Salata de cartofi

salata de cartofi

N-o zis nimeni, in veci, ca salata de cartofi ar fi cea mai aspectuoasa mancare sau ca ar da nu-stiu-cat-de-bine la poze, dar cert este ca e bunaaaaaa! Daca pana si eu, aceasta recunoscuta ne-iubitoare de cartofi o laud, inseamna ca e buna, credeti-ma pe cuvant. Varianta pe care vi-o propun azi e speciala pentru ca are un sos delicios care leaga toate ingredientele impreuna. Dar are si un amestec de ardei si ceapa murate rapid, care sunt delicioase si pe care va sugerez sa le faceti in cantitate dubla, sa le tineti in frigider in borcanas si sa tot gustati.

Ar trebui probabil sa va spun si ca aceasta muratura rapida rezista foarte bine la frigider undeva la 2 saptamani, dar sincer? Nu o sa apuce niciodata 2 saptamani, in niciun frigider din lumea asta, pentru ca este absolut geniala. Sa va mai spun cat de buna e in sandwichuri de orice fel? Sau langa un piure de cartofi de-ala cinstit, asortat cu pulpe de pui sau chiftelute? Chiar nu are sens sa ma complic sa va mai explic, trebuie, dar TREBUIE sa incercati voi reteta si o sa vedeti ca imi dati dreptate!

salata de cartofi

Ingrediente pentru 6-8 portii:

  • 1 kg cartofi albi
  • 2 cepe rosii mari
  • un ardei kapia/gras rosu
  • un ardei kapia/gras portocaliu
  • un ardei kapia/gras galben
  • 100ml otet de vin rosu
  • 2 linguri bune de zahar brut (brun)
  • 8 oua
  • 100g maioneza
  • 100g iaurt grecesc
  • 50g mustar dulce
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • sare si piper dupa gust

Fierbem cartofii cu tot cu coaja (ii spalam bine inainte) in apa cu sare, pana sunt fierti si furculita intra usor in ei. Ii lasam sa se raceasca cat sa ii putem manevra, ii curatam si ii taiem cubulete de marime medie. Taiem julienne sau pestisori ceapa si ardeii, ii punem intr-un bol si turnam deasupra amestecul de otet de vin rosu si zahar brun. Lichidul nu acopera amestecul de ceapa si ardei dar nu va faceti griji, legumele lasa apa, trebuie doar sa amestecati din cand in cand. Cu cat lasati mai mult la marinat, cu atat vor fi mai murate si mai aromate. De obicei, eu le las peste noapte, dar, daca nu aveti atata timp la dispozitie, e musai sa le lasati minim o jumatate de ora la frigider, da?

salata de cartofi

Separat, fierbem ouale tari (le punem in apa numai cand apa fierbe, punem putin otet si sare in apa si, din momentul in care le punem in apa clocotinda folosind o lingura ca sa nu ne ardem, le lesam sa fiarba 8-9 minute). Scurgem ouale din apa, le lasam sa se raceasca, le curatam, le dam pe razatoarea mare. Pentru sos, amestecam maioneza, iaurtul, mustarul, ceapa verde taiata rondele, sare si piper dupa gust.  La final, scurgem ceapa si ardeii bine bine si sa amestecam toate ingredientele pentru salata impreuna.

salata de cartofi

Va promit ca, desi nu-i ea cea mai frumusica, este delicioasa! Acuma totusi, cat de frumoasa poate sa si fie o salata de cartofi? 🙂 Va pup si sa va fie de cel mai bine!

salata de cartofi

salata de cartofi

salata de cartofi

3 Comments

  1. Raluca

    Foarte tentanta, o voi încerca! Pe ce ai așezat salata?

    • Ma bucur ca iti place, Raluca 🙂 Sunt germeni de ceapa, ii gasesti aproape in orice hypermarket.

  2. Arata foarte bine,o sa incerc si eu reteta 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.