Tort de clatite

Ceva dulce si rapid. Avem nevoie de:
– 150 g de caramele
– o cutie de frisca proaspata (200 ml)
– un compot de piersici (puteti folosi si piersici proaspete sau orice alt fruct)

Pt clatite:
– 500 g de faina
– 1 litru de apa minerala
– 2 varf de cutite de zahar
– 2 varf de cutit de sare
– 1 varf de cutit de bicarbonat
– 1 ou intreg
– coaja de lamaie

Clatitele se coc putin mai groase.

Se pun intr-o cratita 2-3 linguri de frisca nebatuta si se lasa sa fiarba. Cand fierbe se adauga caramelele si se amesteca pana se topesc si se face un sirop destul de lichid sa se poata lucra cu el.

Se bate restul de frisca. Pe fiecare clatita se pune frisca, piersici si caramel. Continuati asa pana se termina ingredientele. La sfarsit se orneaza cu frisca, cu felii de piersica proaspata si cu muuuult caramel. Se lasa la frigider o jumatate de ora.

16 Comments

  1. Anonymous

    Tortul asta este demential! L-am incercat, dar in loc de piersici am folosit felii subtiri de portocale (fara pielita alba). Este surprinzator de gustos si racoros! Il recomand oricui, chiar o sa-l fac la petrecerea de casa noua.
    Keep it up!

    AnaM

  2. ramona

    Buna Teo.Am incercat acest tort si vreau sa-ti spun ca e incredibil.Toate retetele tale arata minunat,am sa incerc sa le fac pe toate.Multumim ca imparti cu noi secretele bucatariei.Esti fantastica.Nastere usoara,pup.ramona

  3. ailed

    Am mai scris azi inca odata reteta mea de tort de clatite , da aiurita cum sint si mult prea nestiutoare in ale folosirii calculatorului , am ratacit pe undeva , pe drumul catre voi , reteta. Asa ca daca mai apare pe undeva , sa nu va suparati pe mine ca sunt atit de insistenta.Deci, intr-un castron mai maricel frecam spuma 8 galbenusuri de ou cu 4 linguri de zahar , 1 lingura de unt sau margarina ,de acest ingredient am uitat sa scriu prima data ,4 linguri de faina si 4 linguri de lapte.Adaugam la aceasta compozitie cele 8 albusuri batute bine spuma , amestecind usor .Pregatim din timp o farfurie intinsa si un vas in care am amestecat o ceasca de zahar tos cu o ceasca de nuca macinata . Incingem o tigaie , fara sa punem grasime, si turnam un polonic din aluatul de clatite,avind grija sa amestecam usor compozitia de fiecare data pentru a o omogeniza. Coacem clatita numai pe o parte , atentie , se coc foarte repede pina fata devine usor aurie si se desprinde de pe tigaie.Rasturnam clatita cu partea necoapta pe farfuria pe care am presarat amestecul de zahar si nuca .Punem si pe fata coapta a clatitei putin din amestecul de zahar si nuca.Continuam sa coacem clatitele doar pe o fata , rasturnindu-le cu fata necoapta in jos, avind grija sa nu uitam de zaharul cu nuca. Cand am ajuns la ultima clatita punem mai generos din amestecul de zahar si nuca si dam la cuptorul incins cam 5-6 minute , pina cind zaharul se topeste dar nu se caramelizeaza.Se poate servi si cald si rece.

  4. Anonymous

    multumim pentru retete ,e cel mai tare site

  5. Anonymous

    Ce bine arata! Cred ca e la fel si de gustos tortul!

  6. Multumesc tuturor pentru comentarii! 🙂

  7. Anonymous

    E super reteta!!!

  8. Anonymous

    am sa incerc si eu …dar am sa-l adaptez la ingredinetele pe care le am ,,,ananas in loc de piersici, si ciocolata topita in loc de caramel…sa vedem ce iese…

  9. Anonymous

    L-am incercat astazi! Excelent,nota 10! muktumesc mult pentru aceasta reteta si pentru multe altele pe care le-am incercat si savurat cu placere!

  10. Alexy's Flavours

    Salut Teo! tin sa te felicit pentru blog si minunatele retete. Mereu iti vizitez blogul iar retetele tale sunt absolut delicioase.Ma gandeam sa fac un tort de clatite am cautat in blogul tau si uite ca am gasiiiit! Norocoasa eu huh? 😛 Am sa incerc si eu ceva asemanator si-ti spun cum a iesit. Pe curand!

  11. arata foarte bine, sunt nerabdatoare sa-l fac si eu

  12. Aurora

    Noroc de situl asta, asa pot sa invat si eu sa mai gatesc bunataturi romanesti !
    Minunat !

  13. Teodora

    Buna Teo,
    am facut si eu azi tortul de clatite si vreau sa te iti povestesc ce dificultati am avut si poate imi spui cum sa le fac fata data viitoare.
    Am intampinat greutati la sosul de caramel, s-au topit dar in momentul cand am dat focul la minim pentru a nu mai fierbe, s-a intarit si cand l-am pus din nou tot nu s-a mai transformat in lichid .. a ramas foarte lipicos si nu reuseam sa il pun cu lingura pe clatite, iar cand am scos tortul de la friider caramelul a devenit extrem de tare si greu de mestecat.
    Multumesc frumos.
    Teodora

  14. Anonymous

    superb tortul!!l-am incercat si eu de ziua sotului cu dulceata de afine si smantana

  15. monica

    cate clatite ies din cantitatile date?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.