Rulou de piept de pui in varza rosie

Aceasta e o reteta culeasa de pe minunatul site www.culinar.ro 🙂

Ingrediente: (cam ca in Poza 1)
– 1 piept de pui
– o varza rosie mica
– o ceapa
– 300g ciuperci
– un paharel vin alb
– patrunjel
– condimente

Cum pregatim varza? Se desfac frunzele (avem nevoie cam de 4 frunze mari) si se taie cotoarele, nervurile si partile ingrosate, apoi se oparesc cam 10 min. (Oparitul: se pune apa la fiert, cam cat sa acopere frunzele. Cand apa fierbe, se pune putina sare si se introduc frunzele) – Poza 2

Pieptul de pui se taie felii mai groase si se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteaza – Poza 3

Ciupercile se toaca marunt marunt, impreuna cu ceapa si se pun la calit intr-o tigaie cu putin ulei sau unt. Se adauga cateva frunze de patrunjel. Poza 4

Pe fiecare felie de carne se pun cate 2-3 linguri din umplutura de ciuperci (sau mai mult, in functie de cat de mare e felia de pui) – Poza 5

Se ruleza feliile de piept de pui – poza 6

Se aseaza rulourile obtinute mai devreme in frunzele de varza si se ruleaza din nou, apoi se leaga cat de strans cu o ata, asa incat sa nu se “destrame” cand le bagam la cuptor. Poza 7 & 8

Se lasa la cuptor cca 1 ora, la foc mic, ca sa se intrepatrunda cat mai bine gusturile si aromele din rulou.

Si la sfarsit, obtineti ASTA:

10 Comments

  1. Anonymous

    Super reteta. Am imbunatatit umplutura adaugand si putina branza topita si suvite de ardei iute rosu.
    Multumiri pentru toate retetele minunate pe care le impartasesti cu noi

  2. Anonymous

    foarte interesanta reteta am probato si eu mia iesit super buna

  3. Anonymous

    Vinul unde se pune???sau se bea??intreb pt ca nu prea le am cu bucataria!O zi frumoasa!Kleo

  4. Anonymous

    Chiar daca nu mi-ai raspuns ce trebuia sa fac cu vinul am facut dupa capul meu,am pus ceva vin in ciuperci si ceapa in timp ce le caleam pe foc!Foile de varza nu mi-au iesit cred k le-am fiert prea mult(cu toate cu tu ai specificat sa le oparasc)!In loc de varza am pus bacon,iar la cuptor am pus iar vin si cu putina apa si le stropeam intr-una cu lingura!Au iesit o minunatie!Iti multumesc din suflet pt reteta! Kleo

  5. Anonymous

    am testat si eu reteta pentru cina si a iesit …vis!!eu am respectat ingredientele,dar sunt sigura k se pot face mai multe combinatii,orikum e deja a3a reteta preluata de la tine si sunt pe deplin multumita!
    P.S.as mai manca un rulou:D alina

  6. interesanta reteta! la cuptor nu se pune ulei?nu punem nimic in tava?

  7. Anonymous

    teo, unde se pune vinul pana la urma?
    vasul trebuie acoperit cand vine pus la cuptor? trebuie sa fie neaparat vas ca cel din imagine sau merge pus si in tigaie normala?

  8. vinul se pune pt aroma. poti sa-l pui atunci cand calesti ceapa, ciupercile etc.

    indicat ar fi sa folosesti un vas termorezistent, dar daca n-ai atunci poti incerca si intr-o tava. insa nu garantez rezultatul 🙂

  9. retete culinare

    vad ca in imagine este varza rosie, pot sa pun si varza normala?

  10. da, se poate si varza alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.