Shaorma de miel

shaorma de miel

Acum e momentul! Cum pentru ce? Pentru o delicioasa Shaorma de miel! Acum, cand sunt pline pietele, carmangeriile si hypermaketurile de carne de miel! Desigur, intaietate are friptura clasica de miel, asa cum o pregateste Buni Sia, mama Lucia si asa cum am invatat-o si eu: carnea de miel (pulpa de preferinta) e unge bine bine cu untura, se inteapa in muuuulte locuri si se impaneaza cu bucatele de slanina si catei de usturoi. Apoi se pune in tava cu un pic de ulei, un pic de untura si un pic de apa si se da la cuptor, unde se lasa la foc potrivit pana e rumen ape ambele parti, apoi turnam si vin alb in tava si lasam friptura sa se faca pana aproape cade de pe os, fara sa uitam sa scoatem tava din cand in cand sis a stropim friptura cu sucurile din tava. Dar nu despre friptura clasica de miel vreau sa va spun azi, ci s ava dau o idee excelenta pentru a gati ceva nou cu miel: Shaworma cu miel, pui si vita, o combinatie care imi place foarte mult si cred ca o sa va incante si pe voi!

shaorma de miel

Inainte de a trece la reteta, vreau sa va mai povestesc despre ceva J Stiti care e lucrul de care imi e groaza de fiecare data cand incep sa gatesc (adica zilnic, uneori chiar 2-3 retete pe zi)? Vasele! Muntii de vase! Dar, in ultimii ani am dezvoltat o tactica foarte buna: spal pe masura ce gatesc! Se caleste ceapa? Super! Intre timp spar tocatorul! Am pus supa la fiert? Spal toate bolurile in care au fost ingredientele pana ma apuc de galuste! Astfel, la final, cand reteta e gata, ma pot bucura de preparate si le pot face poze in liniste, fara sa am grija unul morman de vase care ma asteapta. Pentru ca da, in munca de blogger culinar, spalatul vaselor este unul dintre punctele principale din fisa postului 🙂 Dar imi vine de fiecare data in ajutot Pur, detergentul de vase care nu m-a dezamagit niciodata 🙂

[box type=”alert” size=”large” style=”rounded” border=”full”]PUR si CHEFI LA CUTITE VA PROVOACA SI PE VOI LA CONCURS![/box]

Chefi la cutite - Pur-20170407-07165197

Chefi la Cutite este despre farfuria plina, despre cele mai bune mancaruri si creativitate in gastronomie, iar Pur este despre farfuria goala, despre placerea timpului petrecut in familie si performanta in spalarea vaselor!

Trebuie sa faceti 2 fotografii: una cu farfuria plina de bucate si una cu farfuria sclipitor de curata! Exact asa ca in poza de mai jos 🙂 Va asteapta premii dragute si utile pentru orice pasionat de gatit! Toate detaliile despre CONCURSUL PUR le gasiti AICI: http://a1.ro/concurs-pur/

shaorma de miel

shaorma de miel

Cat despre reteta de Shaorma de miel, trebuie sa va mai spun asa: gasiti condimente pentru miel, condimente pentru shaorma, fulgi de ardei iute, pasta de ardei  in hypermaketuri la sectiunile de condimente sau produse internationale si, bineinteles, in magazinele cu specific oriental sau “arabesc”.

Ingrediente pentru 8 shaorma de miel:

  • 8 lipii mari
  • 500g pulpa de miel
  • 500g pulpa de pui dezoasata
  • 300g vita
  • 500ml iaurt grecesc
  • condimente pentru pui
  • condimente pentru miel
  • fulgi de ardei iute
  • boia afumata
  • curry
  • sare, piper
  • condimente pentru shaorma

Pentru garnitura Shaorma de miel

  • 100ml ulei de masline
  • curry si fulgi de ardei iute
  • varza alba
  • marar
  • ceapa rosie
  • patrunjel verde
  • sumac (il gasiti tot la magazinele de condimente)
  • rosii
  • sos de rosii dulce sau picant


shaorma de miel

Mai intai ne ocupam de carne: o spalam bine si o asezam intr-o caserola care se inchide ermetic. Amestecam iaurtul si condimentele dupa gust si turnam amestecul peste carne. Amestecam, inchidem caserola si lasam carnea la marinat cel putin 12 ore, de preferinta peste noapte. Taiem apoi carnea cubulete si pregatim frigarui mixte. Prajim frigaruile pe gratar sau in cuptor, la foc mic, pana sunt bine patrunse. Pregatim si ceapa rosie, pe care o taiem solzisori si o amestecam cu sare, piper, patrunjel verde taiat marunt, sumac.

shaorma de miel

Pregatim un ulei aromat din ulei de masline, curry, fulgi de aride iute (sau dulce), sare, piper. Ungem fiecare lipe cu uleiul aromat si, din cand in cand, cand frigaruile sunt aproape gata, strangem frigaruia in lipe, astfel incat sa se imbibe cu sucurile si aromele de pe carne. Cand frigaruile sunt gata, taiem carnea fasii si putem “asambla” shaorma de miel.

shaorma de miel

Taiem rosiile fasii, le condimentam cu sare. Pregatim o salata de varza din varza alba tocata pestisori, sare, piper, marar, putin ulei de masline. Punem in fiecare shaorma umplutura preferata si…rulam 🙂

shaorma de miel

Asa arata la final shaorma de miel si, desi am murdarit destul de multe vase in pregatirea ei, Pur m-a ajutat ca bucataria sa fie luna si bec la final! Nu uitati de concursul organizat de Pur, abia astept sa vad fotografiile voastre: cu farfuria plina, cu farfuria luna si bec: http://a1.ro/concurs-pur/ !!! Succes la concurs si sa va fie de cel mai bine shaorma de miel!

shaorma de miel

shaorma de miel

4 Comments

  1. Este foarte buna trebuie incercata

  2. Andreea

    Cat de bine poate sa arate!! Si ce pofta mi s-a facut chiar de la prima poza… nu stiu cine m-a pus sa citesc reteta :))

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.