Cornuri cu magiun si nuca

cornuri cu magiun si ciocolata

Dupa succesul retetei de Cornuri cu ciocolata, foarte multe mamici mi-au scris ca micutii lor le-au apreciat enorm, ca au fost perfecte pentru pachetelul de la scoala si m-au rugat sa va mai aduc astfel de retete. Asa ca m-am gandit sa va propun azi o reteta care mie imi aduce aminte de copilarie si de zilele de sfarsit de vara la tara, la Aschileu. Reteta de Cornuri cu magiun si nuca este usor de realizat, chiar daca avem la final niste cornuri rasucite care arata spectaculos.

cornuri cu magiun si nuca

Nimic nu ma “supara” mai mult in materie de cornuri decat “zgarcenia” in ceea ce priveste umplutura! Din punctul meu de vedere, ori faci un corn simplu si ii spui corn, ori daca iti asumi sa ii spui “corn cu…” inseamna ca trebuie sa fie plin CU ceva bun. Umplutura nu este o problema in reteta de Cornuri cu magiun si nuca, pentru ca efectiv…da pe afara! Pentru umplutura am profitat de Saptamana Romanesca din magazinele Lidl si am cumparat magiunul de prune Camara Noastra. Este delicios, exact ca magiunul facut de Buni in cazan, la foc de lemne. DE-LI-CIOS!

cornuri cu magiun si ciocolata

De fapt, toate produsele Camara Noastra imi plac foarte mult! Buni Sia este cunoscuta pentru zacusca ei fenomenala, mama Lucia pentru gogosarii murati super-crocanti si absolut spectaculosi. Sunt sigura ca si in familia ta exista o reteta de conserve si muraturi pentru care oamenii ar plati sa o guste. Lidl are Campania “Cautatorii de camari” despre care poti citi mai multe AICI. Ideea e simpla: inscrii reteta ta speciala, cautatorii de camari vin la tine acasa la o degustare si daca reteta ta este castigatoare, castigi premiul de 10.000 de euro si reteta ta ajunge in borcanele, pe rafturile magazinelor LIDL!

cornuri cu magiun si ciocolata

Acum sa revenim la reteta noastra – Cornuri cu magiun si nuca, niste cornuri super-pufoase, plineeeee de magiun amestecat cu nuca macinata! Cantitatile de mai jos sunt pentru 8 cornuri, dar le puteti dubla foarte usor pentru ca, din proprie experienta va spun, 8 cornuri NU sunt suficiente pentru cat sunt de bune! 🙂

Ingrediente pentru 8 Cornuri cu magiun si nuca

  • 300g faina Castello
  • 100g zahar tos
  • 125ml lapte Pilos
  • un pliculet drojdie uscata Belbake
  • miezul de la o pastaie de vanilie Belbake
  • 2 galbenusuri
  • 50g unt Pilos moale
  • un praf de sare Castello
  • 400g magiun Camara Noastra
  • 150g nuca Alesto
  • un galbenus pentru uns
  • zahar pudra Castello pentru garnisit (optional)

cornuri cu magiun si nuca

Mod de preparare Cornuri cu magiun si nuca

  1. Amestecam laptele caldut, zaharul, vanilia si drojdia. Lasam amestecul sa se odihneasca 10 minute. Punem faina in bolul unui mixer, facem o gropita in mijloc. Punem galbenusurile in gropita, turnam amestecul cu drojdie, framantam pana aluatul e bine legat. Adaugam si untul moale. Framantam 10-15 minute sau pana avem un aluat elastic si omogen, care se desprinde de peretii vasului. Desigur, puteti framanta si cu mana, nu este nicio problema.

cornuri cu magiun si nuca2. Facem o bila din aluat, o punem intr-un bol curat si o lasam la dospit 3-4 ore sau pana isi dubleaza volumul.

cornuri cu magiun si nuca

3. Pentru umplutura, amestecam magiunul cu nuca macinata. Puteti adauga si zahar pudra daca doriti o umplutura mai dulce. Magiunul nu contine zahar, fiind facut doar din fructe.

cornuri cu magiun si nuca4. Cand aluatul a framantat, il scoatem din bol si il mai framantam putin e masa bine pudrata cu faina. Intindem o foaie de aluat de 25*35 cm. Ungem aluatul cu amestecul de magiun, folosind o spatula pentru a-l intinde uniform. Consideram ca impartim aluatul in 3 parti si il impaturam intai de la stanga la dreapta, apoi trecem partea dreapta peste cea stranga. Practic impaturim aluatul in 3. Taiem aluatul in 8 fasii, pe care le rasucim pentru a obtine cornurile.

cornuri cu magiun si nuca5. Asezam cornurile in tava, pe hartie de copt. Le ungem cu un galbenus si le coacem in cuptorul incins la 200°C timp de 10 minute, apoi scadem temperatura la 180°C si coacem alte 10 minute. Daca nu aveti un cuptor electric, coaceti cornurile in cuptorul foarte bine incins timp de 10 minute, apoi deschideti usa si puneti o lingura de lemn care sa o tina usor deschisa si continuati sa coaceti cornurile.

cornuri cu magiun si nuca

Dupa ce se racesc putin, putei folosi zahar pudra pentru a garnisi cornurile, dar eu personal consider ca este un pas optional. Cornurile se pastreaza 2-3 zile invelite in folie alimentara. Desi, am o presimtire ca nu vom stii exact cat de bine se pastreaza reteta de Cornuri cu magiun si nuca, pentru ca se evapora imediatc e sunt suficiente de reci pentru a putea fi mancate! Pofta buna, gospo dragi, sa va fie de cel mai bine si nu uitati sa va inscrieti reteta spectaculoasa din camara AICI.

cornuri cu magiun si nuca

cornuri cu magiun si nuca

cornuri cu magiun si nuca

6 Comments

  1. Gustoase mi-au iesit, dar urate tare : )) s-au desfacut suvitele de aluat la copt si a dat pe afara umplutura. Nu am avut magiun, iti zic sincer ca “din cauza” unui borcan cu gem de soc ce il aveam de mult prin frigider, am facut reteta asta si fiindca toate celelalte ingrediente le-am avut in casa. Si ce as putea sa fac sa nu mi se mai arda pe fund desi am folosit hartie de copt? Multumim de reteta.

  2. Buna. Merge sa fac aluatul si in mașina de făcut pâine?

  3. Buna Teo!
    Le-am facut azi si au iesit deosebit de pufoase…nu ma asteptam sa creasca atata la copt. Eu le-am dospit 2 ore in cuptor, pet care l-am incalzit fff putin la inceput, apoi l-am oprit si am pus castronul acoperit de jut imprejur cu folie de plastic.
    Multumesc mult pentru reteta!
    Elena

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.