ca mi-a iesit din prima. Iar de gust si aspect nu mai vorbesc. 🙂

  11. Buna ziua. As putea sa pun doar galbenus? Fetitele mele sunt alergice la albus si la proteina din laptele de vaca. Si ceva lapte vegetal? Multumesc.

    • Mona, sincera sa fiu nu stiu daca iese. Incearca sa cauti retete gluten free, sunt sigura ca sunt multe mamici care se confrunta cu aceleasi dificultati si au impartasit retetele lor. te pup

  12. Am încercat rețeta pentru cineva cu diabet , e super buna și ușor de făcut !

  13. Super reteta Teo….de cand am descoperit-o,familia imi cere sa le-o fac in fiecare weekend
    ps:azi am pus in forme de briose si a iesit super

  14. Teo draga, bebe are doar 11 luni si as evita inca zaharul,dar oare daca fac fara zahar sunt de ajuns bananele pt indulcit? As vrea sa ii placa ,dar fara zaharel. Pupici. Te urmaresc mereu

    • Bananele sunt dulci si pot indulci checul, insa cel mai bine vei afla dupa ce il vei face. S-ar putea sa ii placa piticului sau nu. Eu nu am incercat.

  15. Buna ziua! Ati putea pune reteta veche de banana bread? Imi placea mult mai mult si din pacate nu mai este pe site 🙁

    Multumesc!

  16. Claudia Adriana

    Bună Teo! Am făcut această rețetă și este într-adevăr foarte bună. Eu am adăugat zahăr brun în compoziție și am păstrat o parte mică din aluat pe care am amestecat-o cu cacao, apoi am turnat-o peste compoziția din tavă. Foarte gustos! Mulțumesc pentru rețetă!

  17. Cea mai buna! Multumim, Teo!

  18. Am încercat si eu,deși am folosit doar 150 gr de zahăr,a ieșit îngrozitor de dulce.Apoi m-am uitat mai bine la cantități,200 de grame de zahăr si 200 de grame de faina? Nici nu mai are gust de altceva 🙁

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.