Eclere cu ciocolata

Desi probabil n-o sa reusesc niciodata sa fac eclere cu ciocolata ca si cele de la cofetaria mea preferata, am avut aceasta tentativa, destul de reusita zic eu.

Ingrediente:
– 100ml apa
– 120ml lapte
– 125g unt
– 4 oua
– o lingurita de sare
– o lingurita de zahar
– 5-6 linguri de faina

Se pun la fiert laptele, apa, sarea si untul. Se mai adauga o lingurita de zahar. Cand fierbe, se stinge focul, se adauga 5-6 linguri bune de faina si se amesteca in continuu. Cand se raceste bine aluatul se mai pun 4 oua, batute ca pentru omleta (ouale se pot adauga si intre, rand pe rand, amestecand pana se omogenizeaza). Din aluatul format, se fac bastonase, nu mai late de 2cm. Se coc, se racesc, se taie in jumatati.

In mijlocul fiecarui ecler se pune crema de ciocolata (eu am folosit Creme Ole preparata cu 400ml de lapte dupa indicatiile de pe ambalaj) si frisca. Se unesc bucatile si cam asta ar fi tot.

Doua chestiuni importante:
– in cazul in care aluatul este prea subtire, se mai poate adauga putina faina insa nu exagerata
– bastonasele se spritzeaza in tava, nu va asteptati sa le faceti cu mana.

Pentru a vedea o alta reteta (video) pentru eclere cu ciocolata click aici.

43 Comments

  1. tentativa, tentativa.. dar tot faci oameni sa saliveze, je am 16 ani si am descoperit blogul tau cand cautam gordon bleu si app in final am facut dupa reteta ta, a fost perfect rezultatul,
    sunt vreo 3 luni de cand frecventez regulat blogul tau,
    cum se simte bebelushul?
    nu ai mai scris nimica de el
    kiss you,

  2. pofta mare la eclere, in curand o sa pun poze mai noi si mai reusite. bebe face bine, mai are putin si ne cunoastem 🙂

  3. cristina

    Mie mi se pare putina faina, sa pui 6 lg in 250 ml de lichid imi suna a consistenta de shake mai degraba 🙂

  4. o lingura cu varf de faina are 25 de grame…adica in total in jur de 150 gr de faina. Chiar nu e putina. Daca ti se pare consistenta de shake, pune mai putin lichid. Ideea e doar sa le poti sprita in tava.

  5. Anonymous

    Dumnezeu te-a inzestrat cu miste maini facatoare de minuni!!!De fiecare data cand ma uit pe site am de ce sa ma minunez…Sincer,sunt o multime de retzete pe care nu le fac deoarece nu-mi imaginez cum vor iesi…la tine vad pas cu pas modificarile…e geniala ideea cu postatul pozeleor!
    Multumim pt idei,sfaturi si sa-ti dea Dumnezeu un bebe sanatos si binecuvantat!

  6. Nu stiu daca sunt de vina hormonii de sarcina…dar atunci cand citesc asemenea comentarii, imi dau lacrimile 🙂 ma bucur din suflet ca va ajut cu blogul meu :*

  7. Anonymous

    buna! aı un blog super …foarte multe retete tı le-am furat sunt delıcıoase !!! vreau sa-ti dau ınca o ıdee ptr eclere cu o crema facuta ın casa de vanılıe! crede-ma, ıncearc-o sı nu aı sa regretı. potı pune sı cıocolata deasupra eclerelor sı astfel le aı pe amandoua.
    3 oua, 3-4 lıngurı cu varf de faına, 150 gr zahar, 25 gr unt unsalted(nesarat),3-4 vanılıe sı rom. se fıerb ın baımarın laptele cu 50 gr de zahar faına, galbenusurıle sı untul pana se ıngroasa. apoı se ıa de pe foc sı se adauga albusurıle ın prealabıl batute spuma cu restul de zahar (100gr) vanılıa sı romul. hmmm yummyyyy se umple eclerele cat e crema calda ! pupıcı …tıne-o tot asa estı grovaza ! cred ca aı o famılıe ferıcıtga….stıı cum se spune..dragostea trece prın stomac 😀

