Somon glazurat cu otet balsamic

somon glazurat cu otet balsamic

Somon glazurat cu otet balsamic a fost prima reteta care mi-a trecut prin minte cand am primit produsele Ponti si este cu siguranta o reteta delicioasa, foate simplu de preparat si extrem de aromata, pe care trebuie sa o incercati fie acum, pentru un pranz sau o cina delicioasa, fie fie de Revelion, cand traditia spune ca e bine sa mancam peste pentru a ne “strecura” mai usor prin Anul cel Nou

somon glazurat cu otet balsamic

Ponti este cel mai mare producator de otet din vin din Europa si liderul de piata in Italia la cetegoria otet balsamic si asta spune foarte multe pentru mine, Italia avand un adevarat cult pentru otetul balsamic de Modena (Modena este o regiune din Italia faimoasa pentru otetul balsamic produs acolo). In gama Ponti veti gasi atat otetul balsamic de Modena, perfect pentru salate si asezonat mancarea, avand un gust specific deosebit, dar si crema de otet balsamic, pe care o vom folosi si noi in reteta de azi – Somon glazurat. Fiind o combinatie inedita intre must de struguri, otet balsamic de Modena si otet din vin, are un gust deosebit si este perfect atat pentru asezonarea diverselor aperitive (eu il pun peste Bruschette, crostini, creveti sau hummus) dar si pentru deserturi sau in diverse tipuri de dulceata.

somon glazurat cu otet balsamic

Reteta de azi este foarte simpla dar aroma deosebita este data de calitatea ingredientelor folosite: file de somon, crema de otet balsamic Ponti, un strop de miere, putin ulei de masline extra-virgin. Nimic mai simplu si totusi, atat de bun. Pur si simplu curatam pestele, il condimentam cu sare si piper, il prajim putin in tigaie pentru a se rumeni pe ambele parti (sau “ii dam fata”, asa cum spun bucatarii profesionisti) apoi turnam deasupra “glazura” din miere, crema de otet balsamic si putin rozmarin. La capitolul garnitura, am ales legume simple, trase la tigaie in putin unt. Asa arata un preparat rapid, gustos si sanatos, pregatit fara prea mult efort dar…cu un succes garantat.

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 300g file de somon
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • 2-3 linguri crema otet balsamic de la Ponti
  • o lingura mustar
  • o lingura miere
  • un catel de usturoi tocat marunt
  • o lingura patrunjel verde tocat marunt
  • sare si piper dupa gust

Pentru modul de preparare, urmariti RETETA VIDEO, apasand play mai jos 🙂

La final obtinem un somon glazurat delicios, cu o crusta crocanta, dulce-acrisoara si incredibil de aromata. Am pregatit o garnitura simpla de legume fierte la abur, apoi amestecate cu putin unt si condimentate cu sare si piper, care s-a potrivit perfect cu somonul, pentru o masa delicioasa! Sa va fie de cel mai bine!

somon glazurat cu otet balsamic

 

2 Comments

  1. gabriel

    Dupa ce se toarna sosul deasupra se mai intoarce pestele pe partea cealalta sau se lasa asa?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.