Pizza Caprese – Pizza Rustica

pizza caprese

Pizza Caprese pe care o gatim impreuna azi este una dintre preferatele mele, o pizza rustica, simpla, pentru care nu e nevoie de prea multe pregatiri. Nu aveti nevoie de ingrediente spectaculoase, nici nu trebuie sa framantati foarte mult aluatul. Este nevoie insa de un sos de rosii foarte bun, pe care il puteti pregati in casa. Desigur ca va las reteta de sos pentru pizza mai jos, ce fel de intrebari sunt astea? 🙂  Aveti nevoie si de o mozzarella foarte buna, mozzarella di buffala, din lapte de bivolita, adevarata mozzarella. Apoi de rosii bine coapte si de ierburi aromatice variate. Dar mai ales aveti nevoie de un aluat foarte bun pentru blat.

pizza caprese

Ce e special la reteta de Pizza Caprese pe care o pregatim azi?

Am folosit faina Delizia speciala pentru pizza! Faina Delizia este o faina proaspat aparuta pe piata, o faina de foarte buna calitate si intr-o gama variata, astfel incat se potriveste pentru orice preparat:

  • faina Delizia 550 pentru pizza – perfecta pentru retetele de pizza, focaccia sau piadine
  • faina Delizia 000 pentru patisserie – pe care o puteti folosi la orice tip de aluat dulce, de la prajituri la muffins, de la clatite la chec
  • faina Delizia 000 pentru cozonac – prima faina din gama Delizia pe care am testat-o si care s-a comportat exceptional la framantat. Este o faina ideala pentru cozonac de orice fel, aluatul de briosa, panettone
  • faina Delizia 650 pentru brutarie – ideala pentru painea de casa, chifle, baghete si orice produse de brutarie pe care le pregatiti in casa pentru cei dragi

faina delizia

Delizia este brandul de faina pe care mamicile se pot baza oricand doresc sa gatesc pentru cei mici sau alaturi de ce mici. Fiind o gama foarte variata, gasiti o faina Delizia pentru orice pofta ar avea cei mici…sau cei mari, indiferent ca e “pofta de ceva dulce” sau “pofta de ceva sarat” 🙂 In plus, cand gatim in familie, gatitul devine amuzant! Ne facem amintiri frumoase impreuna (cred ca cele mai faine amintiri cu Luca sunt cele in care am gatit impreuna) si mai ales ne bucuram de o masa gustoasa, pregatita cu suflet, IMPREUNA. In gama Delizia gasiti si sortimentele de gris si pesmet.

faina delizia

Ce trebuie sa stii despre reteta de Pizza Caprese?

  • pregatim un aluat simplu, pentru care punem toate ingredientele in blender, nu e nevoie de o framantare suplimentara.
  • din cantitatile din reteta iese un blat de pizza perfect pentru 2-3 persoane, respectiv o pizza mare, de 35cm diametru
  • pizza se coace la temperatura foarte mare, 220-250°C sau in cuptorul foarte bine incins, daca aveti un cuptor pe gaz. Timpul de coacere variaza in functie de cat de crocant va place blatul si cat de rumenita va place pizza.

pizza caprese

Ingrediente pentru o Pizza Caprese:

  • 200g faina Delizia 550 pentru pizza
  • o lingurita drojdie uscata
  • o lingurita sare
  • o lingurita zahar
  • o lingura ulei de masline
  • 120ml apa calduta
  • faina de malai pentru pudrat tava
  • sos de rosii
  • mozzarella
  • rosii cherry
  • ierburi aromatice (oregano, busuioc, cimbru, rozmarin, salvie)
  • sare si piper
  • busuioc proaspat

Pentru modul de preparare al retetei de Pizza Caprese, apasati cu incredere PLAY la reteta video de mai jos 🙂 Daca doriti sa fiti mereu la curent cu retetele video ale gospo-divei voastre Teo, nu uitati sa va abonati la canalul de YouTube Teo’s Kitchen, apasand SUBSCRIBE aici: http://bit.ly/2kN0JaT.

Ingrediente pentru sosul de pizza facut in casa:

  • 2 linguri ulei de masline
  • o ceapa alba tocata foarte fin
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri rosii uscate taiate marunt
  • 2 lingurite oregano uscat
  • ½ lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri busuioc uscat
  • o lingura pesto de busuioc
  • 60ml vin alb
  • 150ml pasta de tomate concentrata
  • 250ml apa
  • sare si piper dupa gust

Calim ceapa pana devine translucida. Adaugam cateii de usturoi trecuti prin presa, amestecam bine si lasam pe foc cateva secunde, avand grija ca usturoiul sa nu se arda, pentru ca atunci devine amar. Punem rosiile uscate si ierburile aromatice si lasam pe foc 1 minut, amestecand des, ca ierburile aromatice sa isi elibereze aroma. Stingem totul cu vin si lasam cateva secunde pentru ca alcoolul din vin sa se evapore.