  8. Judith

    salut. as cere o tara de ajutor. am facut eclerul, fix dupa reteta asta, dar nu mi-a iesit deloc. nu s-au umflat, s-au aplatizat, si cand am scos din cuptor aveau circa 5 mm grosime. :)) nu stiu ce o fi.trebuie si praf de copt, trebe mai intai batute albusurile sau lasat un timp inainte sa bagam in cuptor?? foc mic sau mare? sau alta ghidusie… va rog ajutati-ma. am mai facut prajituri, dupa retetele tale si au iesit fain, chiar respect, dar cu eclerul… mersi anticipat

  9. Judith, si eu am patit asa la eclere. Solutia ar fi sa tii temperatura constanta in cuptor, iar dupa ce cresc, sa opresti cuptorul si sa-i lasi sa se raceasca acolo, si abia dupa aceea sa-i scoti

  10. Anonymous

    AM MAI INCERCAT EU SA FAC ECLERE DAR LE-AM FACUT MICI SI NU AM FOST INCANTATA. VOIAM SA STIU ALTCEVA! IMPORTANT! FOLOSESTI CUMVA ACEL FONDANT? CUM IL FACI?
    IMI PLACE FONDANTUL DE PE ECLERE DAR…CUM SE OBTINE?

  11. Anonymous

    si eu am facut eclere dupa reteta asta si am patit ca judith. am pus si praf de copt dar degeaba…. cea de-a doua reteta de eclere( cea video) mi se pare mai buna… am s-o incerc si pe aceea…. nu ma las pana nu-mi ies ;))

  12. buna,teo sunt happy ca am dat de blogu asta,o sa incerc reteta de eclere si eu.cate eclere ies din compozitia asta?

  13. Anonymous

    eu am facut chiar azi reteta de eclere si nu miau iesit deloc…prea putina faina..am mai adaugat vreo 5 linguri de faina si tot ca niste clatite miau iesit…nu stiu de unde tiau iesit tie asa frumoase dar te rog precizeaza corect data viitoare…am risipit niste ingrediente:((

  14. imi pare rau ca nu "tiau" iesit, dar nu e vina mea…mie "miau" iesit ok de fiecare data, sinera sa fiu. Este si o reteta video pt eclere, poate te ajuta sa iti iasa data viitoare.

    @Anca, ies in jur de 8 eclere mari

    • Nu stiu de ce trebuie sa scoatem in evidenta greselile gramaticale ale cuiva…SUBLINIIND in ghilimele.Daca o gospodina nu stie sa scrie corect gramatical,trebuie noi sa demonstram ce destepte suntem? N-are nici o legatura una cu alta.Tu draga Teo,raspunde daca ai placerea la ce te-a rugat/intrebat respectiva persoana,si”leaga-te” strict de retete…stimata doamna! Criticam persoanele care sunt agramate,atunci cand au un grad ridicat de tupeu si de nesimtire…Dar atat timp cat este o persoana cu bun simt…nu vad de ce sa o facem noi pe desteptii.Mama mea(femeie de la tara),sigur nu scrie corect gramatical…dar este de-un bun simt iesit din comun si o gospodina desavarsita.Cum ar fi oare ”tratata” de tine,daca ar intra pe blogul tau????

  15. Anonymous

    Buna…iti multumesc mult pentru retele minunate ..am doar 16 ani ji am facut elerele dupa reteta ta ..si miau iesit foarte bune :x….iti multumesc mult de tot si sa ai parte de fericire si sa ai un bebe sanatos si frumos :x….

    Ella

  16. Anonymous

    nu am seringa speciala pentru cofetarie..cum pot sa le pun in tava??asta nu am inteles..vreau sa incerc si io sper sami iasa ca ale tale:x..astept raspunsul sanatate pup

  17. atunci poti incerca cu o lingura. sa ai grija sa fie putin umezita, pt a nu se prinde aluatul de ea.

