Ficatei in bacon

Ficatei in bacon, ideali pentru orice platou de aperitive dar nu numai. Ficateii sunt deliciosi alaturi de garnitura care va place voua mai mult sau chiar alaturi de o salata. In plus, se pregatesc foarte usor si ncii nu aveti nevoie de ingrediente complicate.

O reteta pe cat de simpla pe atat de aspectuasa, dar mai ales gustoasa. Sper sa va placa si voua si sa o incercati cat de curand.

Ingrediente pentru Ficatei in bacon

  • ficatei de pui (cati doriti sa mancati)tot atatea felii de bacon (va sugerez baconul de la Gourmet Premium, cumparat tot de la Cora, absolut DIVIN, foarte putin afumat
  • cateva scobitori

Se spala ficateii si se tapoteaza cu un prosop de bucatarie. Se rumenesc ficateii si pe o parte si pe alta, de preferinta fara ulei, pentru ca ii dam apoi la cuptor inveliti in bacon, deci va fi destula grasime. Daca folositi o tigaie de teflon, cu atat mai mult nu trebuie ulei, pentru ca nu se lipeste deloc. Se lasa cam 3-4 minute pe fiecare parte.

Apoi se taie baconul felii subtiri si se infasoara fiecare ficatel prajit in bacon.

Intre timp se porneste cuptorul la foc moderat si se pune folie de aluminiu sau hartie de copt intr-o tava termorezistenta.

Se fixeaza fiecare ficatel cu scobitori, se pun in tava pregatita si se dau la cuptor 30 de minute, la foc mic, sa se intrepatrunda bine gusturile.

Dupa ce au fost gata ficateii, i-am aranjat cat am stiut eu de frumos. Adica cam asa šŸ™‚

Alaturi de ficatei pe platou am mai avut oua umplute si o salata delicioasa. Si va spun doar atat: toata lumea a apreciat ficateii!

Ce spuneti, cum vi se pare reteta de ficatei in bacon? Noua tare tare mult ne-au placut, abia asteptam sa mai facem, gustul este absolut minunat, nici nu va pot explica in cunvinte.

21 Comments

  1. Nicole Florian

    Ce oua simpatice!

  2. Anonymous

    As vrea sa stiu si eu pe stau soriceii aia asa dragutzi ;;) . O fi maioneza?:-s

  3. Nu e maioneza, e sos ranch amestecat cu iaurt šŸ™‚

  4. Anonymous

    de unde sa iau eu sosul asta ranch ?:( am cautat pe google sa vad daca e produs si tot la retele si pozele tale m-au trimis šŸ˜€ arata asa bine =p~

  5. sosul de ranch l-am adus din strainatate, dar daca dai un search pe google dupa “ranch dressing recipe” sigur o sa gasesti mai multe retete…

    sau mai simplu decat atat, vezi la mine pe blog la reteta pt salata caesar šŸ™‚

  6. Anonymous

    sosul ranch se gaseste in kaufland

  7. sunt deliciosi ficateii …am pregatit si eu reteta aceasta si multe altele…chiar acum pregatesc si ciorba de burta…pt prima oara šŸ™‚ iar apoi fac bulete de cascaval,esti o adevarata inspiratie.te pup

  8. omg arata intr-un mare fel.

  9. Anonymous

    nu gatesc de pra mult timp, si asta e prima reteta pe care am incercat-o.. au fost deliciosi šŸ™‚

  10. Anonymous

    Am facut si eu (pe langa alte retete de la tine). Sotului meu i-au placut la nebunie…Mi-a placut faptul ca ai pregatit putin ficateii inainte (am vazut alte retete cu ei cruzi , infasurati si bagati la cuptor si nu aratau asa bine).Multi pupici si cat mai multe retete grozave
    E.

  11. ana maria - toronto

    Teo… acum ne-am ridicat de la masa… am facut o repetitie pentru aperitive de revelion si am incercat ficateii… o minune… bestiali… am apucat decat vreo 3 … restul sotul… am servit cu ardei copti… yammyyyyyy
    Sa fie cu noroc pentru noul an si la cat mai multe retete delicioase…!

  12. Anonymous

    da am urmat pasii intocmai ca la reteta si a iesit o porcarie.Baconul sa uscat si parca am mancat stiksuri.Tin sa mentionez ca nu sunt o incepatoare in ale bucatariei din contra.

  13. Draga mea, nu cred ca trebuie sa fii Jamie Oliver ca sa rulezi niste ficatei in bacon si sa-i dai la cuptor. Cu atat mai mult ca nu esti o incepatoare in bucatarie, mi se pare amuzant ca nu ti-a iesit reteta, mai ales ca esti prima cititoare care se plange de chestia asta si reteta e pe blog din 2007.

  14. tartoras

    O combinatie foarte buna intre ceva delicios(bacon) si ceva sanatos(ficateii).
    Felciictari Teo, pentru toata munca pe care o depui …ma refer la fotografii, scrisul retetelor!
    Toate cele bune!

  15. Dana Australia

    Teo, sa ai parte de tot binele din lume.
    Tocmai am terminat de mincat ficatei in bacon, gatiti dupa reteta ta. Deliciosi este putin spus. Miine o sa incerc ciorba de burta si cotlet de porc umplut cu prune,dupa reteta ta. Daca o sa reusesc sa ma mai ridic de la masa, o sa-ti povestesc cum au iesit. :))

    Am gasit site-ul tau intr-un articol din evenimentul zilei. Din ziua aceea am inceput sa citesc retetele tale si incerc sa gatesc cit mai multe.

    Multumesc lui Dumnezeu ca existi. Multa sanatate si bucurii alaturi de cei dragi.

    Dana

  16. Anonymous

    wow ce bine arata.si ce fain ai decorat ouale.super
    deea

  17. Anonymous

    sunt absolut deliciosi felicitari pt tot ce faci

  18. Anonymous

    Teo, mai punem sare la ficatei sau e destul de sarat bacon-ul?

  19. eu zic sa pui… dupa gust šŸ™‚

  20. la cuptor se pun pe foaie de aluminiu fara ulei,nu?

  21. daca baconul e suficient de gras, nu se va lipi de folia de aliminiu šŸ™‚

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.