Merluciu cu salata orientala

Pestele este una dintre mancarurile mele favorite, gatit sub orice forma si orice fel de peste, important e sa inoate =))

Pentru reteta asta am folosit:
– file de merluciu (500g)
– o canita de ulei
– o canita de apa
– condimente pt peste (eu le prefer pe cele Fuchs)
– o capatana de usturoi
– o lamaie
– partea alba de la un fir de praz
– o jumate de pahar de vin alb

Pestele se spala bine, se condimenteaza, se aseaza in tava in care am turnat canita de ulei. Apoi se adauga apa, vinul, prazul feliat, cateii de usturoi si lamaia taiata felii. Se lasa la cuptor cca o jumatate de ora.

Pentru salata orientala:
– cartofi intregi
– 3 oua
– 100g de masline
– 2 ceape rosii mari
– ulei de masline
– sare

Se fierb cartofii in coaja, apoi se taie bucatele si se amesteca cu ouale fierte tari si maruntite, maslinele si ceapa rosie. Peste se toarna uleiul de masline si se sareaza dupa gust. Pentru ceapa rosie: atunci cand simt ca pisca prea tare o tin 1-2 ore in apa rece, curatata si taiata in 4.

3 Comments

  1. DiAnais

    Am incercat reteta dumneavoastra si pestele a iesit extraordinar!!! Multumesc pentru reteta!

  2. CheiaMagica

    n-am incercat niciodata,dar pare apetisant!

  3. Dar salata orientala simpla? Care sunt ingredientele?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.