  18. Anonymous

    pt a va creste eclerele trebuie cand le bagati in cuptor sa dati focul mai tare iar dupa ce cresc sa il faceti mai incet si sa le lasati sa se rumeneasca…..eu asa stiu de la mama….salutari

  19. Anonymous

    Buna! am eu o reteta de eclere care nu a dat gres: 3 cani de apa si 1 cana de ulei se fierb si pe foc se adauga 3 cani de faina mestecand mereu. Se obtine o mamaliga vartoasa. Se lasa la racit si se pun cam 8-10 oua pe rand amestecand pana la incorporarea fiecarui ou.Eu pun in tava hartie de copt si aprox 15 buc.eclere. din aceasta reteta ies cam 45 de eclere. pentru fondant eu am folosit serbet de ciocolata topit. Cu cojile de ecler nu am dat gres niciodata. sper sa incercati ca nu veti regreta. Pofta buna! super blog multumim ca ne inspiri! sanatate!

  20. Anonymous

    Dara Buna ! si eu stiu reteta ta Anonim . Am facut-o si eu mai demult , mi-au iesit cojile, crema si glazura ;doar forma nu mi-a iesit. Despre blog ce sa spun : EXTRAORDINAR E SUPER SI PE INTELESUL TUTUROR . FELICITARI TEO !!

  21. Oare cu ce am gresit, daca nu se umfla eclerele? Raman turtite.

    Sa fie oare de la focul prea mare?

    Si aluatul mi se pare cam lichid… desi am adaugat faina…

  22. Anonymous

    daca nu aveti forma sa le puneti in cuptor folositi o punga careia ii taiati in prealabil un coltz…dar nu stiu daca se poate aplica la reteta aceasta..mai mult la cea pusa mai sus de catre "anonim" :))

  23. hy…este foarte interesant blog-ul tau,chiar ma bucur ca am dat de el…cum l-am descoperit am si incercat aceste minunate eclere si sa stii ca mi-au iesit destul de bune…dar ptru data viitoare as vrea sa incerc crema de vanilie pe care ti-a scris-o anonim pe 14 ianuarie 2009…dar am o nedumerire cat lapte trebuie pus?si ce inseamna baimarin?pls dk ar putea cineva sa ma ajute …thx

  24. Babutza

    eu am facut cu sotul recent..si au iesit super misto..
    Teo ,toata ziua sunt cu ochii in blogul tau !
    :*:* Take care

  25. Anonymous

    salutare fetelor,
    f frumos blog-ul tau,Teo….ma inspir aproape in fiecare zi din el,am citit comentariile voastre si cred ca ''secretul'' consta in faptul ca faina tb pusa in bloc(adica toata odata) imediat ce ati luat lichidul dupa foc si atunci nu va mai iesi coca moale,acum m-am apucat si eu de ele,astept sa mi se raceasca compozitia ca sa pun ouale.
    Compozitia cred ca va iesi ok,sa vedem cu focul cum va fi:)
    Miki

  26. andreea

    am facut si eu eclere dar as dori sa stiu ce temperatura ai pus la cuptor am exact caq si al tau cel din video.?andreea

  27. Anonymous

    am facut eclere dar nu mi-au iesit.totul a fost perfect pana la cuptor!le-am pus in cuptor dar s-au ars pe fund pe deasupra erau rumenite dar de fapt in interior nu erau copte, si toate s-au lasat.Imipoti spune cat timp trebuie lasate in cuptor si la ce temperatura?
    am cuptor zanussi ca cel din video!pe cat trebuie pe 2 3?

  28. temperatura ar trebui sa fie cam de 160 de grade celsius. la cuptorul acela eu am facut pe a treia treapta si au iesit foarte ok!

    mi-e destul de greu sa dau un timp exact de coacere. chiar daca e acelasi model de cuptor, poate arde mai puternic din partea de jos decat al meu. ideea e sa le mai verifici din cand in cand…

  29. Anonymous

    super tare reteta…am incercat-o si au iesit super!!!!muştumesc

  30. Anonymous

    arata super, acum ma apuc si eu de ele va scriu mai tarziu cum au iesit

  31. Cristina

    Draga Teo am facut eclere duminika si au iesit super …foarte simplu ..mersi de reteta!

