Gogosi la cuptor

gogosi la cuptor

Gogosi la cuptor este reteta perfecta pentru cei mici de 1 iunie! Nu doar ca sunt “gogosi la cuptor” si implicit sunt mult mai ok pentru ei decat cele prajite in baie de ulei, dar sunt si mici dragalase si mega-gustoase! In plus, compoziti se pregateste usor, rapid, asa ca micutii vostri va pot ajuta sa le pregatiti. Timpul petrecut impreuna in bucatarie este atat de pretios! Copiilor nu doar ca le place sa gateasca, dar le oferim o alternative de petrecere a timpului liber departe de laptop, tablet si tehnologie, cu un rezultat dulce si gustos la final!

gogosi la cuptor

Toate ingredientele pentru Gogosi la cuptor le gasiti in orice magazin Lidl Romania, trebuie doar sa aduceti un strop de imaginatie pentru decor! In ceea ce priveste tava, puteti folosi o tava speciala pentru mini-gogosi, sau tavile/formele pentru mini-guguluf.

Din aceeasi compozitie puteti coace si mini muffins, pe care le decorate la fel, cu ciocolata topita si bombonele/decoratiuni din zahar. Din cantitatile de la mai jos puteti face 36 mini gogosi la cuptor sau 6 gogosi coapte de marime normala.  Nimic mai simplu!

gogosi la cuptor

Ingrediente pentru 36 bucati gogosi la cuptor

  • 150g faina Castello
  • 80g zahar tos
  • o lingurita praf de copt Castello
  • 125ml iaurt grecesc Pilos
  • 1 ou batut
  • 30g unt Milbona topit
  • miezul de la ½ pastaie de vanilie Belbake

gogosi la cuptor

Incingem cuptorul la 180°C si ungem tava pentru gogosi cu unt sau spray non-stick. Pentru compozitie punem toate ingredientele intr-un bol incapator si le amestecam cu mixerul la viteza medie 2-3 minute sau pana avem o compozitie omogena. Punem compozitia intr-un pos sau o punga rezistenta, pe care o taiem la un colt. Cu ajutorul posului, spritam compozitia in tava de gososi. Coacem gogosile 12-15 minute sau pana sunt aurii si trec testul scobitorii. Le lasam sa se raceasca putin, pana topim ciocolata.

gogosi la cuptor

Pentru glazura avem nevoie de 100g ciocolata alba Bellarom si 20-30g unt Milbona. Topim ciocolata si untul la baie de abur, apoi dam fiecare gogoasa prin ciocolata topita . Decoram cu bombonele colorate.

gogosi la cuptor

Va garantez ca cei mici vor fi fascinati de reteta e Gogosi la cuptor! Luca s-a implicat si in prepararea lor  si in decorare, iar la final a fost atat de incantat de rezultat: gogosi coapte mici si simpatice, colorate si delicioase! Sa va fie de cel mai bine si sa va bucurati de 1 iunie alaturi de micutii vostri! Timpul nu se intoarce si o sa va fie dor de zilele in care erau dispusi sa stea cu voi in bucatarie si sa faceti gogosi si amintiri impreuna 🙂

gogosi la cuptor

gogosi la cuptor

gogosi la cuptor

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.