Chec cu inimioara

De Dragobete…dati inimioare la fete…sau fetelor, desigur, dar atunci nu ne mai iese rima! 🙂 Azi, cu ocazia sarbatorii zilei iubirii la romani (care s-a activat, desigur, o data cu adoptarea zilei iubirii la americani), am pentru voi o reteta super simpatica: CHEC CU INIMIOARA.

Da, eram ironica. Da, am glumit in paragraful de mai sus. Nu e nevoie de nicio zi speciala ca sa le dati inimioare fetelor, nici ca sa va iubiti sotii si sotiile. Dragobete poate fi oricand, iar despre Valentine’s Day…stiti parerea mea. Nu am glumit insa si in niciun caz nu am fost ironica in prezentarea retetei noastre de azi – CHEC CU INIMIOARA – care este, cu adevarat o reteta speciala, pe care merita sa o incercati.

Desigur, un chec este un chec. Poate fi mai pufos, mai cu unt sau mai cu ulei, un pic marmorat sau cu fructe din compot. Exista sute de feluri de chec. Si exista reteta de CHEC CU INIMIOARA, care a scos un “ioi cat e de frumos” de la toti cei care au servit o felie. Asa ca eu am hotarat ca este o reteta perfecta pentru o zi ca Dragobetele. Luam o reteta de chec, a bunicii de exemplu, si o transformam in ceva special. Si fiecare felie e speciala in cazului retetei de azi!

Secretele retetei de CHEC CU INIMIOARA

  • Practic trebuie sa pregatim 2 checuri: unul cu vanilie si unul cu cacao. E musai-musai sa le coacem in aceeasi tava, desigur, sau intr-o tava de dimensiuni egale.
  • Din checul cu cacao, o data racit si taiat felii, decupam inimioare cu ajutorul unei forme pentru biscuiti. Puteti folosi insa si alte forme, stelute de exemplu.
  • Este important sa avem un chec mai dens si nu aerat, altfel inimioarele se lasa la fundul tavii.
  • Am folosit o forma de chec de 22cm lungime.

Ingrediente pentru checul de cacao

  • 250g unt la temperatura camerei
  • 200g zahar
  • 240g faina
  • 50g cacao de buna calitate
  • 4 oua mari
  • miezul de la o pastaie de vanilie
  • o priza sare
  • un pliculet praf de copt
  • o lingurita esenta de rom

Ingrediente pentru checul de vanilie

  • 250g unt la temperatura camerei
  • 200g zahar
  • 280g faina
  • 4 oua mari
  • miezul de la o pastaie de vanilie
  • o priza sare
  • un pliculet praf de copt
  • coaja de la o lamaie

Incingem cuptorul la 180°C. Ungem cu unt si faina tava de chec. Intr-un bol incapator, spumam untul si zaharul pana granulele de zahar nu se mai simt. Adaugam ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Punem si esenta de rom, amestecam. Cernem faina, praful de copt si cacaua. Amestecam pana avem o compozitie omogena. Turnam compozitia in tava. Coacem 45-50 minute sau pana trece testul scobitorii. Lasam checul sa se raceasca, il taiem felii, decumpam inimioarele.

Pregatim checul cu vanilie exact ca pe cel cu cacao, doar ca in loc de rom punem vanilie si coaja de lamaie. Punem compozitia intr-un pos. In tava in care am copt checul de cacao, spalata, unsa si tapetata din nou, punem jumatate din compozitia de chec de vanilie.

Punem inimioarele, fara a le apasa in compozitie, dar avand grija sa fie bine indesate pe lungime.

Punem deasupra restul de compozitie de vanilie. Tunam aluatul cu grija, ca sa nu strivim inmioarele. De aceea e atat de important sa punem aluatul intr-un pos (sau o punga mai groasa). Astfel controlam Coacem checul 45-50 minute sau pana trece testul scobitorii. Tinem tava la racita rasturnata intr-o parte, 10-15 minute, apoi scoatem checul din tava.

Stiu ca pare complicat, dar nu este! Reteta de CHEC CU INIMIOARA este o incantare pentru ochi, papile gustative si mai ales suflet! Spor la gatit si spor la iubit, gospo dragi! Sa va fie de cel mai bine!

6 Comments

  1. MihaelaC.

    Buna, cred ca e prima data cand las un comentariu pe site-ul tau, dar nu am putut sa nu iti scriu ca e tare reusit checul. Am salvat reteta ca sa o fac si eu, multumesc!
    P.S: ai tai sunt tare norocosi sa te aiba.

  2. Alexandra Mircia

    Interesant! Și eu am făcut un astfel de chec pe la începutul lui februarie.. https://alexandramircia.blogspot.ro/2018/02/chec-cu-inima-de-ciocolata.html

  3. Andreea

    Foarte delicioasa!!:)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.