  32. Anonymous

    hai sa dam cantitatile in grame ca fiecare are alta lingura sau lingurita. in + un cantar in bucatarie nu strica:). asa mai scapam lumea sa arunce aluaturi de clatite cu care incearca sa faca eclere

  33. Hai sa ne straduim un pic sa fim mai atenti si sa ne dam interesul, nu sa asteptam sa ne fie totul sevit pe tava. Hai sa ne uitam in coloana de tips and tricks, unde sunt gramajele pentru linguri si lingurite. Stii de ce? Pentru ca lingura si lingurita sunt masuri universale si costa 3 lei un set de linguri de masurat. Dar de ce sa dam 3 lei, cand poate altcineva sa scrie pentru noi 3 linguri = x grame = x ouces si daca se poate, ce bine ar fi sa ne aduca eclerele gata facute acasa 🙂

  34. Alexandru Cosmescu

    Teo, mai bine ai recunoaste ca reteta nu este corecta. Personal am incercat-o si in loc de ecler rezulta niste chestii care sincer nu cresc pentru ca asa cum spun si alte persoane care au incercat retata, coca este prea moale. Daca cantitatile ar fii corecte nu ar mai fii nevoie sa adaugam noi faina. In primul rand o reteta clasica de ecler spune 250ml apa, 180g faina si 50g margarina. Cele inca 100g margarina crede-ma ca cer cu mult peste 150g faina pe care le include reteta ta iar fara praf de copt….slabe sanse sa creasca destul.

  35. Alexandru, mai bine ai recunoaste ca nu ti-a iesit reteta pentru ca n-ai respectat-o. Eclerele nu se fac cu praf de copt.

  36. Alexandru Cosmescu

    Eu am respectat intocmai reteta ta si crede-ma ca nu au iesit asa cum nu sunt singurul cu aceeasi problema. Poti sa imi spui de ce nu ai voie sa pui praf de copt la ecler?

  37. Alexandru, n-am zis ca nu ai voie sa pui praf de copt, am zis ca nu se fac cu praf de copt sau ma rog daca vrei tu, nu-i NEVOIE sa pui praf de copt.

    Crede-ma ca eclerele pe care le vezi in poze sunt facute dupa aceeasi reteta pe care o regasesti mai sus si din cate am observat in comentariile de mai sus, sunt si oameni care au incercat reteta si le-a iesit bine.

    Dupa cum ziceam mai sus intr-un comentariu, daca nu cresc…

    Solutia ar fi sa tii temperatura constanta in cuptor, iar dupa ce cresc, sa opresti cuptorul si sa-i lasi sa se raceasca acolo, si abia dupa aceea sa-i scoti

  38. Anonymous

    eclerele trebuie tinute in cuptor pana se rumenesc bine asa nu o sa se lase cand le scoateti si nu trebuie taiate pana nu se racesc. Belea mare blogul tau Teo…bravo…cand nu am inspiratie direct aici intru sa gasesc cate o idee.Cat despre eclere eu am o alta reteta mai batraneasca ….2 cani de apa , una de ulei si un praf de sare se pun la fiert se ia de pe foc se adauga 2 cani jum. de faina si se amesteca repede repede . 10 min pana respira putin si se adauga 8-9 oua unul cate unul.bravo inca odata pt. bucatatria ta draga teo

  39. Mult5umesc frumos 🙂 sa stii ca si mama folosea aceeasi reteta, am gasit-o in caietul ei 🙂 cred ca era "la moda" pe vremea lor 🙂

  40. Anonymous

    Se poate folosi margarina in loc de unt? Copilul meu e alergic la lapte si as vrea sa ii fac aceasta reteta….Mersi mult!

  41. Da, se poate folosi si margarina, din cele speciale pentru prajituri.

  42. Am fk si au iesit exact ca ale tale……nu the mai lua dupa toata lumea rea…… cine nu stie nu stie….:-) felicitari site.ul este genial…..pwp

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.