Adaugam pasta de tomate si apa, amestecam pana totul este omogen, condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam totul la foc mediu 15 minute, amestecand din cand in cand.

Sosul pentru pizza facut in casa sta foarte bine la frigider cca o saptamana.

pizza caprese

 

LATER EDIT: Avem cele 2 castigatoare, felicitari Andreea si Viorica! Astept un mail cu datele voastre complete si numarul de telefon, pentru expedierea premiilor. Va multumesc din suflet tuturor pentru participare! 

 

21 Comments

  1. Andreea Sirba

    Chiar acum, in timp ce eu citesc postarea ta, fiica-mea (2 ani) si sotul meu fac pizza. 🙂 La noi, pizza e super iubita! Asa ca as vrea sa incerc sortimentul pentru pizza. Si, de asemenea, pe cel pentru cozonaci, ca tot vin sarbatorile si voi face cozonaci, dupa reteta bunicii mele.
    Grisul l-as folosi la gris cu lapte, garnisit cu dulceata de visine.

  2. Butusina Anamaria

    Faina 000 pentru patiserie 1kg Delizia ,as folosi aceasta faina pentru a face niste delicioase briose cu zmeura!

  3. Buna, As incerca Faina Delizia alba superioara de grau 000 pentru a face cozonaci. 🙂

  4. Irina Ionescu

    Aş vrea să folosesc făină pentru Pizza din aceasta gama pentru că imi place sa incerc ceea ce ne propune Teo! Vreau sa fac rețeta de pizza Caprese pentru familia mea!

  5. manegut karina

    Faina 55 pentru pizza Delicia 1kg

  6. maria ene

    As incerca faina alba superioara 000 Delizia ,pentru cozonac cu nuca

  7. Ion Monica

    Intrucat prin retetele tale atat de aratoase si frumos executate reusesti mereu sa ne faci pofta, am sa incerc aceasta reteta cu Delizia 550 pentru pizza. Sunt sigura ca rezultatul este delicios!

  8. Andreea L.

    As folosi faina Delizia 550 pentru pizza facuta acasa. Cum timpul s-a racit, abia astept sa pornesc cuptorul.

    • Felicitari, Andreea 🙂 Astept un mail de la tine pe teodora@teoskitchen.ro cu datele de contact (nume complet, adresa, nr de telefon) pentru expedierea premiilor.

      Va multumesc tuturor pentru participare! 🙂

  9. Valentina

    Buna,
    Cu siguranta tot pizza as face cu Delizia pentru pizza, pentru ca e ceruta mereu de copiii mei.
    Si poate m-as incumeta si as incerca o reteta de cozonac de Craciun, dupa reteta ta fara framantare.

  10. PicincuH Viorica

    As vrea sa incerc faina de grau 000 la un blat de tort – tortul de ciocolata e desertul preferat de cei mici 🙂

    • Felicitari, Viorica 🙂 Astept un mail de la tine pe teodora@teoskitchen.ro cu datele de contact (nume complet, adresa, nr de telefon) pentru expedierea premiilor.

      Va multumesc tuturor pentru participare! 🙂

  11. Alina Potocean

    Mi-ar place sa incerc faina Delizia 000 pentru patisserie. As incerca sa o folosesc la clatite,
    la briose, la checurile cu bucatele de ciocolata si ma gandesc ca ar merge foarte bine si la rulada
    cu gem sau ciocolata.

  12. Tigauan Diana

    Sincer , eu as vrea sa le incerc pe toate .Delizia pentru brutarie pentru niste painici aromate cu oregano si ulei de masline , delizia pentru cozonaci , ca sa o ajutam pe mamaie sa faca cozonacii consacrati de Craciun , si trei zile sa mancam cozonaci cu lapte si cacao , delizia pentru patiserie pentru ca o sa avem si untura si niste haiose cu dulceata de caise nu au facut rau la nimeni , iar delizia pentru pizza pentru ca si noua ne place pizza facuta acasa , in cuptor , dar si focaccia in acceasi masura.

  13. Geta Blidar

    Faina delizia 650 as folosi pentru niste cornuri de brutar. Și pizza capresse cred ca e grozava!

  14. Giulia-Diana Alexandru

    As dori sa incerc Faina Delizia 550 pentru pizza, pentru a gati aceasta reteta delicioasa ! 🙂

  15. Iulian Diaconescu

    Faina delizia 550 pentru pizza, pentru a incerca aceasta reteta.

  16. Livia D

    As incerca Faina Delizia 000 pentru cozonac – imi place sa fac cozonac cu nuca, cu mac.

  17. Maria Mrinescu

    Aleg faina de grau alba superioara 000 pentru patiserie. Ar iesi niste briose delicioase de ciocolata.

  18. Cristina Ivascu

    Faina alba de grau 550 pentru cele mai bune portii de pizza

  19. Andreea Andreescu

    Delizia 550 pentru pizza asta asa de aratoasa! 😀

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.