Pasca fara aluat

Dragii mei, pentru masa de Paste va aduc astazi o reteta delicioasa: Pasca fara aluat. Da, da, este fara aluat, asa ca mari batai de cap nu veti avea, veti vedea. Pasca este unul dintre acele preparate de sarbatoare care nu ar trebui sa lipseasca de pe masa festiva.

Pentru ca se pregateste un-doi, spre deosebire de pasca cu aluat, puteti lasa reteta pentru sambata, iar duminica, in ziua de Paste, va fi una dintre vedetele mesei voastre. Este un desert lejer si cu siguranta nimeni nu va refuza o felie.

Pentru ca stiu ca sunteti grabiti cu pregatirile, faceti liste si listute, va las mai jos reteta. Spor la treaba!

Tips and tricks pentru reteta de Pasca fara aluat

  • Toate ingredientele se gasesc in sortimentul standard al magazinelor Lidl.
  • Mixul de fructe poate fi inlocuit cu stafide.
  • Daca va place ciocolata mult mult de tot, folositi fulgi de cicoolata in locul stafidelor sa a mixului de fructe.
  • Decorati Pasca fara aluat cu zahar pudra sau o glazura preparata din zahar pudra si zeama de lamaie.
  • Tineti Pasca fara aluat peste noapte la rece, astfel va fi mult mai usor de portionat. In cazul in care nu aveti atata timp la dispozitie, lasati-o la rece minimum 3-4 ore.

Ingrediente Pasca fara aluat

  • 50g faina Castello
  • 750g ricotta Lovilio
  • 150g mix de fructe Alesto
  • 3 oua
  • 200g zahar pudra Castello
  • Coaja de la o lamaie
  • Esenta de rom
  • Sare

Pasca

Incingem cuptorul la 180° C si pregatim o tava de copt rotunda (diametru 20 cm).

Pentru inceput punem mixul de fructe intr-un bol impreuna cu esenta de rom si turnam apa fierbinte sa le acopere.

In bolul mixerului sau intr-un bol incapator punem galbenusurile, coaja de lamaie, putina sare si zaharul si mixam pana isi dubleaza volumul. Adaugam ricotta si faina si amestecam. Scurgem mixul de fructe de apa si il adaugam in compozitie. Separat mixam albusurile pana obtinem o spuma ferma, apoi o incorporam cu miscari lente in compozitia de galbenusuri.

Turnam compozitia de Pasca fara aluat in tava pregatita si o dam la cuptor pentru 40 de minute.

Cand pasca este gata de copt o lasam sa se raceasca complet.

Sper sa va placa reteta de Pasca fara aluat si sa o treceti pe lista voastra de bunatati pentru masa de Paste!

10 Comments

  1. Arata minunat si nu dureaza nici mult.

  2. Cristina

    Nu m-am abtinut si am incercat-o astazi. Aproape am terminat tava, 4 persoane! E minunata! Am folosit in loc de Ricota branza dulce de vaci de la piata 600g si 150g smantana groasa, tot de la piata! A iesit asa densa si cremoasa, un vis! De Paste incerc si cu Ricota. Multumesc, Teo!

  3. Andreea C

    Arata apetisant. O mica prajiturica 😀

  4. Petras Octavian

    Ricotta se poate inlocui cu branza dulce ?

  5. Cristina

    Buna ziua. Se poate renunta la mixul de fructe/stafide ?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.